Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde internet üzerinden satış yapmak için vergi mükellefi olma zorunluluğu var mı?

Lost

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Evde internet üzerinden satış yapmak için vergi mükellefi olma zorunluluğu varmı? .
Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi acaba ?

Teorik olarak nerede ne satarsan sat firma olmak ve vergi vermek zorundasın.

Nerede ne satmak istiyorsun?

Evde yapacağım el emeği takı, sepet vss. gibi şeyleri yurt dışı alıcısı olan bi sitede satmak istiyorum .
site inglizce türkiyeden de el emeği ürünü satan çok kişi var aslında ama nette detaylı bi bilgi bulamadım

Bir haberde >> Evlerinde yaptıkları üretimi eticaret yoluyla pazarlamayı tercih eden ev hanımlarının bir diğer avantajı
ise vergi muafiyeti.Üretimi evde üretilen ürünler, Gelir Vergisi Kanunu’nun ilgili maddesi gereği Gelir Vergisi’nden muaf tutuluyor. << deniyor.

Yinede SGK isteğe bağlı sigortalılık zorunlu olurmu ?

siz evde bir ürün yaptıysanız onun vergisi olmaz. kimsede sizden vergi levhası isteyemez.sigortada isteyemez.

Vergi mükellefi olmanıza gerek yok yaptığınız ürünleri sanalpazar,gittigidiyor ya da diğer siteler üzerinden satabilirsiniz

Çok araştırdım internette eminimki aynı durumda olan evine katkı sağlamak isteyen hanımlar vardır.

yine bir yazıda şöyle deniyor...

Evinde pasta ve kurabiye gibi gıda ürünlerini veya kendilerinin tasarladıkları kıyafet,
toka ve çeşitli ürünleri internet aracılığıyla satışını yapanların internet ortamında satışının,
bu yerlerin iş yeri tanımı kapsamına girmesi ve faaliyette bulunulan yerin büyükşehir belediyesi
sınırları içerisinde olması nedeniyle ticari faaliyet olarak değerlendirilmekte, bu faaliyet
sonucu elde edilen gelirin Gelir Vergisi Kanununun ticari kazanç hükümleri çerçevesinde gerçek
usulde vergilendirilmesi gerekmektedir.
Yani vergi mükellefi olarak satış yapmak zorunluluğu vardır.

yani evde dantel,boncuk,pasta kurabiye,kıyafet vs. yaparsan haftanın bi günü pazara götürüp satsan
belediyeler yada kurumların kermeslerine götürüp satsan,komşuya satsan sorun yok.

Ama interneti iş yeri kapsamında sayılıyor.

Arkadaşım seninde söylediğin gibi iş yeri tanımı kapsamına girerse tabiki vergilendirilirsin, pazarda satış yaparsan tabiki zabıta denetimlerine tabi olursun. Size önerim sanalpazar.com gibi ücretsiz ilan vererek satış yapabileceğiniz siteler üzerinden satışınızı yapmanızdır.

Life, o siteler son yıllarda maliyenin sıkı denetimindeymiş faturasız satışlara
her işlem için 179 tl gibi bir vergi cezası kesiliyormuş.

Resmi olmak zorunda yani. iyice düşünmek lazım, bakalım uygun bi yolunu bulucaz.

ilginize tşkler ..

gittigidiyor vs. gibi sitelere ürünlerinizi koyup get açmadan telefonla satış yapabilirseniz yakalanma riskiniz olurmu bilmem ama bu işi tamamen yapacam derseniz hiç düşünmeyin girin vergisini mergisini de verirsiniz çok da değildir zaten. Fakat önce bi internetten ürününüzün gidip gitmediğine bakın derim önce deneyin satılıyormu? direk pos cihazı felan alıp batanlar var internet fena birşey aman ... temkinli yaklaşın.

Birde şu başlığa yorum yapan arkadaşlar olursa çok sevineceğim. http://www.engelliler.biz/forum/tek...-bir-sandalye-icin-fikir-ve-yorumlariniz.html

Merhaba ben de evden internet aracılığıyla öncelikle elimdeki sıfır ve 2. El kitapları sonrada kendi yaptığım el emeği ürünleri satmak istiyorum.Uzun zamandır araştırma yapıyorum internet üzerinden ne kadar satış yaparsam yapayım para kazandığım için fatura kesmem gerektiği ve vergi mükellefi olmam gerektiğiyle ilgili yazılar okudum.Şuan acemi olduğum için ve devamlı satış yapmak istediğim için internetten satış hakkında bana kısaca bilgi verecek olanlar varsa yazarsa çok sevinirim.Fatura kesmek ve vergi mükellefi olmam gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa bireysel olarak yapacağım satışlar için vergi mükellefi nasıl olabilirim nasıl fatura keseceğim?

Gelir Vergisi Kanunu 9. Madde
6. (5615 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değişen bent Yürürlük; 04.04.2007) Evlerde kullanılan dikiş, nakış, mutfak robotu, ütü ve benzeri makine ve aletler hariç olmak üzere, muharrik kuvvet kullanmamak ve dışarıdan işçi almamak şartıyla; oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamûlleri, kırpıntı deriden üretilen mamûller, örgü, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul, payet, boncuk işleme, tığ örgü işleri, ip ve urganları, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri işyeri açmaksızın satanlar. Bu ürünlerin, pazar takibi suretiyle satılması ile ticarî, ziraî veya meslekî faaliyetleri dolayısıyla gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olanların düzenledikleri hariç olmak üzere; düzenlenen kermes, festival, panayır ile kamu kurum ve kuruluşlarınca geçici olarak belirlenen yerlerde satılması muaflıktan faydalanmaya engel değildir.

Gelir vergisinin ilgili maddesi yukarıdaki gibidir. Sizin üretim ilgi alanınıza giriyor mu bilemiyorum.

Satış yapacağınız ürünler bu kıstasların dışındaysa eğer illa ki kaçak yollu olmasın kazandığımın vergisini vereyim diyorsanız eğer vergi mükellefiyeti için, mutlaka bir adres beyanında bulunmanız gerekiyor. Bu nedenle, evinizde boş bir odanız varsa masa, telefon vesaire gibi bir dizayn yaparak vergi mükellefiyeti için bir dilekçe ile bağlı olduğunuz bölgenin vergi dairesine başvurabilirsiniz. Bir yoklama memuruyla evinize gelerek sizin orada bu işi kamil bir şekilde yapacağınıza kanaat getirdikten sonra vergi mükellefiyetinizi onaylar. Daha sonra belediyeye gidip, çalışma ruhsatı için başvurabilirsiniz. Bu işler için bir SMMM ile anlaşmanız lazım gelebilir. İki cilt fatura bastıracaksınız. Daha sonra, internet üzerinden çeşitli platformlarda contrubitör üyelik dediğimiz içerek/ürün sağlayıcı üyelik alacaksınız ve sitelere göre değişiyor satış halinde %3 ila %10 arasında komisyon ödeyerek ürünlerinizi "pazara" çıkarıyorsunuz. Ürün, satıldıktan sonra ürün kalem ve cinsine göre faturayı hazırlayıp, kargoya veriyorsunuz.

Gittigidiyor, bu işte Türkiye'nin en büyük hizmet sağlayıcılarından işlem hareketlerini her sene Maliye Bakanlığı'na teslim eder ve bir üyenin benzer ürünlerden ticari gelir elde ettiğine dair bir bulguya rastlanırsa Maliye Bakanlığı cezai işlem uygulayabiliyor.

Bu arada, homeoffice çalışmanın bir kaç temel gideri var.

Vergi Mükellefi olduğun için SMMM gideri
Ev senin değilse Stopaj (ama SMMM belirt, sadece kullanılan odanın stopajını ödersin)
Damga ve KDV vergisi
Gelir Vergisi

Basit Usülde olacağın için Vergi indirimi için başvurabilirsin.

Anladım cevabınız için çok teşekkür ederim.Sanırım şuan benim hertürlü vergi mükellefi olmam ve fatura kesmem gerekiyor.Benim şuan elimdeki 2.el ve sıfır kitapları sanalpazar,sahibinden,zebramo gibi yerlerde sattığımda fatura kesmem gerek o zaman.Ama ileride el işi yaptığım ürünlerde muaf olarak kabul edileceğim de yukarı da yazılmış biraz kafam karıştı :/ uzun zamandır araştırma yapıyorum ama tam bi net sonuca ulaşamadım.İnternetten benim gibi satış yapan arkadaşlar da bilgi verse aslında çok iyi olur.Fatura kesmeden satış yapılırsa ileride kazandığım paranın 2-3 katını ceza olarak ödeme riskim varmış.Bu nedenle netten satışa tam olarak başlamamışken herşeyi düzgün şekilde öğrenmek istiyorum

bununla ilgili mutlaka vergi ödemeniz gerekiyor mu bilmiyorum alışveris sitelerinde araba telefon kıyafet satanlar vergi veriyor mu sizce ?

Sanalpazar,hepsiburada v.s. gibi internetten satış yapanların çoğunun vergi verdiğini sanmıyorum.İnternetten almak ya da satmak ülkemiz için daha yeni olduğu için çoğu kişi ayda en az 2-3 tane 1.000-2.000 tl civarında 2. El ve ya sıfır teknolojik ürün satsa bile vergi vermiyor gözüküyor.Zaten çoğu böyle satıcıya özelden sorduğumda fatura kesmediklerini herhangi bir vergi ödemediklerini söylediler.Ama internette böyle satış yaptıktan 1-2 sene sonrasında fatura kesmeyip vergi ödemediği için yüksek cezalar ödeyenler de olmuş.Benim anlayamadığım ve kafamı karıştıran konu bu vergi verme olayı kimleri kapsıyor ne kadarlık satış yaptığımızda fatura kesmek zorundayız.Tam olarak net bir açıklama olmaması ve kimsenin bu olayın doğrusunu bilmiyor olması :( Çok karışık.Ben de buyuzden benim gibi kafası karışanlara internetten satış yapan artık bu konuda profesyonel olmuş arkadaşların bize yardımcı olması için bu konuyu açtım.

Vergi Usül kanuna, vergiden muaf kazançlar dışında; 1 liralık kazanç elde edilse bile faturalandırılması lazım. Bir alt veya üst sınırı yoktur. Kazanç, beyana esastır. Beyan edilen kazancın vergisi verilir. Bir denetim halinde, kazanca mugayyir gelir fark edilirse Maliye cezasını keser.

Şunu belirtmeliyim, benim kardeşim yurt dışında faaliyet gösteren bir stock fotoğraf sitesinden satış yapıyor ve paypal yoluyla ödeme kabul ediyor. Serverlerı ve şirket merkezleri yurt dışında, özellikle İrlanda'da olduğu için vergisiz kazanç elde edebiliyor. Çok nadir de olsa yurt dışından getirdiği teknolojik eşyaları sahibinden.com gibi sitelerde satıyor. Ama düzenli hale gelse bu faturalandırması gerekir.

Gelir varsa beyan gerekir, her ayın 24'üne kadar hazırlanmış beyannameyi bağlı olduğunuz vergi dairesine hazırlamanız ve teslim etmiş olmanız gerekir. Diğer türlü kaçak gelir kazanırsınız ve denetimlerde yakalanırsanız, biri sizi şikayet ederse gibi durumlarda cezası başınızı ağrıtır.

Bununla birlikte ikinci el ürünlerde devlet genelde kazanç olarak görüp peşine düşmez. Özel koleksiyon kitaplar dışında en fazla getirisi on- onbeş hadi olsun en fazla yüztl olsun. bu meblaları kaçırma şansınız yüksek.

Merhaba Ceylan ..

Konuyu çok araştırdım muhasebeye de sordum ileride ceza gelebilir.. en mantıklı yolu şu özel sektörde sigortalı çalışan biri vergi mükellefi olursa zaten sigortalı olduğu için tekrar sigorta ödemesine gerek kalmıyor.. sadece uygun bi muhasebeci bulup ürünlerinin üzerine ödeyeceğin muhasebe ve vergileride ekleyip satış yapmak .. eğer kendi üzerimden sigorta yapacağım dersende tam rakkamı bilmiyorum ama 350 gibi bi rakam ödemen gerekiyor her ay ister satış yap ister yapma .. Kolay gelsin arkadaşım ..

Lost

AKP hükümeti yaptı bunu internet üzerinden satış yapanlardan vergi alma olayı eskiden yoktu. Hükümet her yere saldırıyor tulumbada su bitti zaten halka daha fazla vergi için saldırıyor.
sana tavsiyem letgo dan sat .

Zorro

şuan vergi yok letgo da iki cep telefonumu ve LCD tv mi 3 gün içinde sattım. evde tv yok telefonda yok zaten 10 yıldır tv izlemiyordum. telefonsuz ve televizyonsuz hayat harika

Merhabalar,
Son dönemde internetten satış yapmanın en basit yolu Instagram vb gibi sosyal medya üzerinden satış yapmak diyebilirim. Burada en önemli konu müşteriye güven verebilmek. Güven vermek için de yapmanız gereken şey BDDK lisansına sahip bir ödeme aracısı ve bunun üzerinde çalışan basit bir platform ile ürünlerinizi listeleyerek satışlarınızı gerçekleştirmektir.

BDDK lisanslı bir ödeme aracısını kullanmak için de şirket olmanız zorunludur, böylece hem siz vergi tarafında hukuki olarak rahat hissediyor olacaksınız, hem de müşterileriniz herhangi bir olumsuz durumda muhatap olacağı bir şirket bulacağını anlayarak daha kolay karar verecektir.

Bizde Zebrapos olarak böyle satış yapmak isteyen kişilere, ödeme aracısı üzerinde çalışan, ürünlerin kolayca listeyebilecekleri ve satışarını gerçekleştirebileceği bir ürün sunmaktayız. Ürünümüz ile ilgili detaylı bilgiye Zebrapos adresinden ulaşabilir ve hali hazırda sistemimizi kullanan müşterilerimizi inceleyebilirsiniz.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.
Selamlar,

Üst Alt