Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde eğitim hakkı ve özürlü kontenjanından memurluk..?

Sylar

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 19 yaşında anadolu lisesi son sınıf öğrencisiyken geçen sene 30 ekimde lösemi oldugumu öğrendim daha sonra tabi doğal olarak tedavimi gördüm 5 ay kemoterapi aldıktan sonra 1 ay da ışın tedavisi aldım daha sonra hastahaneden cıktım bana öğretmenler hastahanede raporun olduktan sonra geçiririz demelerine rağmen okula gittiğimde ilk dönem notların yok ikinci dönem notların olsa bile sınıfta kalırsın dediler ve lise son sınıfı tekrar okumam gerektiğini söylediler bende bu sene tekrar başladım ancak doktorum okula gitmemi istemiyor enfeksiyon kapma riskim oldugu için bende sürekli kan tahlilleriydi (halen kemoterapi alıyorum) ilik vermeydi zaten okula gidemiyorum daha 1 ay olmasına rağmen okullar açılalı 10 gün devamsızlık hakkımdoldu çektiğim eziyet stres cabası.Doktorum evde eğitim görebilirsin dedi.kısaca ben size yaşadıklarımı anlattım

1-su andan itibaren izlemem gereken yol nedir?
2-özürlüler için ayrılan devlet memurluğu kontenjanından lise mezunu olmadan da yararlanılabiliyor mu?
3-evde eğitim görecek olursam lise son sınıftan devam edeceğime göre nasıl bir eğitim olacak?

şimdiden teşekkürler

Ben de açık liseyi öneririm doğrusu. Zaten bir yılın kalmış, senin için kolay olur diye düşünüyorum.

Yok, evde eğitim almak istiyorum dersen, bu da mümkün. Konuyla ilgili yönetmelikte tüm detaylara ulaşabilirsin:

• Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Gerektiren Bireyler İçin Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi

Evde eğitim süreci
    Madde 6- Eğitim süreci;

a) Bireyin en az altı ay süreyle evden çıkmasının mümkün olmadığını/sakıncalı olduğunu belirten sağlık kurulu raporunun alınması,
    b) Sağlık kurulu raporuyla RAM’a başvurulması,
    c) Bireyin eğitsel tanılamasının yapılması,
    d) Eğitsel tanılama sonucuna göre yöneltme raporunun hazırlanması,
    e) Ev ortamının, eğitim öğretime uygunluğunun değerlendirilmesi,
    f) Evde eğitim alacak bireyle ilgili yerleştirme kararının alınması, bu kararın RAM’a, okula ve veliye bildirilmesi,
    g) Bireyin okula yerleştirilmesi ve eğitiminin planlanması,
    h) Bireyselleştirilmiş eğitim programının hazırlanması ve bu program doğrultusunda eğitimin sürdürülmesi

şeklinde gerçekleşir
İş konusunda Lise mezunu olmak daha avantajlıdır. Sonuna kadar gelmişsin, diplomanı almalısın bence. Ama acele de etme kardeşim. Önce sağlık... Eğitimini zaten tamamlar, misler gibi de üniveersiteye gidersin. Yeter ki moralini yüksek tut ve sağlın iyi olsun. Alt et şu lanet hastalığı güzel kardeşim...

peki açık lisede okusam son sınıftan devam edebiliyormuyum.Anadolu ve ticaret meslek lisesi bilgisayar programcılığı eğer devam edilebiliyorsa tabiki ederim devlete muhtac değilim çok şükür ama ben açık lise okursan baştan başlaman lazım die biliorum

OturanBoğa;

inşallah abi inşallah hocam aslında yendik hastalığı diyor ama bu hastalığın erkeklerde tekrarlama riski çok yüksek o yüsden iki sene daha devam tedaviye olsun ZAFERE GİDEN YOLDA ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR

benim su anda alttan hiç zayıfım yok son sınıf öğrencisiyim 18 tane ders görüoruz bu sene ancak ben göremiyorum açık olursa süper olucak.İZMİR de ikamet ediyorum

bugün izmir MEB mesleki açık öretim okuluna gittim kayıtlar kapandı ocakta'da kesin açılcak diyemem dediler.Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum :( yardım edin lütfen ben dielimki tasdiknamemi aldım seneye okuyacağım su anda memurluk sınavlarına girebiliyormuyum özürlü kontenjanından yararlanıp vede sınavı kazansam bile yerleşme ihtimalim nedir?

İş ilanları forumuna bakıver. Ama genellikle Lise Mezunu arar kurumlar.

İzmir'de başka okul yok mu? 2-3 ay beklemekten zarar gelmez...

peki ben kaydımı aldırdığımda öğrenci statüsünden çıkıyorum dolayısıyla ssk dan da ne yapmam lazım

ama dedim ya kayıt su an için yapılmıyor anca o cakta bi ihtimal yani en az bi sene var gibi açık liseye kayıt için

peki yeşilkart lösemi hastalarının tedavisini ilaçlarını(kemoterapi)baya pahalı karşılıyor mu?(yani ne bileim ilerde ilaç alınacak ama sizdende para almamız lazım yada ilacın parasını siz ödeyin sonra gerekli merciden size belli bi miktarı ödencek denmez demi)sskdan aşağı kalır yanı var mı varsa ne?
Ayrıca yeşilkart aldıgımızda maaşda bağlatabiliyor muyuz?
kusura bakmayın sizleride sürekli meşgul ediyorum ama öğrenmem lazım prosedürleri

2022 maaşının çıkması 2 bazen 3 yıl sürüyor. Tam da tedavi sürecinde bence değmez yeşil kart riskine. Hiç bulaşma.
Part time bi iç bulabilirsin okul dönemi başlayana dek. Sağlık raporu çıkart ve özel sektördeki işleri araştır derim.

abi ben oturdum babamla konustum yanlıs yada dogru bi karar aldık bugün doktora gittim
kemoterapisi devam ettiğinden okula devam etmesi sakıncalıdır
bir yıl süreyle okula devam etmemesi sonunda kontrolü uygundur
die 2 madde eklettim heyet raporuna bunu ilçe milli eğitim müdürlüğüne götür dediler.
peki ben karşıyakada okuyorum bornovada oturuorum hangi ilçenin milli eğitim müdürlüğüne götürcem bornova mı karşıyaka mı?

İzmir İl milli eğitime sor bence: 0232 489 04 14

Üst Alt