Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde tek başıma yaşayan ağır engelliyim. Evde bakım maaşı alabilir miyim?

aralık01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ,omurilik felçliyim emekliyim ,ağır engelli raporum var evde tek başıma yaşıyorum,evde bakım maaşı için başvursam maaş bağlanırmı ,böyle bir durumda olan varmı?

Gercekten yalnizmisin yemegini ev isini kim yapar?
Yani imkansiz bakici olmazsa evi idare etmen.nasil agir ozurlusun?
Kiradamisin.

aralık01;

Öncelikle Rabbim Şifa versin tüm hastalara

Evde Bakım Maaşı alabilmek için birinin sana refakat etmesi yani bakması gerekiyor, kendi kendine Evde Bakım Maaşı alamazsın, ama 2022 ( Engelli Maaşı ) maaşı alabilirsin

2022 ( Engelli Maaşı ) maaşıni hic alamaz.
Cunku emekli maas alirmis.
Oda yetmez.
Ama bu sefer bakici yok.

Son düzenleme:
arkadaşlar japoncamı yazıyor,benim yazdığımın cevabını bilen varsa yazsın yoksa boş eleştri yapmasın,emekliyim yazdım 2022 maaşından bahsetmiş arkadaş,erdal kardeş sen hangi gezegende yaşıyorsun ,ben onbin lira emekli maaşı alsam üçbin lira bakıcıya maaş veririm ole deyilmi daha açıklama yapıyımmı?

Ben emekliyim kısmını görmedim
evet bu şartlarda engelli yani 2022 maaşıda alınmaz.

Ben elestiri yapmiyorum.
Ama dogru bakim parasi az burada asgari ucret duzeyinde bile degil.
Emekli maaslari bile az.hele engelliysen.
Bakiciya verilecek para yok.

aralık01 emekliymişsiniz. evde de tek yaşıyormuşsunuz. evde bakım aylıgının baglanması için sizin gelirinizin 847,16 TL'den az olması gerekir.
evde bakım aylıgı için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 847,16 TL'dir çünkü. bu sınırı geçenlere aylık baglanmaz.
ayrıca bakıcı kim olacak?
evde bakım aylıgı bakıma muhtaç engelliye haftanın 7 gunu 24 saat bakım hizmeti vermesi karşılıgında akraba olan bakıcısına ödenen aylıktır. kısacası devlet engelliye bakıcısının parasını vermek için sosyal yardım yapıyor. ama akraba olmasını şart koşuyor. (vasilik de var ama pek tavsiye etmiyorum bunu)
size bakacak ve aynı hanede sizle yaşayacak bir akrabanız var mı? bakıcı olmadan evde bakım aylıgı ödemenin bir mantıgı olmuyor zayten

Evde tek yaşıyorum ,annemi yanıma alsam bakıcı maaşı bağlanırmı peki,babam emekli

aralık01 tabi annen bakıcı olabilir. yanına alman çok iyi olur. babanın emekli aylıgı ne kadar peki? siz de emekliymişsiniz. sizin emekli aylıgınızı da yazın lütfen. annenizin bir geliri var mı?

hanede kişi başına düşen aylık geliri hesaplamak için soruyorum bunları. evde bakım aylıgı için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 847,16 tl altında olması gerekiyor çunku.

babam 1400 alıyor ,benim maaşımda 1400,annemin bir geliri yok,annem benim yanımda kalırsa babamın maaşı beni etkilermi,yani ben ve annem olursak

sadece annenizle kalacaksınız yani. bu durumda hanede kalan kişilerin gelirinin dikkate alınması gerekir sadece. lakin il müdürlükleri anneniz evli oldugu için annenizle birlikte babanızın da gelirini hane gelirine dahil ediyorlar. bu uygulama da tamamen 2828 sayılı sosyal hizmetler kanununun ek 7. maddesine aykırı.
yeni yönetmelik de yayınlanmadıgı için il müdürlükleri bildiklerini okuyor.
annenizin ikametgahını aldıktan sonra anneniz hep sizle kalacak değil mi? sadece ikamet değişikliği yetmez. sizle de yaşaması lazım.
annenizin ikametini size aldırın ve evde bakım aylıgına başvurup şansınızı deneyin. gelişmelerden beni de haberdar edin.

Tmmdır Melek hanım çok teşekkür ederim,gelişmelerden haberdar edeceğim

Üst Alt