Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eve gelen heyet hesap açtırın demedi. Sonuç olumsuz mu?

nazmiye çörekci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
oğlum 18 yaşında otizmli evde bakım maaşı alıyorduk ben emekli olunca yeni evraklar istediler.gelirden dolayı kestiler. kağıt üzerinde babamın geliri yüksek gözüktüğü için. itiraz hakkımı kullandım 3 ay sonra eve bugün heyet geldi evde oğlum yoktu kaynaştırma eğitimi aldığı için okuldaydı. gelen heyet hiç bir evrak istemedi hesap açtırın demedi 20 gün sonra sosyal hizmetleri arayın cevabınızı öğrenin dedi.acaba olumsuz bir cevap mı çıkar lütfen bilgisi olan yazar sevinirim.

gelir 1 TL de geçse keserler büyük olasilikla baglanmis olsa hesap actirin derlerdi buradan kimse size net cevap veremez 20 gün sonra telefon edip neticesi öğren mekten başka yapacak bir şey yok maalesef inşallah olumlu cikar sonuç

gelir 1 lira dahi geçse maaş bağlanmaz netice arkadaşın dediği gibi 20 gün sonra öğrenebileceksiniz yada onlar sizi arayacaklar

geln heyet demez açtırın diye ddosyan sosyal vakıfta heyet tarafından degerlendirilir olumlu olursa tel açar hesap açtırın bjura gelin derler

Hanede yaşayan fertlerin toplam geliri kişi başına bölündüğünde asgari ücretin 2/3'sini aşıyorsa (ki bu rakam 1 Ocak -30 Haziran 2014 tarihleri arasında 510,44 TL.) bu aylığı alamazsınız. Hanede yaşayanların toplam gelirini bir hesap edin, zaten o zaman ortaya çıkar.

Nazmiye Çörekçi, hanede bakmakla yükümlü bireylerin aylık gelirlerini toplayın ve bakmakla yükümlü kişi sayısına bölün. eğer kişi sayısına düşen aylık miktar 510,45 tl altında çıkarsa evde bakım aylığı bağlanır. bakmakla yükümlü bireyler için bkz: http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Eğer sınırın altındaysa aylık gelir sorun olmaz. Karar olumlu olursa zaten hesap açmanızı söyleyip il müdürlüğüne de çağırabilirler sizi o iş kolay.
hesabı yapamayacaksanız şu sorularıma cevap verin ben yapayım:
1. hanede kaç kişi yaşıyor ve kimler (akrabalık durumu)?
2. hanede yaşayan herkesin geliri ne kadar? tek tek yazın lütfen. her ne ad altında olursa olsun her geliri yazın.

arkadaşlar sizin söylediklerinize katılıyorum. bunları biliyorum da şimdi ben şunu sormak istiyorum.annem ben çalışırken oğluma bakıyordu. bakım maaşı alıyorduk. o zaman üst katımız boştu ben kendimi orda ikamet göstermiştim. ne zaman emekli oldum yeni evraklar istediler. annem yaşlı olduğu için artık oğluma da bakamadığı için ben alt kata tani annemlerde ikamet ediyorum.böyle olunca babamın amcamla ortak 5 dairei var. ama kağıt üzerinde babama ait gözüküyordu. onun için maaşımızı kestiler. babamla amcam tapudan daireleri bölüştüler ama yeni evrakları görmediler yani yeni evrak falan istemediler. eve gelen heyet de bu konuda bir şey sormadı ama ben şimdi yeni evrakları yani babamın üzerine olan 2 buçuk daireyi nasıl ne zaman verebilirim ki . bizim eve giren maaşımız krıterlere uyuyor çünkü ben 820 tl maaş alıyorum babamda 780 tl alıyor.üst kat babama ait ama burda kız kardeşim ailesiyle oturuyor. durumları da kira vermeye müsait değil zaten .babamda almaz zaten. giriş kat amcamla ortak yani kirayı yarıya bölüyoruz.kira 300 tl onun yarısını alıyoruz. eve giren gelir bu. biz evimizde 4 kişiyiz.eve gelen heyetle hiç bu konuları konuşamadık o kişide sormadı şimdi ben şunu merak ediyorum neden sormadı neden yeni evrak falan istemedi acaba geçiştirecekler midir ki

şu sorularımı cevaplar mısınız?
1. evde bakım aylığı için başvurdugunuzda babanız uzerine olan evleri beyanda bulundunuz muydu?
2. siz emekli olduktan sonra aşağıya inmişsiniz. İkametinizi oraya mı aldırmıştınız yoksa ikametiniz halen üst katta mı?
3. emekli olduğunuzu il müdürlüğüne bildirmediniz mi?

sayın kalem hanım öncelikle ilginize teşekkür ederim. bu konularla insanlara yardımcı olduğunuz için .şimdi sorularınıza gelince ilk başvurumuzda babamın mal varlığını soruşturmamışlardı çünkü ben ayrı ikamet ediyordum yani üst katta gözüküyordum. sonra mecburiyetten babamın yanında ikamet etmek zorunda kaldım yani ikametimizi aşağıya aldırdık.şimdi babamın mal varlığından dolayı kestiler.dediğim gibi amcamla tapudan evleri ortak bölüştürdüler. babamın şimdi 2 buçuk dairesi gözüküyor birinde biz 4 kişi oturuyoruz.birinde kız kardeşim oturuyor kira almıyoruz.giriş katın kirasını amcamla ortak alıyoruz.

emekli olduğumu sosyal hizmetlere bildirmiştim.

anladığım kadarıyla alt kata ikametinizi aldırmışsınız. ikamet değişikliği en geç 15 gün içinde bildirilmesi gerekir.
ikamet değişikliğini bildirince onlar da yeni ikametinizde tekrar inceleme yapacaklardı.
fakat siz emekliliğinizi bildirince ikamet değişikliğini fark edip hane tekrar incelenmeye alınmış ve yeni gelir tespit etmişlerdir. bu da aylık kesme sebebidir.
çünkü adres değişikliği bildirmeyince ve kişi ve gelir değişikliği bildirilmeyince aylık kesme hakları var.
itiraz etmişsiniz. itiraza zaten aylık kesme şartları oluştu diye red cevabı verebilirler. ama genelde lehte inisiyatif kullnırlar diye düşünüyorum. sonuçta gelirinizde bir sorun yok.
babanızın mal varlığı ile ilgili soru sormadılar demişsiniz. itiraz gündemde olduğu için onlar sorgulama yapar ve bilgiye ulaşırlar zaten.
bun anlamanın yolu onlar için kolay. her kurumdan bilgi alma ve istemeye yetkileri var.
ama siz çok tedirginsiniz. evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne elinizdeki belgelerle gidip durumu soruşturabilir yerinde bilgi alabilirsiniz. kendinizi yıpratmak yerinde oradan bilgi almak ve işinizi takip etmek daha iyi.
ha diyelim ki olumsuz cevap geldi itiraza adres değiştirme ile hane gelirinin değişmesinden dolayı, bu durumda da yeniden başvuru yaparsınız ve yine baglanır aylıgınız. rahat olun.
önce dediğim gibi il müdürlüğüne elinizdeki evraklarla gidin ve babanızın ortaklık belgesini gösterin durumu anlatın.

Son düzenleme:
sayın kalem hanım ben sizin dediğiniz gibi evraklarımla il müdürlüğüne gittim.oradaki memur çok yardımcı oldu bana hiç bir sorun olmadığını yalnız köyümüzde annemin ve babamın ve benim adıma köyümüzden tarım bakanlığından gelir raporu istedi bizim köyümüzde arazilerimiz varmış ama köy boş kimse ekip biçmiyor .ben evrakları elden gönderdim ve raporda bizim oradan gelir aldığımız gösterir belge geldi .ben zannettim ki ekilirse bu kadar gelir getirir diye evrakları bu gün ,il müdürlüğüne götürtüm evrağı teslim ettim bana siz oradan gelir alıyorsunuz dedi çünkü resmi belgeye dayanaraktan.ama biz hiç bir şekilde gelir almıyoruz zaten köy boş dediğim gibi memurada söyledim ama evrakların asıllarını aldı fotokopilerini verdi 1 hafta zaman verdi memleketten resmi olarak böyle bir gelir almadığımıza dair evrak istedi. ben bugün kastamonu kaymakamlığını aradım bizim oradaki tarlalar ekildiği taktirde siz bu kadar para alabilirsiniz dedi. ama para falan yok.annem ve babam bu arazilerden yılda 8 milyar alıyormuşuz dedim biz böyle bir para görmedik dedim bunu sistem böyle çıkarıyor bizim yapacağımız bir şey yok kastamonu devrekani kaymakamlığına gidersek dilekçe yazp yeniden tapu kadastro inceleme yapacakmış ondan sonra böyle bir belge vereceklermiş .şimdi benim anlamadığım şu hiç bir şekilde memleketten para almadığımız bu yerlerden nasıl oluyor da sistem aldı gösteriyor var mı böyle bir şey yaa ben bu işlemleri 4 -5 günde halledemem benim evde bakım maaşımda böylelikle bağlanmayacak ne yapmam lazım lütfen yol gösterirmisin

nazmiye çörekçi, maalesef tarla gundeme geldiğiğnde Zıraat Odasının bildirdiği gelir dikkate alınıyor resmi olarak. Zıraat Odası size anlattıkları gibi tarla ekilseydi ne kadar gelir olurdu diyerekten bir gelir belirliyorlar. bahsettiğiniz gibi köyde kimse tarla ekmiyorsa ve ekilecek gibi değil ve hakikaten o kadar gelir yuksekse tarlaların ticari değerini zıraat odasından yeniden belirlemelerini istemekten başka şansınız yok,uzgunum.
resmi olarak Zıraat odasının belirlediği gelir dikkate alınır tarlalar için.

babanızdan kalan maaş+sizin emekli maaş+malvarlığı=unutun siz maaşa bağlamayı...
ama inşallah onaylarlar...

Üst Alt