Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım ücreti için gelen heyetin tutumu ve olumsuz görüşü..?

erhanöz

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar, ben dün bir şok yaşadım sizinle paylaşmak istiyorum.

eve gelen heyet 2 bayan bir erkek eve girer girmez evin odalarını dolaşmaya başladı. mutfaktan tutun banyoya kadar dolapların içlerine karar baktılar sanki evde bir anda heyet degil de polis evi basıp arama yapıyor sandım.
evladım bilen korktu yani aglamaya başladı. eve baktılar yarım saat filan durdular. dedikleri esyalarının yeniymiş evde derin dondurucunuz bilen var 550 tl 2 sene önce evladıma aldıgım leptopu bilen dediler oooo benim oglumda bilen leptop yok diye ve bazı hakaretlerde bulundular
kiracıyım yani ev kendimin degil esyalar da 10 senelik arkadaşlar temiz kullanmak suç mu yani giderken de siz bizim kriterlerimize uymuyorsunuz dediler.

10 yaşımdaki evladım için başvurmuştuk parapleji kendisi. 900 tl maşım var evde 3 kişiyiz. ben sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum

1. siz böyle birşey yaşadınız mı
2. bu gelen heyet nerden geliyor doktor mu yada sosyal hizmetlerden mi geliyor
3. evdeki esyalara bakıpta mı karar veriliyor
4. ben ne yapmalıyım

arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum lütfen yardımcı olun ben ne yapmalıyım.

Size resmi olarak red kararı iletildi mi? Bu bildirim sonrası hem eve gelen heyet hakkında şikayette bulunun hem de karara itiraz edip başka kişilerden oluşan yeni bir heyetin değerlendirme yapmasını talep edin...

1- Bu tür işgüzarlıklar çok kişinin başına gelebiliyor.
2- İlçe sosyal hizmetler müdürlüğü genelde kendi personelini gönderiyor. Ama bazen personel olmayınca başka kurumlarda eleman aldığı da oluyormuş...
3- Teorik olarak beyan edilen gelirle görünen koşullar arasında anlamlı bir fark olması halinde eve gelen heyetin red kararı verme yetkisi var. Ama bunu çok somut gerekçelere dayandırmaları gerek...
4- İtiraz edip hakkınızı alacaksınız, bu kadar basit. Ama önce red gerekçsei önemli...

selam oturanbogan kardeşim.gelen heyet bizim kriterlerimize uymuyorsunuz dedi gittiler bende sosyal hizmetlerini aradım sabahtan bana red edildigini söylediler red neti ise lüx yaşam dediler.
ben kirada oturuyorum aldıgım maaş belirli başka hiçbir gelirim yok 3 kşisiz 900 tl lüx hayatamı giriyor ben hakkımı aramak istiyorum nereye dilekçe yazabilirim
yardımcı olur musunuz rica etsem

Bimer e şikayet et. Ayrıntılı sekılde acıkla.

böyle bir uygulamamı olur ya sen ağır özürlü raporu al resmi gelir beyanın barajın altında kalsın bütün şartları yerine getir 3 tane kıçı kırık adam gelsin sen lüx yaşıyorsun nedir bu ya gelip evi aramalar dolapların içine bakmalar afra tafra yapmalar bu uygulamadan vazgeçilmesi için bişeyler yapılamazmı benim ozel meskenimi kıçı kırık adamlara gezdirmek mecburiyetinde değilimki hadi bakıp gitseler önemli değil detaylı incelemeler afra tafra yapmalar sereceksin birini yere o zaman değiştgirirler uygulamayı

sanki kendiceplerinden cikacakya aylik heryerde farkli uygulama anlamadim gitti

arabam yok evim yok zaten üstüme hiç birşey yok aileminde yok. bayanın tavrı cok acayipti ya başka birşeye sinirlendi acısı bize patladı. televizonlarda polis baskın yapar gibi ondan asagı degildi
.şikayet edecem zaten benim şahsıma yapılmış bir hakaret.l üx yaşammış eşiminde sahit bende ikimizde evdeydik geldiklerinde. ben 12 saat sırıtmda esya taşıyorum 5 katlara esya cıkartıyorum bu mu lüx hayat böyle sistemin insanın zoruna gidiyor ya
neysene arkadaşlar..yardımcı oldugunuz için tşk ederim bimere şikayet edecem.

arkadaşlar dün heyet geldi bu gelen heyet gayet güler yüzlü ve anlayışlıydı.evi dolaşabilir miyiz diye izin istedi evi 1 dakika içinde gezip gittiler giderken bankadan hesap actırın dediler.benim ögrenmek istedigim bankadan hesap actırın dediler yani maaş baglanacak mı başka bir pürüz cıkar mı acaba .bilgisi olan yazabilir mi

şimdiden hayırlı olsun derim olmuştur bu iş. bu site kimlere ilaç gibi gelmediki ben tam 9 ay oturan boğayı herkesi fıtık ettim. bana umut oldular en son benimkide oldu şimdi çok mutluyum
allah oturanboğa abiden razı olsun

erhanöz ;

Kardeş gözün aydın bu memlekette ağlamayana meme yok eğer araştırmasan itiraz etmesen 2 kıçı kırık yüzünden hakkın olandan olacaktın.

bankada hesap açtırın dedikten sonra bir sorun olması çok zor. En geç 2 ay sonra açtığın hesaba aylık yatar.

herkese tşk ederim cevap verenlerede vermeyenlerden
iyi ki bu site var yoksa sizlerden bilgi alıp bimere başvurmasaydım (büyük ihtimal basvurmayacaktım cünkü bilgim yoktu ) yararlanamıyacaktım.
sizlerden Allah Razı Olsun. inş bu site daha çok güzel yerlere gelir.

saygılarımla.

arkadaşlar ben birşey ögrenme istiyorum actıgım hesabı cüzdanının fotokopisini verdik shçekayın 30 da imza atmaya cagırdı neden cagırmış olabilir sorun mu var acaba.neden bana imza attırmadı gittigimde ?

hesap açtırın dedilerse kabul edilmiş demektir.

hesap actırın dediler actırdım fotokopisini verdim ama imza attırmadı ayın 30 da imza atmaya gelin dedi.acaba basvurdugumuzdan bu zamana kadar olan parayı mı verecekler daha dogrusu öyle birşey olabilir mi kafamı karışmasının nedeni bugun neden imza attırmadıkları ayın 30 da gelin demesi anlamadım bende:)

Evde Bakım Ücreti Alıyorduk Bugun Heyet Geldi Yeniden Evrak İstediler

selam arkadaşlar.3 senedir evde bakım maaşı alıyoruz bugun 3 gibi heyet geldi yeniden evrak istediler mal müdürlügü,trafikdenetleme

müdürlügü,tapu,sgk,tarım müdürlügü,icra müdürlügüne gidip işlem yapmam lazımmış acaba sorun var mı benim gelirimde herhangi bir

artıış olmadı acaba yeniden istemeleri sizce normal mi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı yardımlarınızı bekliyorum

Denetim için gelmişlerdir. Gelir kriterlerinde ve bakım hizmetinin işleyişinde sorun yoksa endişelenme. Aslında senede bir denetim esastır ama size 3 senede ancak gelmişler. Durum bu yani.

Bakım Hizmetleri Değerlendirme heyeti incelemede bulunurken şu Genelge'deki esaslara göre incelemede bulunur ve bakım raporunu hazırlar: Bakım Raporuna İlişkin Genelge

Genelge'yi dikkatlice okursanız Heyet'in nasıl incelemede bulunacagı hakkında fikriniz olacaktır.

Anlaşılır şey değil. Vatandaşına güvenmeyen bir hükümet. Ne denetlemesi herşey artık ellerinde, vatandaşlık numarasından herşeyi görebilirler ,sadece bu yaptıkları demoklasin kılıcının tepemizde salladığını hissettirmek için. Bu sanırım daha iyi günlerimiz.

Evde Bakım ücreti için eve gelen heyet

selam arkadaşlar bugün öğleden önce eve gelen heyet eviniz kira mı gelir durumunz ne vs. gibisinden sorular sordu aylık kayıtlı bordrolu gelirimiz olmadığını pazarlarda günübirlik çalıştığımı söyledim .yaklaşik yarım saat kadar durdular ve giderken 15 güne kadar başvuru yaptığınız yere gidin sorun dediler hesab numarası felan istemediler sizce maaş bağlanır mı ? teşşekürler

Üst Alt