Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakıma Destek Yardımı Yönetmeliği ne zaman belli olacak?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
2015 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü görev alanına verilen, Evde Bakıma Destek Yardımına ilişkin Yönetmeliğin ne zaman yürürlüğe gireceğine dair bilgisi olan var mı?

aslı dincman

sanırım evde bakım aylığı ile ilgili yeni yönetmeliğin ne zaman yayınlanacağını soruyorsun.

bilmiyorum. seneler geçti, halen yeni yönetmelik yayınlanmadı. beklemedeyiz halen:)

Hayır, sorum o değil. "Evde Bakıma Destek Hizmeti" adı altında ASPB, ağır engelli ve yaşlılara 09.00 - 17.00 arası bakım elemanı gönderiyor. Ben de haftada iki gün yararlanıyorum. Gün sayısının arttırılmasını talep ettim, kabul edilmedi. Sosyal Yardımlar Genel Md.lüğüne bağlanan o hizmete ilişkin yönetmeliğin çıkıp çıkmadığını sormuştum.

Buna Kendi isteğiyle başvurabiliyor galiba. Mesela yaşlı bakıcı anne engelli çocuğu için.
Hizmetlerde ne var ne gibi yardımlar yapılıyor (ev temizliği falan mı) ücretli mi
Lütfen bilgi veriniz aslı dincman

Tümüyle engellinin kişisel bakımı... Kahvaltı ve öğle yemeğimin hazırlanıp yedirilmesi, yatak - tekerlekli sandalye geçişlerim dahil, tuvalet / banyo ihtiyacımın karşılanması...
Ev temizliği derken, dip köşe değil tabii ama özellikle engellinin odasının temizliği (Elektrik süpürgesi, vileda, toz alma) ben alerji hastası olduğum için biraz daha titiz davranılıyor. Ücreti devlet ödüyor.

arkadaşlar evde bakım parası aldığımız ziraat bankası atm kartıma avans vermedi normalmı

Üst Alt