Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eve giren hiçbir gelir yok. Evde Bakım aylığı alabilir miyiz?

duabix

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

yüzde 76 engelli raporum var ilerleyen günlerde sonlancak yenisini alıcaz, ama bir şey sormak istiyorum. Şimdi ben engelliyim ve evde 4 kişi yaşıyoruz hiç kimse sigortalı değil yeşilkartlı ve eve gelen 1 lira gelir yok kira bakım maaşı alabilirmiyiz? 2022 raporu için yeniden heyete gircez evde bakım için ne yapmamız lazım?

sizce bize verirler mi?

Raporunuz % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli olursa ve hanede 2022 dahil kişi başına düşen gelir 540,47 TL'yi aşmıyorsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il Müdürlüğü'ne başvuru yapabilirsiniz.
Eve gelecek olan heyet bakıma muhtaçlık kriterlerine uyup uymadığınızı inceler. En az birinden tam, ya da ikisinden kısmen muaf olduğunuzun kanaatine varırsa bağlanmasını uygun görür.

Ama unutmayın Evde Bakım aylığı bağlanırsa 2022 için Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bu gelir değişikliğini bildirin. Zaten tek başına bakım maaşı alıyor olduğunuzda hanede kişi başına düşen gelir 2022 için 270,23 TL'yi aşmayacağından kesilme problemiyle karşılaşmazsınız.

Tam anlamadım şimdi ben 2022 alıyorum bağlanır mı yani? 2022 kesilmeden?

Evet bağlanır. Başka bir geliriniz olmadığı tespit edilirse ve evde bakım aylığı için 2022 dahil hanede kişi başına düşen gelir 540,47 TL'yi, 2022 için evde bakım dahil 270,23 TL'yi geçmediği sürece ikisini de alabilirsiniz.

2022 muhtaçlık sınırınıda evde bakım muhtaçlık sınırına neden çıkarmıyorlar anlamıyorum

Üst Alt