Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım ucreti kesildi! Mahkemeye nasil itiraz edeceğim?

zozanax

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
herkese selam arkadaşlar ben 2000 7 senesinde haydarpaşa numune eğitim ve araştırma hastanesi'nden agır ibare li engelli rapor aldım bu raporla beraber evde bakım ücreti almaya başladım 2010 senesinde engelimi artması nedeniyle göztepe ssk hastanesine yeni bir rapor için başvurdum burada bana yüzde 85 ama bu sefer ar engelli ibareli olmayan bir rapor verdiler başbakanlık kartı çıkarmak için rapor verdim de evde bakım ücreti kesildi itiraz için sağlık müdürlüğüne gittim beni kartala sevkettiler bur dan bana yüzde 90 bu seferde ağır engelli ibareli olmayan bir rapor verdiler 3 hastaneden ayrı ayrı rapor aldım için şov son şansın dediler bununla ilgili ne yapabilirim dedim bana hakların geri isteme istenmesi için mahkemeye başvurma mı söylediler bununla ilgili ne yapabilirim hangi yolu izleyebilirim 2010 la 2014 arası ödenen evde bakım ücretinin geri istemesi ve bakım ücretinin kesilmesi ile karşı karşıyayız mahkeme için hangi yolu izlemeliyim ne yapabilirim bana yazarsanız çok yardımcı olmuş olacaksınız çok teşekkür ederim hepinize ayrı ayrı

Kardeş

bakım ücretini kesmelerinin nedenleri

ya gelir krıteri kişi başına fazla.
Yada başkasının bakımına yani günlük yaşamda senin aktivitelerini yerine getirmenden dolayı kesmiş olabilirler. Rahatsızlığın nedir?

Vagslı kardeş öncelikle konya cevap verdiğin için teşekkür ederim yukarıda da belirttiğim üzere 2007 de ağır engelli ibareli rapor aldım ama 2010 da tekrar bir rapor çıkardım bunda ağır engelli ibaresi yok idi ve ben 2010 da aldığım raporu sosyal hizmetlere başbakanlık kartı çıkarmak için verince evde bakım ücreti kesildi bu 2010 daki raporu da bundan birkaç ay önce verdim yani maaşı yeni kesildt eyer 2007 deki ağır engelli ibareli raporu verse idim başbakanlık kartini çıkarmak için maaşım kesilmemiş olacaktı ama ben 2010 daki raporu verince otomatik olarak en son aldığım raporu baz alarak maaşım kesildi ben 2010 daki rapora itiraz ettim ama kartaldan bana gene yüzde 90 ağir engelli ibareli olmayan rapor verdiler şimdi itiraz hakkı sona erdi mahkemeye başvurma mı söylediler şimdi hangi yolu izlemem gerekir bunu söylerseniz çok sevinirim paranın yasal faizi ile birlikte ödenmesi de söz konusu saygılarımla

arkadaşım sürekli raporlar oranlar ve verilen değerler değiştiriliyor sadece sen değilsin yani çoğu kişi mağdur oluyor bu durumdan sen sana verilmesi gereken derece nedir iyi bir araştır ona göre karar ver

Bayram mahkemeden sonuç alamazsınız. çünkü evde bakım aylığı. % 50 ve ustu "ağır özürlü" ibareli engelliler için ödenir. sizin sonraki aldığınız raporlarda agır özürlü ibaresi "evet" işaretli olmadığı içi aylık kesme işlemi yasalşdır. ayrıca bu durumdan dolayı yersiz ödeme konusu da çıkartırlar karşınıza.
sorununuz raporla ilgili sizin evde bakım aylığıyla ilgili değil. çünkü evde bakım aylıklarında yetkili hastanelerce düzenlenmiş engelli raporları dikkate alınır. raporda agır özürlü ibaresi yoksa evde bakım aylığı baglanmaz baglanmışsa da kesilir. evde bakım aylığı için yapılabilecek şey yok.
evde bakım aylığı için itiraz etseniz bile mahkemede haksız bulunursunuz.

melek hanımın dediği gibi mahkemeden sonuç alamazsınız uğraştığınızla ve harcayacağınız maddiyatta üzerinize kalması cabası olur çok zor bir durumdasınız allah yardımcınız olsun hak neyse o olur inşallah siz bence mahkeme değilde tekrardan ağır özürlü ibareli bir rapor almaya bakın gerçi 2 defa neyim şansınızı denemişsiniz ama nebilim umut dünyası işte umut garibanın ekmeği gibidir

rapor nedeniyle evde bakım ücreti kesildi geri odeme isteniyor ne yapmaliyim???

Herkeze selam arkadaşlar 2010 yılında aldığım yüzde 90 ağiribaresi olmayan rapor nedeniyle evde bakım ücreti kesilmiştir 2010 ile 2014 arasında ödenen paralar faiziyle beraber istenmektedir anapara 33 milyar lira olup en geç bir ay içinde ödenmesi isteniyor lütfen bilgisi olan varsa bana yardımcı olsun bu konuda hangi adımları izlemem gerekiyor maddi durumum bunu ödemeye müsait değil bununla ilgili ne yapabilirim ödememem durumunda ne olur. yasal işlem başlatılacağını biliyorum ama hapse falan girer miyim acaba veya bakıcım girermi bunla ilgili beni lütfen bilgisi olan aydınlatsın rica edicem çok teşekkür ediyorum hepinize ayrı ayrı

ağır özürlü rapor tekrar almanız mümkün değil mi? durumunuzda değişme mi oldu? mümkünse agır özürlü rapor almaya bakın ve tekrar başvurun.

Bu borcu ödeyemeyecek durumda oldugunuzu belirtin ve koşullarınıza göre taksitlendirme isteyin. maalesef sonradan agır özürlü olmayan rapor almışsanız ve evde bakım aylıgı almaya devam etmişseniz borcu ödemek zorundasınız. Hiç ödeyecek durumda değilseniz sonuçlarının neler olacagı konusunda bir avukattan görüş alın.

ama benim tavsiyem bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsanız agır özürlü rapor almaya çalışın. Bu durumda agır özürlü rapor alırsanız ve bu rapor sürekli olursa aldıgınız bu rapor geçerli olacagından borcu isteyemezler sizden. sorun çıkartılırsa bu durumda avukat yardımıyla da mahkemeye taşırsınız. Aylık kesme işlemleri yasaldıro dönemlerde ağır özürlü raporunuz olmadıgı için. Bu konuda avukat bir şey yapamaz. ama sonradan agır özürlü rapor alırsanız, borçtan kurtulursunuz en azından.

NOT: pardon daha sonra yeniden önceki mesajlarınızı okudum. Siz rapora itiraz etmişsiniz ve prosedürleri uygulamışsınız sonucunda hakem hastanesi tarafından ağır özürlü olmayan raporunuz, kesin karara baglanmış. ve hakem hastanesinin verdiği rapor kesindir. Bu anlamda rapor işini mahkemeye taşırsanız ve mahkeme sonucunda agır özürlü rapor alabilirseniz ancak bu borçtan kurtulabilirsiniz.
Sizin il müdürlüğüyle işiniz yok. sorun raporla ilgili ve itiraz sürecini tamamlamışsınız ağır özürlü olmayan raporunuz kesinleşmiş.
bu konuda il müdürlüğüne itiraz etseniz bile sonuç alamazsınız. Çünkü evde bakım aylıgı için ilgili yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş engelli sağlık kurulu raporu esas alınır ve agır özürlü raporunuz olmadıgında evde bakım aylığı kesilir. aylık kesme işlemi yasal oldugundan dolayı mahkemeye bile gitseniz sonuç alamazsınız.

evde bakım aylıgının kesilmesi ve borç çıkartılması işlemiyle ilgili itiraz etmeyeceksiniz yani. agır özürlü olmayan raporunuza itiraz edeceksiniz mahkeme yoluyla. eger mahkeme yoluyla sevkedildiğiniz hastaneden agır özürlü rapor alırsanız ve bu rapor kesin rapor kabul edilirse evde bakım aylığı için borcu tahsil edemezler artık sizden.
Bu yazımı kopyalayın bir avukatla görüşün avukat yardımı alın. Durumunuz yoksa barodan avukat talep edin:http://www.engelliler.biz/forum/hukuk/54771-adli-yardim-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-hukuk.html

Çok enteresan raporu hastane veriyor maaş bağlanıyor ,sonraki ropor düşük cıkınca maaşın kesilmesi normal fakat önceki ödenen maaşın istenmesi tuhaf.Demek engelliler bir gün iyileşip ayaklansa ,bunlardan gelecek parayı düşünemiyorum.Vay benim Türkiyem.. durmak yok yola devam.

faruk34;

2010 da aldığı rapor da ağır engelli ibaresi olmadığından 2010-2014 arasındaki ödemeyi istemiş devlet arkadaşın tek hatası 2010 aldığı raporda ağır engelli ibaresi olmadığı halde sydv ye bildirmemiş

Bu hatalar düzelsin istiyoruz, bugünkü teknoloji ile bunlar yapılsın artık.Çok yanlışlar var, rapor cıktığı anda bu otamatikmen kesilmelidir, kişinin hesabına ödeme yaparsan kişi alır bunu '''kedinin önüne çiger atmak ''' deyimi gibi.İnsanlar ölüyor başkaları hala adına maaş çekebiliyor, adam sakat kalıyor hala b sınıfı ehliyeti var, bir engelli ,hem iş raporu, hem engelli raporu, hem ehliyet,hem ulaşım , protez için rapor, emeklilik için rapor, daha bir cok sayamadığımız hayatımızda o kadar çok rapor varki ,hepsi bunların tek rapora işlense olamazmı.Malesef eksikler çok, buda zor olan engellinin yaşamını dahada cıkmaza sokuyor.

direk bimer (başbakanlık iletişim merkezine) online şikayet dilekçesi doldur zaman kaybetme... eger haklıysan işin çözülür.

Üst Alt