Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde çalışan eleman evde bakım gelir kriteri açısından dikkate alınır mı?

eserdem

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Şimdi biz annemle kalıyoruz. Ben anneme bakıcı olarak kendimi tanıttım hanede de 2 kişi gözüküyoruz dolayısıyla gelir 2 ye bölünüyor. Ancak diyelim ki ben eve bakıcı aldım o zaman 3 kişi olacak ve ben bu bakıcıya maaş vericem o zaman 3 e mi bölünür.. Bakıcının kaydını yaptırdığımızı düşünelim. ikametide evi gösterdiğimizi düşünelim.. Hane halkı 3 olacak ve bu bakım parasıda bakıcıya maaş olarak verilecek bakıcınında bir geliri olacak para aslında hanede kalmış olacak bu durumda ne olur kesilir mi?

Eğer bakıcıyı hanede göstermezsek ne olur.. Eve ziyarete geldiklerinde misafir arkadaş bakıcı yani hanede kayıtlı olmayan birini evde görürlerse ne olur saygılar..

O zaman o bakiciyi hanenize ikamet alin onun ustune bakan kisi olarak basvurman gerekli.kuruma bildirin.
Anne bakim maasi alipda baskasi baksa.
Bunu kurum komsulardan falan ogrenirse kat ceza odenir kuruma

eserdem annenizin bakıcısı siz olduysanız, evde bakım aylığını alıp başkasını bakıcı seçme gibi bir şansınız yok ki bakıcı seçiyorsunuz. ha evde bakım aylıgı almayıp kendi paranızdan bakıcı tutacaksanız başka. buna kimse karışamaz.
ama evde bakım aylıgından bahsediyorsak bakıcı kimse, ödeme ona yapılır. bu ödeme de bakıcının haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti karşılığı ödenir. taahhütname de imzalattırılır bakıcıya.
madem bakmayacaksınız bakıcı olmayacaktınız. bakıcı olacaksanız da bakım raporunda esasları belirlenen bakım hizmetini vereceksiniz.
bakım hizmetini başkasına yaptırdıgınız anlaşılırsa evde bakım aylıgı kesilir, hukuki işlem yapılır.

tekrar uyarıyorum, evde bakım aylıgı size haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti karşılıgında ödenecek. bunu yapmayacaksanız anneniz için başka bakıcı bulun,evde bakım ücretini o alsın.
mevzuat gereği evde bakım ücreti bakıma muhtaç engelliye verilmiyor. "al bu parayı istediğin kişi bakıcın olsun" denilmiyor. mevzuta göre il müdürlüğünün onay verdiği bakıcıya ücret ödenir, onay verilirken imzalattırılan taahhütnameye sadık kalması istenir.
bakıcı olmayacaksanız bakıcı değişikliği talebinde bulunun. bakıcı değişikliği sözkonusu oldugu zaman da evde bakım aylıgı durdurulur. yeniden haneye heyet gelir ve işlem olumlu sonuçlanırsa evde bakım aylıgı tekrar baglanır ve ücret yeni bakıcıya ödenir.
ha ben de isterim devlet aylıgı ödesin, engelli kimi bakıcı seçerse seçsin. ama mevzuatta malesef boyle bir şey yok.
bakıcı sizseniz bakım hizmetini bakım raporunda öngörüldüğü gibi vereceksiniz. bakım hizmeti veremeyecekseniz de aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip bakıcı değişikliği talebinde bulunacaksınız. parayı alıp başkasına baktırmak gibi seçeneğiniz yok!

Kalem abla özel mesajda bir şey yazdım, müsait olursan bakabilir misin

Kalem zaten anneme ben bakıyorum daha doğrusu bakmak zorunda kalıyorum çünkü ev kötü maddi durum kötü arada bir iki kişi geliyor ve durmuyor evde bir bahane buluyor kaçıyor.. (Alacağını bırakıp kaçanlar bile oldu) Şimdi siz söyleyin kime güvenebilirim ki. Peki benim misafirim olamaz mı? Arkadaşım kalamaz mı bizde evde..

Eserdem,sizin derdinizi anlamisim.
Disardan gelen bakicilari rahatsizmi ediyorsunuz bilmem.kacarlar.
Evlenme niyetiniz varsa evlenin biriyle.
Kanunsuz bakici isi yaptirmayin.hukuki islem baslar.

Eger guvenme isinde devlet saglama alir sonradan gercek bakici kim olursa kurumda imzalanir kacamaz.bulunur.
Gerekirse Hukuki islem baslar.

Son düzenleme:
@erdal71

Kimseyi rahatsız ettiğim yok. Sadece şartlar kötü ev küçük bakıcıya çok minik bir oda verebiliyoruz maaş piyasanın altında yemek yapamıyoruz.. dışardan belediye getiriyo onuda herkes yemiyor.. izin parası istiyorlar dolar üzerinden maaş istiyorlar.. bu şekilde art niyetli yazmanız açıkça şahsımı üzdü..

Ben senelerdir anneciğime bakıyorum pişmanda değilim. Evlenmek istemez miyim? Ama öyle göründüğü gibi kolay değil.

Evde bakım parası alınabilmesi için engelliye bakan kişiyle engelli arasında kan bağı bulunması şartı varmış. Yani istesemde yabancı birisini bakıcı olarak gösteremiyorum.. İşte bu durumda ne olacak..

Eserdem;
Kusura bakma sizi uzmek istemedim.
Yukardaki arkadaslar lutfen konuya yorum cvb yaziniz.

Engelli arasinda kan bagi sart degil,vasi atamasi olduktan sonra yabancilarda bakici olabiliyor.

erdal71 elin tanımadığım kadınını anneme vasimi tayin edicem.. Erdal eğer bu para ödenecekse bana verilmeli.. Bakıcıda ben olmalıyım..

eserdem elin tanımadıgın kadınına demans hastası anneni teslim edebiliyorsan bakıcı parasını da teslim edebilmelisin. evet, akraba olmayanlar annene vasi oldugu takdirde bakıcılık yapabilir.

Üst Alt