Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evim var ve araba almayı dusunuyorum. Bakım aylığı kesilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
Daha önce evim var ve araba almayı dusunuyorum.
Devlet memuruyum.Araba alırsam bakım aylıgım kesilirmi.

yazarsan zaten .................. Neyse yazmıycam :)

besalti20 kardeşim bence sana cift bakım aylığı bağlanmalı baksana ihtiyacın var telaş a düşmüşsün :) kızmaca yok saygılar.

Kalabalık bir aile büyük ihtimal. Bakım aylığına ihtiyacın olabilir doğal bir durum. Forumu iyi araştırırsan ötv indirimli araba alındığında bazı yerlerde bakım maaşını kesiyorlarmış. Bazı yerlerde dikkate almıyolarmış. Bu yaşadığın ilin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlilerinin bakacağı bir durum..

Insan bilip bilmeden yorum yapması ne saçma... Gelir durumunu bılmeden, öyle konusup dururlar.. kulak asmıyorum zaten..

besalti20 kardeşim senden özür dilerim ama af edersin bilip bilmemekle alakalı değil. evin var araba almayı düşünüyosun. işinde var bakım parası kesilirmi diyosun. seni takip eden memur ben olsam anında keserim. benim hiç birşeyim yok. keşke sizler gibi düşüne bilsem bende valla. saygılar kusurada bakmayın doğruyu görmek gerek.

Varlıklı,varlıksız yaşadığı durumdan dolayı maddi manevi olanaklarından daha fazlasına bile layıkdır.Bütün Engelliler.

KÜREKÇİ ben bu konuyu tartışırım saygı lı olarak. bir engelli şunum var bunum var bunuda alsam derse ben onu engelli olarak görmem bir engelli olarak. günümüz gereği hangi şartlarda olursa olsun araç alımı lüks dür. hakkımızmı evet hakkımız ama bu durumu farklı kulanmamak gerek. ev var iş var birde araba alım düşüncesi var. bakım kesilirmi ben bu konuyu saçma buldum..

Klavyenin Başına Oturup İleri Geri Yazanları Anlamıyorum, Burda Birbirimize Destek Olacağımıza Yardım Edeceğimize Bazıları Saçma Sapan Yorumlar Yaparak İnsanların Aklını Karıştırıyor.

KÜREKÇİ kardeşim amacım kırmak değil doğrular batıyor galiba ben fikret hallaç bir çok semtde tanınırım ben normel engelli değilim kılavye denirse kapı çalarım sakın erkeklik yapmaya gerek yok paylaşım olduysa yorum hakkım var kabadayılık la işim yok kılavyelede isterse site yönetimi at sın ne geldiyse başıma senin gibi gaz verenler yüzüne geldi geri vites tin le...

@fkrtce
kardeş bu engellinin normali anormali nasıl oluyor onu tarif edermisin ?

Benim aklımın almadığı şey hem devlet memuru hemde evde bakım parası alıyor olması, bakım parası alan kişinin tek başına birçok ihtiyacını görememesi şartı yokmu, maşallah arkadaş devlet memurluğu yapıyor, gerçek ihtiyacı olan engelliler bu zihniyetlerle aylık almak için çok beklerler Allah sonumuzu hayır eylesin, kimbilir bunlar gibi kaç binler var, saygılarımla

tsunami_ kardeşim tuzunuz kuru demekki aynı fikirdesiniz ben sinirli insanım ama mantık olarak akıl almaz ev var iş var bakım aylığı kesilirmi araba alımında az düşünün yazın ben memur olsam imza atmam doğruya doğru durumu ne akıl alıyormu biri olta atdı bizleryorum yaptık tartışıyoruz cevap yok daha gerekde yok. nerden yorum yaptım da demekki sizde aynısınız işinize gelmedi. hadi eyvallah.

Fikret sen hangi yazıyı okudunda gaz aldın herkes seni tanıyor ama ben seni tanımıyorum yanlız yazılarını burdaki kaideler çerçevesinde yaz.Ayrıca ben Anadoluhisarlıyım yani oturduğum semt.

herkes eleştiri hakkını kullanmış ancak eleştiri yerine bu insanın aile ferdi sorumlulukları ve durumu nedir bilip bilmeden suçlayıcı ifadeler kullanmış sanki evde bakım maaşı alınca sizlerden birşey eksiliyor yada cebinizden çıkıyor gibi düşünüyorsunuz siz bir engelliye evde bakım maaş yada 3 ayda bir verilen sadaka gibi maaşı tartıştıkça bu ülkede engellinin hali bu olur kimse gocunmasın kendi düşüncemi paylaştım herkes gibi

ilk bakışta yadırganacak bir durum gözükse de şartları bilmediğimiz için bence yorum yapmamalı soruyu soran arkadaş da daha detaylı bilgi verirse kimsenin kalbi de kırılmaz,ve sorunun cevaplanması için forumdaki arkadaşlar yardımcı olur kanaatindeyim.

fkrtce nin demek istediği adam engelli evi var, memur 2300 liranın üzerinde geliri var,araba da alıyım bakım aylığım kesilmesin zaten muhtaç değilim o paraya ihtiyacım yok ama mazot parası yapar gezerim. Buna karşı çıkıyo haksız mı ? tartışılır

Oturan Boğa şu siteye bi beğen tuşu koy artık...
Bazen aha içimi okumuş bu adam dediği oluyor insanın :D

besalti20;

Bu mesajdan nasıl adamın kendi üstüne bakım maaşı aldığını çıkardınız vallahi şaşırdım. Belki evde başka engelli var. Belki 7-8 kişi bir evde kalıyorlar. Doğru okumadan sormadan niye yorum yapma gereği duyuyorsunuz. Bu arada araba lüks değil engelli için ihtiyaçtır. Evi olması ve araba almak istemesi gayet doğal.

Ahmedkilicc anlıyana kardeşim herkez işine geldiği gibi konuşuyor. sağ ol anladığın için. saygılar.

haklısınız,zaten kaç kişinin maaşı kesilir,bu haksız çokluk yüzünden.
Allah devletimize zarar verenlere fırsat vermesin.

erdal71 devletle alakası yok konuya baksana evim var araba alıcam memurum bakım parası kesilirmi ayıp harbi ya aç kalsam yüzüm tutmaz ama bu konuyu savunanlar belli aynı pozüsyondalar. bu haksızlık. ne şartlarda ne durumda engelliler var kızan kızsın kendinide dolaba soksun. ayıp harbi varsa paran al bakım maşıda alıyosan vaz geç. bana ne ler geldi kabul etmedim hakkı olan alsın..

arkadaşlar adam zaten daha önce diyor belki adam sonradan engelli oldu neden böyle düşünmüyorsunuzki ve kaldıki bir engellinin arabaya nekadar ihtiyacı olduğunu otobüslerde rampa açtırmak zorunda kaldığınızda anlarsınız otobüs şöförü kaldırıma yanaşmadığında yada inerken düşmek zorunda kalan engelli insanlar anlar bu insanı bence birde bu şekil düşünün adam gidipte x5 almıyor ya biraz saygılı olunya

karamaske22 elbette engelli arkadaşlarımız herşeyin eniyisini hak ediyor fakat biraz dengesizlik var kimine hiçbir hak verilmezken kiminede tüm haklar fazlasıyla veriliyor ayrıca bu forumda gerçekten mercedeslerin BMW lerin tartışıldığıda çok oldu yani adam 200 milyarlık araç alacam acaba bakım maaşım kesilirmi diye soruyor hatta bu fiat 300 binlere çıkıyor bazan eeee bunu gören ve hiçbir haktan faydalanamayan kişilerinde biraz zoruna gitmesi gayet doğal sanırım

sarasota zoruna gidenin borusuna gitsin ak var hak engelini kullanıp konuşan var nerden yorum yaptım. okudukça ben kendimi engelli görmüyorum yorumları. burda engelli yok burda işine gelen engelliler var araba alırsa bir tur iste gezersiniz bakım parasıyla gaz koyip.

Benim fikrim.Herkes kendine göre yorum yapıyor ve herkes yapılan yoruma saygı duyması lazım.Şahsa yapılan kötü yorumlar hariç.Ortapedik engellilere zengin veya fakir ayırmadan ÖTV siz araç veriyor devlet engelli olduğu için.Arkadaşımızda cevap istemiş durumunu bilmiyoruz zaten açıklıkla evim var diyor arabada alırsam maşım kesilirmi diyor.Devlet uygun görürse verir.Yaşadığımız sorunlarI çoğumuz yazarak aldığımız cevaplarla bu site sayesinde halllettik.

Eleştirebilirsiniz ama kimseyi aşağılayamazsınız. Ne yazdığınızı bilmiyorsunuz. Doğru düzgün mesajı okumuyosunuz bile. Bi adama sor bakalım niye soruyo derdi ne. Kendi kafanıza göre yorum yapıyosunuz. Eleştirmenize birşey diyen yok. Eleştiri hakarete varacak şekilde yapılmaz....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt