ağır özürlü rapor tekrar almanız mümkün değil mi? durumunuzda değişme mi oldu? mümkünse agır özürlü rapor almaya bakın ve tekrar başvurun.
Bu borcu ödeyemeyecek durumda oldugunuzu belirtin ve koşullarınıza göre taksitlendirme isteyin. maalesef sonradan agır özürlü olmayan rapor almışsanız ve evde bakım aylıgı almaya devam etmişseniz borcu ödemek zorundasınız. Hiç ödeyecek durumda değilseniz sonuçlarının neler olacagı konusunda bir avukattan görüş alın.
ama benim tavsiyem bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsanız agır özürlü rapor almaya çalışın. Bu durumda agır özürlü rapor alırsanız ve bu rapor sürekli olursa aldıgınız bu rapor geçerli olacagından borcu isteyemezler sizden. sorun çıkartılırsa bu durumda avukat yardımıyla da mahkemeye taşırsınız. Aylık kesme işlemleri yasaldıro dönemlerde ağır özürlü raporunuz olmadıgı için. Bu konuda avukat bir şey yapamaz. ama sonradan agır özürlü rapor alırsanız, borçtan kurtulursunuz en azından.
NOT: pardon daha sonra yeniden önceki mesajlarınızı okudum. Siz rapora itiraz etmişsiniz ve prosedürleri uygulamışsınız sonucunda hakem hastanesi tarafından ağır özürlü olmayan raporunuz, kesin karara baglanmış. ve hakem hastanesinin verdiği rapor kesindir. Bu anlamda rapor işini mahkemeye taşırsanız ve mahkeme sonucunda agır özürlü rapor alabilirseniz ancak bu borçtan kurtulabilirsiniz.
Sizin il müdürlüğüyle işiniz yok. sorun raporla ilgili ve itiraz sürecini tamamlamışsınız ağır özürlü olmayan raporunuz kesinleşmiş.
bu konuda il müdürlüğüne itiraz etseniz bile sonuç alamazsınız. Çünkü evde bakım aylıgı için ilgili yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş engelli sağlık kurulu raporu esas alınır ve agır özürlü raporunuz olmadıgında evde bakım aylığı kesilir. aylık kesme işlemi yasal oldugundan dolayı mahkemeye bile gitseniz sonuç alamazsınız.
evde bakım aylıgının kesilmesi ve borç çıkartılması işlemiyle ilgili itiraz etmeyeceksiniz yani. agır özürlü olmayan raporunuza itiraz edeceksiniz mahkeme yoluyla. eger mahkeme yoluyla sevkedildiğiniz hastaneden agır özürlü rapor alırsanız ve bu rapor kesin rapor kabul edilirse evde bakım aylığı için borcu tahsil edemezler artık sizden.
Bu yazımı kopyalayın bir avukatla görüşün avukat yardımı alın. Durumunuz yoksa barodan avukat talep edin:
http://www.engelliler.biz/forum/hukuk/54771-adli-yardim-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-hukuk.html