Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde iki çalışan olduğu gerekçesiyle 2022 maaşını kestiler..?

Tekin34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim bi kaç sorum olacaktı
abim 37 yasında sakatlık maası alıyordu baba vefat ettikten sonra maasını kestiler..
sgk basvuru yaptık tekrar bağlansın die eve görevli gonderdiler evi inceledi eve çok kazanc giriyor die 2 çalısan var die red edildi neden böyle oluyor sonucta çalısan abim ve ablam herkez kendine alıçıyor illa hile hurda ile devletimi kandıralım :) lütfen yardımcı olun ben askere gideceğim aile annem sakat abim ve çalısan diğer abim olacak ben gitmeden su işlerini halletmek istiyorum ne olur ışık tutun bize lütfen nereye basvuralım nereye gidelim cevaplarınızı bekliyorum..

Şu anki yonetmelige göre evdeki calisan tüm bireylerin geliri inceleniyor. Abinizi baska yerde yasiyor gosterin veya calisanlardan birinin ikametgahini degistirin . Haziranda almasi zor bence.

Bu arada neden sgkya basvurdugunuzu anlamadim. Bu islere sydv vakiflari bakiyor artik

bir çalışanı başka yere alsanız 2 kişide kalsa evde yine zor bağlanır o evde her türlü kombinasyonu denerseniz deneyin kişi başı gelir 120 lirayı geçer

dediğiniz mntıklı öyle yapalım biz ya abimin ikametgakını değiştirelim yada çalısan ablamın değiştirelim ama biz hem sgk basvuru yaptık hemde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yaptık zaten ikiside aynı yerde neyse zaten gecen ay geldiler eve baktılar çok maas giriyor dediler :S

hatta ve hatta annem gecen hafta gitmiş kagıtları incelemişler tekrar çalısan resmen dalga geçer gibi aynen şunu demiş ''evinizde koltuk takımı televizyon var''
yahu buy kdr komik bişey olamaz :)) biz napalım eşyaları çöpemi atalım abicim biraz daha yardımcı olurmusun bana ışık tutmanı bekliyorum :) dediklerinizi yaparsak haziranda değilde eylülde kesin alırmı maas zaten haziran 7'ye çok bişey kalmadı şurda ..

sukut bey peki her iki çalışanı yani abim ve ablamın ikametganıtı değiştirsek diğer engelli (sakat) abim kesilen maasını alabilirmi ? babam vefat etti kasım ayında annem rahmetli babamın maasını alıyor mesela diyelim onlar oldu tek annemin maası giriyor eve yinede sonuc hüsranmı çıkar ?

sukut bey ben bu 120 tl'yi anlamadım abim 93 yılından bu yana alıyordu zaten gelir hayliyle geçiyordu baba vefat etti kesildi aylığı yani .

bu sene başına kadar bu işlere sgk bakıyordu onlarda iş yükünden ve belki de uzmanlık alanı olmamasından bu kadar takip etmiyolardı. bu işler sydv ye devrolunca forumdan takip ettiğim kadarıyla işi sıkı tutuyolar anladığım kadarıyla sizide incelediklerinde sonuç bu olmuş. işte hesabınızı yapın maaşı alacak kişinin ikametgahı nerdeyse o hanede kişi başı gelir 120 lirayı geçmesin bi ara bu rakam artacak 200 küsür olacak yazıldıda oldu mu olacak mı bilmiyorum

şimdi engelli abimin ikametgahını değiştirdiğimiz zaman onun oldugu yer ev yani 120 200 lirayı geçmicekmi ?
yahu o zaman bu adam tek otursun bi yerde buda mantıklı değilmi +abeyim yüzde 75 özürlü

Üst Alt