Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eve bakım heyeti geldi ve bazı belgeler istedi..?

eser37

Üye
Konular
63
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaslar

bu sabah bakım parası için eve sosyal hizmetlerden bir kişi geldi anneme bir takım sorular sordu. il evde kaç kişisiniz calışan var mı babamın işini ,annemin işini, ziraat bankasına hasap actırmamızı ve bir takım belgeler istedi vergi levhasi fotokopisi evin tapu fotokopileri form 5 evde yasıyanların ssk, bağkur hızmet dokümü ve buna benzer aklımda tutamadığım şeyler.
3 güne kadar bunları yaptırıp belediyeye bana getirin dedi sizce bana bakım maası bağlanır mı?
( bağlanan arkadaslar eve gelen kişi sizdende boyle belgeler istediler mi)..cevaplarınız için şimdiden tesekkürler

i sosyal hizmetlerden gelen kişi genelde 2 kişi olurlar siz zaten müracaat esnasında evrakları yapıp teslim etmişsindir sadece eksik bir evrağınız varsa tamamlamanızı isterler eksik evraklar sosyal hizmetlere bırakılır belediye ile alakası yoktur

Arkadaşlar bizim de eve geldi ama o dolandırılacak evrakları henüz yapamadık. Bize ayın 9 teslim edilecek dendi. Ben ayın 9'undan sonra götürsem bir sorun olur mu?
Ayrıca evde bakım için evde kişi başına düşen gelir ne kadar olması gerekir.

Bize tek kişi geldi yukarıda belirttiğim gibi bazı evraklar istedi ve üç güne kadar evrakları tamamlayıp kendisine teslim etmemizi soyledi. Kendisinin belediye binasında kaldiğini soyledi.

sizin sosyal hizmetler belediye binasındamı

kişi başına düşen geli ne kadar az ya
çok komik rakam

doğrudur Engin bey belediye binasında sosyal hizmetlere ait birim mevcut.

maalesef 380 lira çok komik rakkam eğer 1 lira 5 lira geçerseniz bu rakkamı cezalı duruma geçebiliyorsunuz geçtiğiniz zaman evde bakım paranız iptal ediliyor

o verdikleri para annemin 3 günlük taksi parası bile değil. Bu ülkede yaşamak kabus. Özellikle engelliysen.

arkadaşlar gerekli evrakları toplayıp yetkililere verdik eger evde bakım maası bağlanırsa mayıs'ın 25 inde hesaba yatarmış ama bağlanmazsa biz size haber veririz dediler. şimdilik beklemekten başka care yok.

arkadaslar bugun eve telefon geldi ve bakım aylığımı için bağlanmayacağını soylediler kağıtlarım geri gelmiş neden bağlanmadığını ise mal varlığı olduğu için dedıler.bu ne biçim iş anlamadım tek umudum vardı o da gitti ya. yapabilecek başka birsey kaldımı değerli arkadaslar

Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsanız ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 380 TL'yi geçmiyorsa red kararı geldikten sonra sosyal hizmetlere itiraz edin. İtirazınız degerlendirilir ve siye başka bir heyet gönderilir.
O yüzden gelir hesabınız için şurayı dikkatle incleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Gelir durumunuz uygunsa itirazınızdan sonuç alırsınız.

Üst Alt