Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde engelli raporu verilir mi?

enorton

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, yatalak anneannem var. Engelli raporu yok. Normalde bir sorunu yoktu ama covid geçirdi ağır, sonra yataktan kalkamadı. Şuanda yatalak oldu dizleri bacakları çalışmıyor. Malum yaşı da çok ilerde. Biz engelli raporu almak istiyoruz kendisine bez, ilaç vs kolaylıkları için. Mutlaka randevu alıp kendimiz hastaneye mi götürmemiz lazım? evde rapor gibi bir olanak var mı merak ettim. Ya da ambulans istesek rapor için eve gönderirler mi? çünkü sedyesiz evden çıkarmamız çok zor. asansör yok, araba yoluna mesafe uzak. Yardımcı olursanız sevinirim

Evde rapor verme diye bir düzenleme söz konusuydu ama henüz faaliyete geçmedi...kapandı gitti sanırım.

Ambulans göndermeleri de olanaksız,mecbur bir şekilde sizin götürmeniz gerekiyor.

Sağlık sistemi berbat hastaya eziyetten başka bir şey değil.
enorton

benimde dedem felçliydi, yürüyemiyordu, çok ağırdı. hasta nakil ambulansı ile hastaneye götürdük biz. evden sedye ile indirdik. hastaneye bırakıyorlar orada hastanenin sedyesine alıyorlar gidiyorlar. işiniz bitince arayıp tekrar çağırıyorsunuz. işleri bitince tekrar gelip alıp eve götürüyorlar

Sağlık Bakanlığı 444 3 833 Evde Sağlık Hizmetlerini arayıp bilgi alabilirsiniz. Yatağa bağımlı olan veya kendi ihtiyaçlarını göremeyen yaşlı ve engellilere yönelik evde sağlık hizmeti veriliyor. 15 gün önceden randevu almak kaydıyla hastaneye kendi imkanlarıyla gidemeyecek durumda olanlara da Ambulans hizmeti veriliyor.

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. HErkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum

Üst Alt