Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde ücretsiz fizik tedavi alma hakkımız var mı?

safiye71

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
bısey sorcam evde ucretsız fızyoterpist hızmetı hakkında bılgısı olan varmı

var canımm bağlı olduğun en yakın reebilasyon merkesine danış onlar eve gelyolar bnm bşildiğim bu başka bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfenn ama sosoyal güvencen olması şart sanırım

yeşil kartlılar faydalanamıyor mu bu hizmetten?

Evet gelmesine geliyorlar...Geçen sene felç geçirmiş olan babam için evimize 1 km civarında yakın olan özle bir fizik tedavi merkeziyle görüştüğümüzde tamamen yatalak olan babamı oraya götürdüğümüz taktirde ssk üstüne seans başına 5 tl alacaklarını eğer eve gelirlerse seans başına 80 lira alacaklarını söylediler.. zaman olarak bundan 6 - 7 ay kadar öncesi..

devlet hastanesinden fizik tedavi yapilir diye rapore alacaksınız once.sonra o rapor ile birlikde r.a.m. (rehberlik araştırma merkezi ) ne başvuracaksınız.ordanra rapor alip.size en yakın ozelegitim veren okula başvuracaksınız.ilk once ozel egitim veren okula başvurursanız onlar herşeyle ilgileniyorlar.sosyal guvence aranmiyor.yeşik kartlid diger sosyal guvenlikde olan herkes yararlanıyor.ozel egitrim veren okulda yeterki fizyoterapist var ise ve siz yakın iseniz eve gelmeyi kabul ederler.şuan fizyoterapis sıkıntısı var türkiyede.bana gelen fizyoterapis avıusturya vatandaşi.gelemiyorlarsa sizi evden alip fizik tedavinizi yapip.evinize teslim ediyorlar.
geçmiş olsun.kolay gelsin

Yasalarımızda "evde fizyoterapist" hizmeti diye bir şey yok.

Uygulama da 2 ayrı yöntem vardır. Birisi Fizik Tedavi Merkezleri ve hastaneler. Bunlar Sağlık bakanlığına bağlıdır ve uygulamalarını hastanede yaparlar.

gezginemlak arkadaşın bahsettiği fizik tedavi değil, fizyoterapidir ve özel eğitim merkezlerinde verilir. Yasa gereği merkezde ve fizyoterapi odasında verilmesi zorunludur. Başka türlü davranılması (eve gidilmesi) suç teşkil eder. Çünkü bu tür bir uygulama mevcut değildir. Devlete verilen hizmet belgelerinde fizyoterapi alan kişinin hangi saatte, nerede ve kimden fizyoterapi aldığı belirtilir.

Üst Alt