Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım ve 2022 maaşlarının ilerde kesilme riski var mı?

şafak75

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
s.a benim sorum evde bakım parası. acaba bakılan engelli vefat edinceye kadarmı verilecek. yoksa ileride maaşların kesilme ihtimali varmı. ben %96 engelliyim iki çoçuğum var. gecimim yanlız üç ayda bir aldığım maaşımla birde eşim evde bakım aylığı alıyor başka hiç gelirim yok...

Şartları taşıdıgınız sürece bakım aylığı verilmeye dvam edilir. Aylığın ksilmesini gerektirecek bir durum olursa (evde bakım hizmeti alan engellinin vefatı, gelir durumunun dğişmesi, bakıma muhtaçlıktan çıkması; vaktinde adres değişikliği, hanedeki birey sayısı değişikliği gibi hususları bildirmemesi gibi vs durumlar...) ancak kesilir. Öbür türlüsü aylık alma hak sahipliğiniz devam ettiği sürece ve mevzuat boyle oldugu sürece engelli vefat edene kadar devam eder.

2022 aylığı için de aktif sigortalı olursanız, emekli olursanız, isteğe bağlı prim öderseniz, aylık alan engelli birey vefat ederse, gelir durumunda değişiklik olursa, özür oranı %40'ın altına düşerse vs sebeplerle kesilir. Onun haricinde 2022 aylıgı hak sahipliğiniz devam ettiği sürece ve aylıgın kesilmesini gerektirecek bir durum olmadıkça mevzuatta maaş almanızı engelleyecek yeni bir yasal düzenleme yapılmadıkça ömür boyu aylıgı almaya devam edersiniz.
Her iki aylıkta da hak sahipliğiniz devam ettiği sürece faydalanırsınız. Rahat olun:) Aklınıza takılan bişi olursa da çekinmeyin sorun buradan...

ALLAH razı olsun ablcığım. beni aydınlattığın için teşekkür ederim... Kalem abla bir sorumda engelliye bakan bakıcıyada devlet tarafından skortası ödenecektı acaba doğrumu...

Ablam eşinin saglık güvencesi filan yok mu?

Kalem abla yeşil kartımız var. başka hiç bir şeyimiz yok...

O konuyu bilmiorum ablam. Eşinin bir şekilde emekli mi olmasını istiyorsun ilerde?

Kalem abla çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun verdiğin bilğilerden dolayı.

Şafak çocuklar okul çagında mı? Aldığınız iki maaş yetiyor mu size?

Üst Alt