Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde çalışanın evde bakım aylığı kestirilmeli mi?

cereneren

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 2007 yılından bu yana engelli olup 2009 yılında evde bakım maaşına hak kazanan yakınımın hayatında değişikler oldu. 3 yıl önce evlendi ama eşi, işi bırakıp bakımını yaptığı için gelirde artış yoktu. Bakıcısı annesi yaşlı olduğu için eşi baktı yıllardır. Hatta bakıcısının da engeli raporu var. 3 ay önce evde çalışacağı bir iş bulmuş ve sigortalı işte çalışıyor. Israrla maaşını kestirmesini önerdim. Avukatım ama sizin mevzuat çok özel ve detaylı, sizce de maaşını kestirmesi gerekmiyormu ? Sevdiğim bir dostum devletle davalık olursa üzülürüm bu yüzden sizinle paylaşmak istedim. Vakti olup konuyu bilen biri cevap verirse sevinirim. Sağlıklı, huzurlu günler dilerim, Av. Ceren

@cereneren

Evde bakım maaşı alan engelli arkadaşınız sigortalı bir işe başlamış ve eşi de çalışıyor diye anlıyorum. İkisinin ortalama maaşı asgari ücret olsa 8.500tl yapar. Çocuk var mı? Ev kira mı? Kişi başı düşen gelir evde bakım maaşı için, bağlanan limitin üstünde çıkarsa sgk ödediği maaşı geriye dönük 5 yıllık faizi ile geri alır. Üzerinde ev, arsa varsa ya da miras dahil kalsa bildirmek zorunda yoksa zararlı çıkar.

Slm, Ceren Hmm.
Avukat olduğunuza göre iş kazaları ve trafik kazaları gibi konularda tazminat mağduru engelli kalan üyelere yardımcı olmanızı rica ederim.

Merhaba yaklaşık 3 senedir hem çalışıyorum hemde annem bakım aylığı alıyor.
Ceren hanım bu engelliye verilen bir aylık değil direk bakan kişi alıyor. Burada tek şart
Evde kişi başına düşen gelir miktarı aşılmamalı onun dışında bir problem yok … gelir şartı uyuyorsa çalışsın .

Üst Alt