Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde yalnız kalamıyorum. Aynı sorunu yaşayan var mı?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar gündüz evde tek başımayken korkuyorum ama kalıyom bi şekilde. Ama akşam mümkünatı yok tek başıma evde kalmanın. Yanlız başıma bir odada da yatamıyorum. Bu durumu yaşayan varmı benden başka ve bu durum tedavi edilebirlirmi.birde bu hatalığın adı nedir

Acaba şöyle bi durum mu var. Bende mesela şöyle bişey var evde muhabbet edilen bi oda varsa orda durmak daha iyi geliyo zaman geçiriyorum. Tabi benim tek başıma uyumayla bi sıkıntım yok.

Hastalığın adı tırsaki sendromu .:cool:

Tırsaklık değil kardeş bence bu bir fobi asansör fobisi gibi yada kedi köpek fobisi gibi. . Hani deprem olcak hırsız gircek gibi Bir sebebim yok.tek sebebi var o da küçükken büyüklerin anlattığı doğa üstü varlıklı hikayeler. Onların hiçbirine inanmıyom. Zaten bilimsel olarakta olamazlar. Hepsi uydurma ama engel olamıyorum evde yalnız kalınca onlar aklıma geliyo ve korkuyom özellikle geceleri.

mehmet_ea, korkularımızı kendimiz büyütüyoruz aslında. Ancak Ortada travmatik bir bulgu yoksa korkuların üzerine gitmek gerek ( tam olarak sebebini bilemiyorum ama belki yalnızken bir saldırıya ya da tehdite maruz kalmışsınızdır bu travmayı atlatana kadar bir süre yalnız kalamamak normal bir şey diye düşünüyorum )

kaldı ki gerilim dolu bir korku filmi izlemişsem o gün tıkırtı duysam ben de tırsarım yani...:)

Arkadaşım karanlık ve sessizlik her zaman korku yaratır. Nerede olursanız olun. Kim olursa olsun bunlar korku yaratır. gece korku oluyorsa müzik veya film sesi açın özellikle ışığı açık bırakın o korku olmaz. Korku dışındaki yalnızlık dünyanın en mutlu anı'dır. İnsanın en mutlu olduğu an yalnız kaldığı kendisiyle başbaşa kaldığı andır.
(zeki insanlar yalnızlıkta,zeka ve hayal güçleriyle mükemmel bir eğlenceye sahiptirler) evet zeki insan diyor beynine hükmedip yalnızlığın tadını çıkarabilecek bir beyin diyor. Geçmiş olsun mecburi yalnız kaldıysanız ışık ve ses yaratın korkular gider. An basit yoluda kendi kendinize şunu sorun.
Ne olabilirki? neden korkayım.

DRA-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

keşke imkan olsada yalnız kalsam bi kafa dinlasem her odada insan ev her an dolu ...yalnızlık ekmektir efiyetle yiyin demişler:)...şaka bir yana evde tv açın süreki çalışsın iyi geliyormuş yalnış kişilerden duydum bende birde olumsuz şeyler düşünmeyin korku filmi vs izlemeyin ...çok geçmiş olsun...

Maddi durumun müsaitse bakıcı çalıştır. Yoksa devletten iste. Gene de sen özel hastane psikiyatristine derdini anlat. İlk önce dr.

Bazen beyinde bazı kimyasallar(endorfin, seratonin, dopamin) az salgılanır. Bunun sonucunda korku, endişe, kaygı durumu ortaya çıkar, yani anksiyete. Bu eksik kimyasalların, dışarıdan sentetik yolla yerine konulması gerekir.
Bence önce psikoloğa git, gerek görürse o seni psikaytra gönderir.
İhmal etmemeni tavsiye ederim. Geçmiş olsun.

Eft Duygusal Arınma Teknikleri fobilerde çok etkili.

Ben, yatarken, kolumu yatağın kenarından dışarı sarkıtamıyordum eskiden.
Sanki yatağın altından birşey eiimi tutacakmış gibi.
Köpekten korkuyordum, bazı şeylere çok sinirleniyordum, şimdi hepsi geçmişte kaldı.
Kitabını alın öğrenin.
Onlarca teknik denedim, kendi kendine uygulanabilen, kalıcı etki sağlayan olarak, EFT Duygusal Arınma Teknikleri'ni gördüm ben.

Tekniği uygulamada takıldığınız yer olursa, yardımcı olmaya çalışırım.

Üst Alt