Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde kendi imkanlarımla yaptığım aletler ile fizik tedavi

akyıldız01

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Boyun kırığı sonucu c5 c6 seviyesinden tetraplajiyim.Hastanede yatmayı genel olarak sevmediğim için babam evde özel aletler yaptı ve evde devam ettim fizik tedaviye.5 yıl önce GATA ya gittim günde 2 seans tedavi vardı biri el parmakları için diğeri normal fizik tedavi.

Normal fizik tedavi sadece 45 dk idi ve bunda da sadece bisiklet sürüyordum diğer vakitler boş geçiyordu.Ve bu yüzden GATA'dan çıktım.Babam orda gördüğü bisikletin aynısını yaptı ve evde istediğim kadar sürüyorum.Aşağıya attığım videonun sonunda evin içinde sürdüğüm bisiklet hem kollarım bacaklarım çalışıyor.Diğer bir bisiklet ise videonun başında ki handbike.

Babam youtube de sürekli videolarını izliyordu ve aynısını tasarladı, sadece kollarımı ellerimi kullanarak dışarda bisiklet ile gezebiliyorum hemde fizik tedavi :) Video aşağıdaki linktetir

https://www.youtube.com/watch?v=dGXxrv96KPk&feature=youtu.be

Çok güzel yapmış baban helal olsun, o handbike kollarını baya geliştirecek gibi görünüyor, videonun sonundaki bisiklette güzeldi :)

Babanızın ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Dikkatimi çeken bişey oldu, dışarı da kullandığınız bisikletin fren sistemi yok gibi. Yoksa kontra pedal mı?
Ayrıca içerde kullandığınız bisiklette gayet kullanışlı olmuş. Hazırlarından almaya kalksanız fiyatı en az 4-5 bin TL den aşağı olmaz.Belki siz en fazla 500 TL ye mal ettiniz. Şartlar gerektiğinde insanı mucit yapıyor işte. :) :)

Deniz_lee_lee

Evet fren sistemi kontra petal geriye çekince bisiklet duruyor hemen :) İçerdeki bisiklette aynen uygun oldu en çok 500-600 lira falandı sistemi çok basit zaten olay triger kayışı :) Ellerimle çevirince ayaklarımda hareket ediyor bu sayede

Babanızın ellerine saglık çok güzel olmuş kardeşimin bacaklarında kasılma var sence bizde kullansak rahatlatmada yardımcı olurmu 2.alet için söylüyorum

akyıldız01

Çok güzel. Aman bası yarasına dikkat et. Kısa süreli kullanım da olsa mutlaka ama mutlaka ama mutlaka altında havalı minder olmalı. Aksi halde yara açılması işten bile değil. Hele ki her pedal çevirmede kalça üzerine yük biniyor, vallahi iki saatte yara açar ki, aylarca süründürür...

Ömerfaruktatar01

Benim bacaklarımda az kasılma var ama o içerdeki bisikllet onuda çözüyor rahatlatıyor bacakları

Şu ana kadar birşey olmadı ama yinede tavsiyeniz için teşekkürler :)

Babanı gerçekten tebrik ederim.
Evde kullandığın güzel bi egzersiz aleti
Handbike ta süper. Gövde dengen olmadığından oturma kısmına sağa sola destek + bi güvenlik bayrağı tavsiye ederim.
Kontra fren en dogru seçim.
Bası yarasına tedbir için minder mutlaka kullan.
Kavrama için Activehands gloves a bak bi. Iyi bi terzi yapar aynısını. Elleri bandajlamaktan çok daha iyi
Vites düşünürsen bi ruble ekleyip vitesi dirsekle değiştirebilirsin..
bu haliylede çok güzel.
Handbike omuz sırt kol kaslarını ve solunumunu çok iyi etkiler. Ama tetraplejisin ve oldukça dik sürüyosun. Başlarken birden yüklenme, kan basıncına ve baş dönmesine dikkat

Cloud.

Teşekkürler.Vites var zaten 7 vitesli :) En hafifte sürüyorum.Activehands gloves tavsiyeniz içinde çok teşekkürler en büyük sorunum bu çünkü , bandajlayınca gevşek olunca bi süre sonra çözülüyor sıkı oluncada ellerim 5 dk da çok kötü uyuşuyor.Araştıracam güzel birtane yaptırabilirsem bana çok faydası olacak.

peki vites nasıl değiştiriyosun göremedim.
pedala gidon bandı sararsan ellerin biraz rahatlar tabi bandajdan kurtulman lazım

Üst Alt