Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde ikinci bir sigortalı daha olursa bakım maaşı kesilir mi?

emincan_yuksel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bana yardımcı olursanız çok sevinirim evde benim en büyük engelli abim var ve bakım maaşı alıyoruz ama 1 kişi evde sigortalı çalışıyor oda benim ortanca abim asgari ile çalışıyor bende şahıs şirketi kurmak istiyorum ama kendi sigortamı kendim ödeyeceğim onun haricinde sadece iş yaparsam öyle gelirim olacak yani aylık bir gelir yani maas gibi birseyim olmayacak 20 yaşındayım bu arada eğer ben firmamı kurarsam bakım maaşı kesilirmi detaylıca anlatabilirseniz bana yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Sadece sigortalı 2 kişi yüzünden evde bakım kesilmez ..gelir kriteri aşılırsa kesilir..biz aylardır yıllardır 2 sigortalı bulunuyoruz gelirimiz düşük sorun yok ..ama evde 2 sigortalı varsa aile destek yardımı kesilir

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gelir kriteri nasıl oluyor peki ve sadece biz bakim maasi aliyoruz o kadar destek yardimi yoktu zaten bizde

emincan_yuksel

Kişi başına düşen gelir 7601 TL yi geçmemesi lazım şuanda toplam eve giren geliri evde yaşayan kişi sayısına bölün sınırı geçmiyorsa sorun olmaz, ama resmi bir belge yoksa kazancınıza dair sizin gelir beyan etmeniz gerekiyor her ay düzenli gelirim yok diyip ortalama şu kadar kazanıyorum diye belirtmelisin. Kurduğun firmanın kazancı resmi olarak belgelere dökülecekse yanlış gelir beyan etme çünkü her yıl kontrole gelip resmi belge istiyorlar.

Üst Alt