Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde iki çocuğun engelli olması durumunda bakım aylığında kişi başına gelir hesabı!?

erkankara

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese mrb Allah hepimizin yardımcısı olsun benim iki engelli çocuğum var 1.ci ağır otizmli ve onun için evde bakım maaşı alıyorum. Şimdi 2. Çocuğumada hafif otizm raporu çıkacak 15 güne elimde olur ...Devlet memuruyum ve temmuzda zam alacağım bu durumda gelir kriterini aşıyorum ve maaş kesilecek...aynı evde iki engelli olursa 2. Engelli 2 kişi sayılır diye burada okudum bu durumda gelir kriteri tutuyor ve maaş devam ediyor...ancak sosyal hizmetler ikinci. Çocuk ağr olmadığı için tek sayarız diyor...Hukuken yapabileceğim bir şey varmı tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim...2. Çocuk yüzde 54 ve hafif olarak raporu psikiyatriden. Çıkacak teşekkür ederim

erkankara
görevli dogru demiş.her ikiside ağır engelli(tam bagımlı)olmalı yoksa olmaz.ikisi tam bagımlı olursa 2 değil 3 kişi olarak hesaplanırdı bu durumda yapacagınız bişi yok
ağır engelli için ebm almaya devam edersınız ama diğeri için ebm alamzsınız.2022 için gelir krıterını geçıomusunuz o yuzden 2022 alamaz sadece 1 tane ebm alırsınız.

not: gelir hesabı edılırken. ebm içinse alınan alınacak olan ebmler dahıl edılmez ama alınıosa 2022 ler ve tüm eve giren gelirler hesap edilir.aynı şekılde 2022 hesabındada alınan ebmler ve adı ne olursa olsun tüm gelırler hesaba dahil edilir sadece alınanan ve alınacak 2022ler dahil edilmez.kirada isenız ödedıgınız kıra gelirden düşülür

Üst Alt