Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım ücreti onaylandı. Özürlü aylığı kesilecek mi?

nur_y

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
15 yıldır baktığım ve şu an %90 özürlü raporu aldığımız 48 yaşındaki kaynıma evde bakım ücreti için baş vurduk ve onaylandı... Aynı zamanda 28 yıl önce baglanmış ve şu an 3 ayda 545 tl ücret alıyor.. bu ücretin emekli sandığından mı yoksa 2022'den alıyor bilemiyorum.. 2022 den yararlanarak 3 aylığını yükseltmek istiyoruz, ama evde bakım ücreti aldığımız için şu anki aylığında kesileceği söyleniyor.. ne yapmamız gerekiyor?
biilgilendirirseniz sevinirim..

3 ayda 545 tl aliyorsa bu 2022 maasidir.

Evde kac kisisiniz?Kisi basina dusen gelir ne kadardir?Daha detayli bilgi verirseniz sorunuzun cevabini cozmus olacagiz.Saygilar

Bu durum son zamanlarda çok sık dile getirilmeye başladı! Sanki kurum bir yazı yayınladı ve "evde bakım maaşı alanlara 2022 maaşı, 2022 maaşı alanlara da evde bakım maaşı vermeyin; verilmişse de ikisinden birini iptal edin" dedi!

Teorik olarak her iki aylık da aynı anda alınabilir. Birini almak diğerini almaya engel değil. Yeter ki maaş bağlanması için öngörülen kriterlere sahip olunsun.
Kesa, 2022 maaşı sakat kişinin kendisine, evde bakım maaşı ise, bakıma ihtiyaç duyan yakınına bakmak zorunda olduğu için çalışma yaşamına dahil olamayan kişilere verilen maaştır. Bakıcılık yapan birine ödenen maaş yüzünden sakat kişiye ödenen maaşın kesilmesi saçma ve haksız bir uygulamadır.

Nur hanım, size evde bakım maaşı bağlandığı için 2022 maşının kesileceğini kim söyledi? Size yazılı bir belge ile mi bildirildi bu durum?

izmit mal müdürlüğünde bir müdire hanımla görüştüm. evde bakım ücreti alanın ya evde bakım yada 2022 maaşı arasında tercih yapması gerek. eğer şu anki ücretinizi 2022 den alıyorsanız kesilmesi için baş vurmanız gerek yoksa ileride iki maaş yani engelli bakım ve 2022 maaşı birlikte alıyorsanız cezalı duruma düşebilirsiniz dedi. evde 4 kişiyiz ve özürlü kişi 3 ayda 545 tl alıyor ..

kafam çok karıştı. evde bakım için emekli maaşımız ve özürlünün aldığı 545 tl hesaplanıp 4 e bölündü ve na göre onay verildi. 2022 den maaş başvurusunda bulunup %90 engelinin 3 ayda alacağı 750 civarı maaşla limit aşılmış olacak o zmada sosyal kurumdan evde bakım ücreti kesilecekmi. dediğim gibi kafam karıştı. ne yapacağımı bilemez durumdayım. ya ileride cezalanırsak... aydınlatırsanız sevinirim.

ben ikisini de alıyorum devlete niye kendimi şikayet edeyim ki ya bağlamasınlar yada kesmesinler demi ?

ben 4 ay sonra almaya başladım 2828 maaşı (evde bakım aylığını)

nur_y; değerli arkadaşım benim raporumda yüzde 90 hemde 1990 aldım ve 2022 maaşım da 836 tl ayrıca evde bakım aylığı da alıyorum 480 tl o raporum da yüzde 65 verdiler

ben anlamıyorum bu rapor verenleri kriterleri ne nasıl veriyorlar farklı farklı
2005de aldım yüzde 60
2000 de aldım yüzde 50
çok karışık işin ilginç yanı sakatlığım hep aynı.

bu devletin işini anlayabilmiş değilim. daha önden 2022 ye baş vurmuş olsak ve 830 tl maaş bağlanmış olsa evde bakım maaşını alamazdık. çünkü 318 limitini aşardık. gerçi kaynımın 3 ayda aldığı maaşın nerden aldığını bilmiyoruz. 28 yıl önce kayınpederim bağlatmış. nerden aldımızı nasıl anlarız. 28 yıl önce 2022 kanunu varmıydı.

agır özürlü raporunu aldıktan sonra eve gelip kontrolmu edıyorlar yoksa eve giren parayı nerdn biliyorlar arastırması nasıl oluyo

safakyıldızı;
bakım ücreti için eve gelip özürlüyü kontrol ediyorlar. baş vurduğunda ve onaylandığında olmak üzere iki kez eve giren maaşı nereden alıyorsan ordan son ayın dökümanını istiyorlar.

Şizofren; bizimki yeni onaylandı. bizden öncekiler nasıl aldılar. ozaman sınır yok muydu.

muhtaçlık sınırı özürlü içinmi yoksa eve giren tüm maaş içinmi geçerli.

Bu konuyu Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na sormak gerek. Yarın Bilgi Edinme çerçevesinde soracağım...

sayın hocam neden ozaman çalışanada 2022 maaşı verilmiyor

ya arkadaşlar bu 2022 kesilicekmişde filan ya bunları nerden cıkarıyorsunuz herifler tbmm kanun tasarısı sunmuşlar 2022 aylık verilsin diye siz neden bahsediyorsunuz dogrusu anlamadım ÖYLE BİRŞEY OLAMAZZZZZZZZZ

Maaşın Kesilme Korkusu

Cümleten Selam arkadaşlar ben 2002 yılından buyana sakat maaşı alıyorum yaklaşık bir buçuk yıldırda bakım parası alıyorum nedense her maaş günü geldiğinde her ikisindede bir tedirginlik ve stres yaşıyorum acaba kesildimi kesilecekmi bu korku acaba piskolojikmi yoksa katılıyormusunuz sizlerde bana ?

(özür oranımda herhangi bir değişiklikte yok mali durumumda'da yani 2002 yılındaki başvurum neyse bugünde aynı sadece üzerime ikinci el ticari olmayan bir araç alındı ve bu konuyuda burda paylaştım kesinti olmayacağı konusunda bilgilerde aldım bunun içinde teşekkür ederim.)

izmit mal müdürlüğünde bir müdire hanımla görüştüm. evde bakım ücreti alan ve bize ilk kez baş vurana 2022 maaşı bağlamıyoruz birini tercih etmesini söylüyopruz, eskiden bağlanmışların ise şu a tc kimlik olayı tam olarak rayına oturmadığı için göremiyoruz ileride tc kimliğine baktığımızda her ikisini alanlar cezaya tabi tutulacaktır dedi.. genel yayın yönetmenimiz (oturaboğa) bugün soracaktı bende onu bekliyorum ona göre hareket erdicem.

ya arkadaşlar bu 2022 kesilicekmişde filan ya bunları nerden cıkarıyorsunuz herifler tbmm kanun tasarısı sunmuşlar 2022 aylık verilsin diye siz neden bahsediyorsunuz dogrusu anlamadım ÖYLE BİRŞEY OLAMAZZZZZZZZZ

bencede olmaz onlar bize yasalar geregi bu hakkı tanıdılar birde cezmaı keescekelr bizhırsızlık yaomadık devletten zorla almadık .bu söylentinin aslı astarı neyse çıksın ortaya.bir deli bir taş atıyor kuyuya milet temizlemeye çalışıyor

sibel haklısın
benim bir teyzeoglu var calıştıgı kuruma gitmiş devlet nema dagıtıyor demiş ziraat bankasından yani kendi uydurmuş e kurum bankaya akın etmiş bu teyzeoglu durmuş düşünmüş demişki ya dogruysa en iyisi bende gideyim bende alayım demiş yani kendi yalanına kendiside inanmış
hakkaten delinin biri taş atmış o delide inanmış bu yalana

arkadaşlar. bu benim uydurmam değil. izmit mal müdürlüğünde bu işlere bakan müdire hanımla görüştüm ve aynen anlattığım cevabı verdi.. ortada bir uydurma varsa müdire hanımın uydurmasıdır. o mevkie bir insanında böyle bir şey uydurmas pek normal bir şey olamaacağı için inandım...istarseniz o müdire hanımın adınıda öğrenip burda yazabilirim.. dileyen arasın konuşsun...

bir ayrıntıyı gözden kaçırmayın. evde bakım ücreti alanlar bu kapsama giriyor. yani evde bakım + 2022 maaşı alınmayacak dendi. sadece 2022 maaşı alanlar bu kapsamda değil.

benimde tam olarak bilgim yok ama 2022 alan evde bakım için baş vurup kabul olursa 2022 den aldığı maaş bilinmediği için almaya devam eder.. ilerde ortaya çıktığında cezalanırmış.

saygı deger kardeşim

bak saygı deger kardeşim okunu atıp yayını gizletiyorsun böyle sacma sapan şeyleri ortaya atmayın engelli kardeşlerimin kafasını karıştırmayın ortaya attıgınız şeyleri saglam yazılarla ıspatlayın bu şey rtesmi gazetede yayınlandımı meclisten gectimi bir tv kanalı kaber yaptımı yok sadece bilmem izmitte bir mal müdürü demiş böyle şeyleri geçin kardeşim

ayrıca GOOGLE de yazdım hiç alakalı bişey cıkmadı olsaydı cıkardı o kesilicek denen (mal)müdürüne dermisin saygı deger arkadaşım acaba neye dayanarak bunları cıkarıyorsun de sana zahmet ıspatlarmısın de veya elinizde böle bir yazı varmı de

evet bülent sanakatılmamak elde degil ben 2022 maşı aldıgımda evde bakım ücretinede baş vurdum bizzat herşeyi incelediler maaşı geliri herşeyi hesapladılar ve ikisinde alabilrisnidiye bildirdiler ve bunu bana bagladılar baglayanda onlar biz zorlamı aldık. hakk ettigimizi söyliyen onlar .birde cezasınımı kescekelr kendi yaptıkları hatanın cezasınımı kescekler.yasal oalrakta hakkım yasalra göre hak ettigim için verdiler.tv de duyduguma göre milet vekilelri engellielr için birçok yasa geliştirmişelr kendi başalrına hayatlarını sürdürebilmek için bir çok yasalar çıkcakmış.benim mantıgım kabul etmiyor bunu .

sibel

saygı deger kardeşim biz evde bakım olsun 2022 maaşı olsun ödeme günlerine 10-15 gün kala korkuyoruz acaaba bu ay verirlermi yoksa kesilirmi diye saglam deyilya sonuçta yardım işte insanların içinde bir korku bir panık başlıyor buda buraya bu forma yansıyor

değerli kardeşlerim. bende sizler gibi evde bakım ücretine baş vurdum kabul edildi ve 2022 maaşını yükseltmek için neler yapmam gerektiğini sorduğumda bunlar söylendi yoksa bu benim temennim yada uydurmam değil. bende daha önce bu işlemleri yapanlardan bilgi almak ve ona göre hareket etmek için bu konuyu burada dile getirdim. sayın moderatörümüz oturanboğa bu konu hakkında araştırma yapacağını söylemişti onun cevabı doğrutusunda baş vuruda bulunmak için bekliyorum. kaynım şu an 545 tl alıyor. sakatlık derecesi %90 ve bu orana göre alması gereken miktar 830 tl. dendiği gibi bir uyğulama varsa aldığımız 3 aylıkta kesilmesin korkusuyla hiç bir şey yapamıyoruz. amacım aydınlanmak kaos yaratmak değil.....

arkadaşlar teyzem sakat aylığı alıo bende ona bakıorum ve bende bakım ücrei bağlatmak istiorum ne olur biri bir yol göstersin çıldırıcam teyzeminde maaşı kesilirse ben ne yaparım ??

sana vermezler zannedersen cünkü benim bildigim birinci dereceden yakınlık olucak kardeş

bakın kardeşlerim ben de hem 2022 maaşı hemde bakım parası alıyorum. şimdi bakım parasını annem alıyor oun adına yatıyor beni ilgilendirmiyor resmi olarak. bana devlet sadece 2022 maaşı veriyor. anlata bildim umarım ceza uygulanır gibi laflara aldırmayın biz zorla veya sahte belgelerle aylık almıyoruz. kendi hatalarının bedelini bize ödetemezler.

evdeki kişi sayısı ve gelir durumuna göre evde bakım ücreti kesilebilir yada hiç verilmeyebilir. Bildiğim kadarıyla kişi başı geliriniz 380 TL'den fazla çıkarsa evde bakım ücreti alamıyorsunuz.

selamün aleyküm böyle birşey yok sanrısam benimde bakım maaşım var annem alıyor ama böyle birşey demediler sacma hem özürlü 2022 alıyorum hemde bakım maaşı daha bakım maaşı alamadıkya neyse ::::::::::::::::::::::::))))

Üst Alt