Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evden ayrılan kişiyi vakfa bildirmem gerekir mi?

meleni1974

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@Kalem

melek hanım merhaba .. birşey danışacaktım lütfen aydınlatırsanız çok sevinirim.. hanede 3 kişi yaşıyorduk oğlum işe girdi evden ayrıldı kızım ve ben kaldım ev annemin eviydi annemin kiracısıydık annemde vefat etti eski kontratımız var vakıfta ..şimdi oğlumun evden ayrıldığını bildirmem gereklimi..

ben yetim maaşı 430 tl ve ayrıca 1179 tl bakım parası alıyorum kızım 100 de 85 engelli 650 tl alıyor... çok borcumuz var bildirmesek ceza gelirmi bizden geri alırlarmı oğlum 3 eylülde ayrıldı evden... teşekkür ederim şimdiden

Son düzenleme:
Yani açıkçası şuan gözüken bu durumda evden ayrıldığını bildirirseniz, maaşınız kesilebilir böyle bir ihtimal var en azından ben bilmiyorum Kalem abla mevzuatı daha iyi bilir ancak aile içinde 2 kişi olduğundan ve kişi başına düşen gelir muhtaçlık sınırı olan 483,64 TL'yi geçeceğinden maaş kesilme ihtimali var. Eğer şuan halihazırda kira da o ödenmiyorsanız ve oğlunuzun evden ayrıldığı anlaşılırsa aylık kesilme ihtimali var.

bildirsek kesilir ben diyorumki bildirmesek kendileri öğrendiklerinde kesseler bize geri ödetirlermi geri ödeyecek durumuz yok çok canım sıkılıyor yani karmakarışık kafam

Üst Alt