Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde olmadığı gerekçesiyle abimin bakım aylığını kestiler?

kelenderis

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
herkese slm alyk abimi zihinsel engelli abim evde olmadıgından maaşını kestiler arkadaş soruyom bu kişi zihisel evde durdumuyor sıkılıyor yani bunu bahane edip kesilirmi bizde itiraz ettik bakalım hayırlisı inşallah

daha detaylı bilgi verebilir misiniz lütfen? "evde bulunmadı" derken anlatmak istediğiniz nedir?
yani gunluk bir gezi için mi dışardaydı? yoksa başka hanede mi kalıyordu kalıyorsa ne kadar suredir kalıyordu?

abim günlük dışarı çıkar camiye esnafların yanına gider yani sıkıldıgında çıkar dolaşır onlarda evde abimi görmediklerinden kestiler bende yeni memur oldum çalışma bodromu daha önce veriştim bende şunu sordum arkadaş bunun raporu yüzde doksan ben memuroldugum için artık durumun iyi oldugunu söylediler ben de şunu sordum biz sınırı geçiyormuyuz hayır geçmiyorsun ama eşin buna bakamıyor diye kestiler arkadaş bi insa 24 saat nasıl evde kalır yani hakı yokmu evden çıkmaya biz onu evde tutmaya çalıştımızda kendine zarar veriyor bide abin üstüne 2009da araba almıştım eve gelen bu bakıma muhtaşsa nasıl sen bu arabayı aldın ben şahsen kabul etmem bende ona şöyle cevapverdim bu aracı buna devlet ötevesini almadı bu adam kaybolsa ben aramaya gidiyom bacım gile gitse götürüyom bensenin aracını istesem sen vercekmisin ozaman kimseye karışmabence hakın yok şunuda söylüm buaracıda zaten abim ve annem aldı çünkü annem çok kilolu ve hasta nasıl araba olmasın

" " " " " " " " " " " . . . . . . . . . . . . , , , , , , . ? ? ? ? . . . . . , , , , , , ,, . . . . . .. " " "

Bunları ekleyip derdinizi tekrar anlatmayı bir daha deneyebilir misiniz? Çok karışık anlatıyorsunuz olayları..

Usta geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda sorunun halledilir. Yazarken biraz yazım kurallarını dikkate alarak yazarsan okuyan daha iyi anlar ve yardımcı olmaya çalışır.

kelenderis

bakın, kardeşinize haftanın 7 günü 24 saatlik bakım hizmeti karşılığında evde bakım ücreti ödeniyor. Kardeşiniz sürekli olarak bir başkasının bakımına ihtiyaç duydugu için ve diğer şartları da uygun bulundugu için bakım hizmetinden yararlandırılıyor.
kardeşiniz bakıcısı olmadan sürekli tek başına dışarı çıkıyorsa güvenlik açısından bir risk oluşturmuyor mu? eger tek başına gezebilir,kendisine yönelik tehlikelerin farkına varabilir, kendini koruyabilir, tehlike yaşamaz diyorsanız o halde bakıma muhtaç mı değil?
eşiniz evde tutamıyorsa yanında gidebilir. eger eşiniz heyetin öngördüğü şekilde bakım hizmetini veremiyorsa (7 gun 24 saat) bu aylık kesme sebebidir. kardeşiniz arada gider gezer sorun değil. ama sürekli olarak bakıcının bakım hizmetinde bir ihmali sözkonusu ise (bakım aylıgı kesilir.
fakat anlattıklarınızdan yine de aylık kesme gerekçesini tam anlayamadım.sorunu tespit edebilmem için lütfen şu sorularımı cevaplayınız:
1. hanede kaç kişi kalıyorsunuz?
2. hanede kalan herkesin aylık gelirleri ne kadar?
3.aracı aldıktan sonra aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirdiniz mi?
4. kardeşiniz Kendisine karşı oluşan (tecavüz ve taciz veya evinden biraz uzaklaştıktan sonra geri eve dönememe gibi) tehlike anında, tehlikede olduğunu algılama durumu nasıl? kendisine karşı oluşabilecek tehlikelerin bilincinde mi?
bu sorularımı cevaplayın devam ederiz sonra.

bu sorularımı cevaplayın devam ederiz.

Üst Alt