Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Fizik tedavi için nasıl bir yol izlememiz gerek?

zumrutuanka1

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba annem parkinson hastası yürüme güçlüğü ve belinde bel fıtıgı var annem yüzde 92 engelli doktoru fizik tedavi görmesini söyledi ama evde fizik tedavi nasıl yaptırabiliriz ibb nin evde fizik tedavi hizmeti varmış ama fizik tedavi raporu istiyor bu raporu nöroloji dru verebilir mi birde bulundugumuz ilçede özel rehabilitasyon merkezi var orada fizik tedavi yaparlar mı yaparlarsa onlarda mı rapor ister

Ben alıyorum
Bulunduğum şehirde olan
Rehberlik ve araştırma merkezinden rehabilitasyon görebilir diye rapor aldım özel bir rehabilitasyon okulunda görüşmemiz sonucunda bir fizyoterapist ile haftanın 2 günü tedavi görüyorum maddi olarak bir ücret ödemiyorum

Merhaba cevap için teşekkürler siz evde mi görüyorsunuz yoksa rehabilitasyon okuluna mı gidiyorsunuz

Özel egitim merkezine gidebilmeknn icin. Rehberlik arastirma merkezinden rapor alarak gidebilirsiniz. Merkezin servisi olur. Sizi evden alip evinize birakirlar. Arkadaşin söyledigi gibi haftada 2 gun alabiliyorsunuz. Birde sanirim agir engelli olana evde bakim hizmetinin icin de fizik tedavi de veriyorlar. Doktora sorarsaniz. Ayrintili bilgi verebilir. Gecmis olsun...

Agir engelli olan hastalara hastaneler veriyor. Sanirim. Yuruyemeyen hastalar icin eve geliyorlar. Doktorunuza söylerseniz. Net bilgi alabilirsiniz. Özel egitim merkeziyle gidin göruşun.

2 konuyu birbirinden ayırmak lazım.

2 çeşit rehabilitasyon merkezi var.

1. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri
2. Sağlık Bakanlığına bağlı Fizik Tedavi merkezleri.

MEB'e bağlı rehabilitasyon merkezleri anneniz durumundaki kişilere hizmet vermez. Çünkü buraya gitmek için rehberlik araştırma merkezinden "eğitim alması gerektiğine dair" rapor almanız lazım. Burada genellikle çocuklara hizmet verilmektedir.

Ayrıca bu kurumların evde fizik tedavi yapması da yasaktır. Kişinin kuruma gelmesi zorunludur. Evde hizmet veren kurumlar yasadışı iş yapmaları bir yana kısa süre sonra bunu yapamayacaklar. Çünkü bu kurumlara biyometrik kimlik tanıma zorunluluğu getirildi 1 ay önce.

Sağlık bakanlığına bağlı fizik tedavi dal merkezleri anneniz gibi kişilere hizmet verir. Bunun için fizik tedavi doktorundan rapor almanız yeterlidir. Ancak bu sağlık kuruluşları da eve personel gönderemez. Çünkü bunlarda da biyometrik kimlik doğrulama sistemi kullanılıyor. Yani kişinin bizzat gitmesi zorunlu. Bu kurumların çoğunun servis hizmeti var. Hastaları evden alıp eve bırakıyorlar.

Üst Alt