Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Posterior Shell ve walker kullanımı..?

fikri

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
hiç bunları devamlı evde kullannız var mı? bunlar bi sonuç veriyor mu?

Posterior%20shell.JPG

evet ben kullanıyorum ikisinide benim sheller demirden her gün 1 saate yakın yürüyorum beni güçlendiriyor vücut dengemi sağlamama yardımcı oluyor kısacası beni formda tutuyor hemde kilomu dengeliyor malum aşırı kilo sorun yaratıyor...
birde kasılmaları azaltıyor yani faydalı bir şey kullanmakta fayda var... benim seviyem c5-c6

evet arkadaşım uzun yürüme cihazından bahsediyor.
fikri kardeşim bende kullanıyorum uzun bacak yürüme cihazı yaptırdım ev içinde yürüyorum onunla.
ayaklara yük binmesi ve dolaşım açısından ii olduğu söyleniyor ama ne kadar doğru bilemiyorum.
onun haricinde bi işe yaradığını düşünmüyorum hatta çalışan kasların görevini cihaz üstlendiği için yararlı olduğunu bile düşünmüyourum.
birde doktorlar bile bu konuda çayışıyorr,biri diyor ne kadar aktif olursan o kadar ii,diğeri diyor o kadar yüklenme ,gelde sen çık işin içinden
sevgiler kardeşim

Benim seviyem t10 ve t12,benim de isveç kilitli uzun bacak yürüme cihazlarım ve walkerım var,hergün olmasa da ben de fırsat buldukça minik adımlarla da olsa yürüyüş yapmaya çabalıyorum,kan dolaşımı açısından çok faydalı oluyor,ben çalıştığım için çok fazla yürüyemiyorum ancak benim durumumda olan herkese bu yürüyüşleri öneriyorum,çünkü yürüdükçe zamanla ilerletebiliyorsunuz,kan dolaşımı,kilo almamak için,üriner sistem ve cilt için de paraplejik hastalara çok faydalı,ihmal etmemenizi tavsiye ederim...

t12 ofluyum, uzunbacaklarla her gün 1 saat egzersiz yaparım.10 15 dakika salonda halıyı kaldırıp yürürüm kollar fazlasını kaldırmıyor malum.Sonra 2 tekli koltuğu çevirip ortalarında tutunarak 45 dakika kadar ayakta dururum.Böbrek ve mesanelerde taş oluşmaması, kan dolaşımı ve tansiyonun düzenlenmesi tüm vücut sistemlerine ve kas gelişimine büyük katkısı var.Halının üzerinde dizlerimin üstüne oturabiliyorum yerde de her gün egzersiz hareketlerimi aksatmadan yaparım.

Günlük bir saati geçmeyin derim çünkü abartırsanız ertesi güne gücünüz kalmıyor.Sporu aksatmış oluyorsunuz.Devamlılık önemli...

Üst Alt