Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım ücreti için kişi başına düşen gelir nasıl hesaplanıyor?

Esilaa

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Asıl merak ettiğimiz şey, hanede kişi başına düşen gelir hesaplanırken bu haneye mensup bazı aile bireylerinin başka bir şehirde ikamet ediyor oluşu etkiler mi? Yani biz toplamda 7 kişilik aileyiz fakat bir abim 7 yıldır başka bir şehirde ikamet ediyor. Onun geliri de dahil edilecek mi toplam gelire?

%92 engelli olan ve yürüyemeyecek vaziyette bakıma muhtaç olan babaannem için başvuracağız. Hiç bir ihtiyacını tek başına karşılayamıyor. Lütfen bilgilendirirseniz seviniriz.

@Esilaa
öncelıkle enaz %50 oranında ağır engellı evet raporu olacak ebm başvurusu için
iş için il dışında olan abınzın ıkametı başka yerde oldugu için gelıre dahıl edılmez.ıkamette kaç kişi var ise onların gelrı dahıl edılr ve kişibaşı gelir 1219,35 lirayı geçmemelı.mesajınızda 6 kişi oldugnuz anlaşılıyo bu durumda hane toplam gelırınızın 6 x 1219,35 : 7316,1 lirayı geçmemesı lazım ebm maaşının bağlanamsı ıcın

-mka

Ben kendim için engelli aylığı başvurusu yaptığımda ikamet adresi farklı bir şehirde olan abimin gelirini toplam gelire dahil etmiştiler. Nedenini sorduğumda da 'farklı yerde ikamet ediyor olması önemli değil, bekar olan herkes hane içinde hesaplanıyor' denmişti ve abimin maaş bordrosunu istemiştiler. Evde bakım ücreti için bunun geçerli olmadığını emin misiniz?

Esilaa
benımde bekar kardeşim var ve iş için başka il'de.bahsettıgınız durum 2022 de geçerli diye bılıyom ebmde öyle bişi yok.

işte bunu merak ediyordum ben de 2022 için başvururken hesap ettiler şehir dışında yaşayan bekar kardeşi. bu ebm için geçerli değilse iyi o zaman, zaten aksi saçma olur, sonuçta annem babaanneme bakamazsa mesela bakıcı tutmak zorunda kalsak bu maaş bakıcıya gidecek, aileye gelen bir şey yok ki aile geliri hesaplanırken ailede yaşamayan kişiyi dahi hesap etsinler.

Edebiliyorlar malesef bekarlari dahil ediyorlar öğrenci ve bekar ise geliri dahil edilir diye biliyorum evde bakım veya 2022 olması bi şey değiştirmez en iyi bilgiyi sosyal hizmetler verir oradan bilgi almaya çalışın burda net bilgisi olan birini bulmak zor malesef herkes farklı bir şey söyleyecektir ama ben ekleniyor diye biliyorum tabi belli olmaz eklenmeyebilirde siz basvurunuzu abinizin gelirini de katıp 7 kişi olarak hesaplayin eğer sınırı gecmezse zaten sorun etmeye gerek yok

Ama sınırı geciyorsaniz sosyal hizmetlere gidip net bir bilgi alın ona göre bir yol haritası belirlersiniz

Üst Alt