Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evi terk eden ve boşanma davası süren babamın geliri 2022 hesabına dahil edilir mi?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar babam beni kizkardesim ve annemi terketti boşanma davası açıp çekti gitti..benim yüzde yetmiş üzeri engelli raporum cikicak,,ben maaşa başvurmak istiyorum,fakat bu bizi bırakıp giden adamin bin sekiz yüz yetmiş lira emekli maaşı vardı.

o maaş halen resmi olarak. adamın nüfusu halen bizim evde gözüktüğü için bizim eve giriyormuş gibi gözüküyor..oysa bizim eve giren beş kuruş yok..benim ne yapmam lazım??..bu adamın bizim evde yaşamadığını bu maaşın bizim eve girmediğini nasıl ispatliycam??ne olur yardım edin

Boşanma kararı olmadan zor gibi, dava açıldı mı?

gülümser1

öncelikle raporunuz agır engelli evet olarak çıkarsa bi problem olmaz annenizi yada kardeşnizi bakıcı gösterip evde bakım maaşına başvurabilirsiniz çünkü maddi yönden şartınız tutuyor .

bahsettiğniz gibi babanızn maaşından başka bir gelir yoksa(şuan babanızn maaşı girmese bile resmi olarak ikameti aynı evde göründüğü için gelir olarak görünür)dediğim gibi bakım maaşına şartınız tutar.

Eğer raporunuz ağır engelli evet olmazsa ve babanızın resmı ıkametı aynı evde görünüyorsa kı görünüyormuş 2022 maaşı için başvuru yapamazsınız.2022 başvurusu için evden ayrılan babanın resmı olarakda ayrı görülmesi ikametının sizin hanede görünmemesi lazım.durumunuzu bilen mutlaka konu komşu vardır şahit olacak .

Önce raporunuzu alın sonrada 2022 başvurusu yapmaya gidin ve durumu anlatın size yardımcı olacaklardır .kaç celsede boşanma gercekleşir ne kdar sürer bilmem ama ilk celsede bile babanzın adresi görünecektır sizde görunuyorsa hemen itiraz edin sizde değilse zaten sıkıntı yoktur boşanma sürecini beklemeden 2022 ye başvurun

Cvb veren arkadaşlara çok teşekkür ederim..ama halen net olarak ne yapacağımı bilmiyorum..bosanma davasını açmış gitmiş..bakım maaşına başvurmayacam..çünkü ağır özürlü değilim..ben bölge vakıflar mudurlugunun engelli muhtaç aylığına başvurmak istyom

@gülümser1 öncelikle raporunu alacaksın ablası. %40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunu alınca da kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 2022 engelli aylığına başvuracaksın. bu arada babana söyle ikametgahını da aldırsın. sizi terkedip gittiyse ikametini de alabilmeli. ama babanıza ulaşamıyorsanız vakfa bu durumu anlatırsın. sosyal incelemede babanın sizle yaşamadığını, size bakmadığını, evi terkedip gittiğini tespit edebileceklerini söylersin. senin başvurundan sonra sosyal inceleme için vakıftan hanene gelecekler çünkü. babanın sizle yaşamadığını ve size bakmadığını onlar tespit edebilirler. babanın size bakmadığı ve sizle yaşamadığı tespit edilirse baban gelir hesabına dahil edilmez.

olur ki sorun çıkar ve babanı gelir hesabına dahil edeceklerini söylerler bu durumda kirada oturuyorsanız sorunu rahatlıkla aşarsınız. kirada oturuyorsanız emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülüyor çünkü. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir uygun çıkacaktır.
ama sen her halükarda babanın ikametini taşıttır.

hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 tl altında olunca 2022 aylığı baglanacaktır sana. kirada oturuyorsanız emsal kira bedeli düşünce geliriniz uygun çıkar.

vakıflar genel müdürlüğü tarafından baglanan muhtaçlık aylığında belli bir kontenjan söz konusu. 2022 aylığı gibi kolay çıkmaz. ama istersen ona da başvurabilirsin raporu alınca. lakin her 2 aylığı aynı anda alamazsın. ya 2022 aylığı alabilirsin ya da muhtaç aylığı. ikisini birden aynı anda alman mümkün değil.

şimdi gelelim asıl soruna ablası. baban evi terk etmiş size bakmıyormuş. nasıl geçiniyorsunuz peki ablası? eger maddi açıdan zor durumdaysanız babanıza tedbir nafakası davası açmasını söyle annene. boşanma gerçekleşene kadar maddi ihtiyaçlarınız karşılanır en azından. baban o evden kaçsa da boşanma davası açsa da size bakmak zorunda! boşanma davasının sonuçlanmasını beklemek zorunda değilsiniz. hemen annene soyle barodan avukat yardımı istesin. derhal babanızdan tedbir nafakası talep etsin.

@Kalem melek apla allah senden razı olsunn...

baba bile demek istemiyorum bu halde bırakıp gitti..evimiz kira değil o adamın.....apla şimdi ben raporumu alınca her iki aylığa birden basvurabilrmiyim..hangisi önce çıkarsa diğerini iptal ettirebilrmiyim..muhtaç engelli aylığı aylık verildiği için daha bi faydası olur sanki

@gülümser1 raporunu aldıktan sonra sen dediğin gibi her iki aylığa da başvur ablası. eger muhtaç aylığı baglanırsa 2022 aylıgını kestirirsin. zaten muhtaç aylığı baglanma durumu olursa ve 2022 aylıgı da baglanmışsa senden 2022 aylığını iptal ettirmeni isteyeceklerdir. bu konuda karar senin.

her aşamada bana buradan ulaşabilirsin zaten. sorun çıkarsa ben seni yönlendirrim.
sadece aylıklar için uğraşma. babandan nafaka almanız mümkün. en kısa sürede babanıza nafaka davası açın. madem boşanma davası açmış. sonuçlanmasını beklemek zorunda değilsiniz. anneniz en kısa sürede tedbir nafakası için dava açsın.

yalnız tekrar hatırlatayım muhtaç aylığında kontenjan sorunu var. illere göre değişiyor bu kontenjan.
rapor oranın % 70 ve üstü olursa 2022 aylığı olarak 3 ayda bir 1699,47 TL alacaksın. eger rapor oranın % 40-69 çıkarsa 3 ayda bir 1132,98 TL alacaksın. bkz: https://www.engelliler.biz/forum/20...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
2022 aylığı baglanınca 607c 3 GSS'lı olursun (eski yeşil kart, primini devlet öder). babanın sağlık güvencesinden yararlanıyorsan 2022 aylığı baglanınca babanın sağlık güvencesinden düşersin bilgin olsun.

benim yeşil kartım var Kalem abla..nafakasıda kendinin olsun allaha havale ettim..ama garıp anam senin dediğin gbi bişeyler yapmak için uğrasıyor nafaka ile ilgili

gülümser1 yeşil kartın varsa tamam ablası. annen de nafaka işlemlerine başladıysa harika. aman annene söyle b işin peşini bırakmasın nafakasını alsın. gerekirse barodan ucretsiz olarak avukat talep etsin.
her gelişmeden de haberim olsun ablası.

Kalem melek apla ilk yazdıgın mesajda nasıl geciniyorsunuz diye sormustun ya ona burdan cvb veremedim sadece sen bil istedim özelden yazdım.yasak bişey yaptysam affet

Kalem melek apla nekadar iyisin ya hiç bi mecbırıyetın olmadıgı halde cvb veriyosun allah razı olsun..melek apla bu devlet hastanesi neden raporumu bana vermiyorda vakfa gönderyor..şimdi ben engelli kimlik kartı falan çıkartmak için basvurmak istyorum kimden isteyip alacam..yoksa onun içinde tekrar heyettenmi gececem

@gülümser1 vakıf sevkiyle gitmişsindir hastaneye demek ki. hastaneye git raporun bir nüshasını da sana vermeleri gerektiğini söyle. bir nüsha kuruma bir nüshası da sana verilmeliydi. yönetmelik gereği bir nüshasının sana verilmesi gerekiyordu.

tekrar rapor için heyete girmene gerek yok yani ablası. hastanenin raporun bir nüshasını sana vermesi gerekiyor. sorun çıkartırlarsa sağlık bakanlığının iletişim hattı olan alo 184'ü arayacağını, hatta BİMER alo 150'yi arayacağını söylersin.

sana verilen rapor nüshasına da iyi sahip çık. aslı daima sende kalsın.

NOT: vakıftan da raporun aslını talep edebilirsin. vakıf fotokopisini çeker "aslı gibidir" diye onaylar ve raporun aslını sana verir. rahat ol.

melek dün bittti heyyetn gectim elimdeki evragı aldılar bi ay sonra sonucunu git vakıftan al dediler bana hiçbişey vermediler..yani şimdi gidip istesem bana bi nüshasını verirlermi..hiç yoktan onunla engelli kartımı hemen alsam belki faydası dokunur..kanser doktorum en az yüzde yetmiş iki rapor alacaksın dedi

gülümser1 raporun çıkmışsa vakıftan aslını alabilirsin tabi ki.
lakin bir nüshasını da hastanenin sana vermesi gerek. hastaneye gidip raporun bir nüshasının sana verilmesini talep et. gerekirse dilekçe yaz.
engelli raporu bir nüshası sende olduktan sonra işin görülür rahat ol ablası. raporun nüshası eline geçtikten sonra da ona iyi sahip çık. raporun aslını hiçbir kuruma verme hep sende kalsın.

melek apla tam soramadım galba..hani ben daha dün heyyetn gectim işlerim daha dün bitti ya...yani bana dün hemen hastanenin sonucun bi nüshasını vermesimi gerekiyordu...yoksa bi ay sonramı bi nüshasını alabilirm

ablacım sen hastaneye engelli sağlık kurulu raporu için başvurmuşsun. tüm işler bitmiş hastane sağlık kuruluna da dün girmişsin. ama sana engelli sağlık kurulu raporu vermemişler git 1 ay sonra vakıftan alırsın demişler.

elbette vakfa raporun ulaşınca vakıftan da raporu alırsın.
lakin sen o kadar bekleme. hastaneyi ara raporlar çıktıysa git raporunu hastaneden elden al (çıkmadıysa bekle çıktığı zaman al). vakfa gönderecekleri nüshayı da sana versinler sen vakfa götürürsün.

hastaneye öncelikle rapordan kaç nüsha çıkardıklarını sor. 2 nüsha çıkartmışlarsa 1 nüshasını sen al ve vakfa da senin götüreceğini söyle. ama o raporu asla vakıf da dahil hiçbir kurumda bırakma. daima sende kalsın.

Üst Alt