Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde özürlü kişiye bakan kişiye 650 tl verilecekmiş..?

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben az önce habertürkte bir proğram izledim sosyal güvenlik uzmanı ali tezel katılmıştı programa ve dikkatimi çeken şu sözleri oldu EVDE BAKIM ÜCRETİ ALAN KİŞİ AYRIYETTEN 650 TL ÜCRET ALACAK DEDİ BUNUN İÇİN BULUNDUKLARI İLİN VEYA İLÇENİN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA BAŞVURMALARI YETERLİ dedi proğramın ismi gün ortası galiba

bunun doğruluk payı nedir acaba? bakım paralarını kaldırıcaz diye bi öneri sunmuşlardı en son meclise umarım geçmemiştir , şimdi böyle bir habere şahit olduysanız acaba nasıl bir yol izleyecekler? bakım paralarının kaldırılması olayı doğru mu bu arada?

bu bakım parasıyla bir ilgisi yok bence çünkü evde bakım parası hastanın masrafı içindir buysa ona bakan kişi için bence tam olarak anlayan biri çıkar şimdi

evde bakım parasını 3 ay aldıktan sonra kesildi emekli maaşım bir türlü sınırın altında kalıp alamayanlardanım nedense emekli maaşımdaki 40 liralık yardım net maaş olarak hesaplanıyor ama asgari ücretteki yansıyan sosyal yardımlar hesaplanırken kesiliyor kuşa döndüktan sonra 3 te 2 si olarak hesaplanıyor eşimin günahı ne bir yerde çalışsa sigortalı olacak ama ne bakım parası bağlanıyor nede sigorta pirimi ödenebiliyor haksızlık diz boyu sizin bahsettiğiniz para malul engellileri bahsediyor

arkadaşın açmış oldugu konu külliyen yalan bir haberdir bu tür haberlere kanıp boşyere hayallere dalmayın sigorta olayı bile nerdeyse yalan oldu velhasıl bu tür yalan yanlış haberlere itimat etmeyin

Arkadaslar bu konuyu açan arkadas konuyu yanlış anlamış. Programı bende izledim. Konuşmacı evde bakım parasını yanlış teleffuz etti o kadar. Birde halâ evde bakım konusundan haberi olmayanlar varsa sosyal politikalar il müdürlüklerine müracat edebilirler diye söyledi. Işin aslı budur. Bilgilerinize...

benim anladığım kadarıyla 18 yaşınakadar kimsesiz çocuklara bakan ailelere verilecek 650 tl

Her duydugumuzu yazarsak burası ne hale gelir. Bakım maasini kesmek için bahane arıyorlar birde ek ücret ancak ruyada olur.

ZİHNİ SÜMBÜL;

bakım paraları kaldıralacağını nerden duydun?

Evde engelliye bakanlara ayda 156 liraya emeklilik!rkadaşlar haberlerde söyledi yukarda gazetede söylüyor yalnız ben yinede tam anlamadım bu evde bakım maaşına ilaveten
bakan kişiyede ayrıca 650 tl maş mı baglanacak yoksa bakıcı olan kişi sigorta yaptırılacak mı ? sanırım sadece sigorta hakkı

ortada evde bakım maaşı ve bakıcı adına bir değişiklik var olumlu anlamında ama ne meclisde komisyondanda geçip tekrar aile sosyal politikalar bakanlıgına gönderilmiş eli kulagında her an çıkabilir yasa bu sayede bize bakarak hayatlarını erteleyen annelerimiz eşlerimizide maduriyetden kurtulup kazanıp ve hatta sigortalarını ödeyecekler sosyal devlet böyle olmalı elbet daha iyi beklentilerimiz olacak ama şimdilik buda bir adım

156 tl ödenecek diyolardı bugün çıkan haberde 15 yıl ayda nekadar öderlerse emekli oldugunda o kadar alcagı yazıyor yani ayda 250 300tl prim ödeyen emekli oldugunda yine 250 300 tl aylık emekli maaşı alacakmış ali tezelin bugünkü haberlerinde yazıyor bu nasıl emeklilik bide arkadaşlar mesela benim 10 yıl bagkur ödemişligim var evde bakım sigortası başladıgında ben 5 yıl sonramı emekli olacam yaşım 43 bu nasıl olack örnekleri hiç sigortalı olmayanlar için vermişler

Su Ali tezele inanmayin adam daha bakim maasanin kac para oldugunu bilmiyor.Milletin diline 650 lira dusurmus.Memati arkadasa cevap amcamin adres degisikliginden maasi kesildi adam sekiz aydır bekliyo komisyonu evde adsm hasta hastaneye gittigi sirada gelmisler evde yok diye kesim karari almislar bu ne vijdan adam evinden hastaneye demi gidemyecek sekiz ayds ne bilsin ne zaman geleceginizi.amcam kuruma gitti demisler senin eve kagit gelecek o kagitla gdl itiraz et inegol bursa arasi kirkbes km yirmi gundur gelecek onun icin arkadsdlar bu adtrs degisikligine dikkat memurlarin hic acimasi yok en az on ay masd alsmazsiniz

bakıcılara haklar

son günlerde evde bakım yapaya kişilere bir takım haklar verilecek diye haberler var ,netleşen bişey varmı?

Arkadaşlar benim yakın bir arkadaşım dün gece Haberleri bu konuda bir şeyler açıklaması görmüş değişen bir gelişme varmı

herzamanki gibi buda asparagas haber hep olacak hiçte olan bişe yok tüm söylenenler engelli için bırakın icraatı kimi zaman laf olarak bile kalmıyor sadece o anlık bir söylem vaat olarak söyleniyorrr ve uçup gidiyor hatta ve hatta şunu bunu onuda yapacaz dediklerce aksine işleri dahada içinden çıkılmaz bir hale sokuyorlar falanda filan kapının önüne tel örgü kuracaksın oradan koyunlar geçecek yünleri tellere takılacak o yünleri toplayıp işliceksin işlediğin yünleri çorap öreceksin o çorapları pazarda satacaksın da üç beş kuruş gelir elde edip te geçimini sağlayacaksın da sonracıma tarlaya buğday ekecek o buğdayları toplayıp değirmende öğüteceksin öğütülen buğdayları gülo dama serecek damdan toplayıp ekmek yapacaksın o ekmekle karnını doyuracaksın :p

işte yaptıkları tek şey bu Türkiyenin Avrupa birliğine girmesi nekadar olağansaaaa engelli içinde şunu bunu yapacaz dedikleride okadar olağan arkadaşlar

Üst Alt