Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evimde iki tane engelli var. İkisi için bakım aylığı alabilir miyim?

mehmet cengil

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar
benim evimde iki tane engelli yaşıyor kızım ve hanımın teyzesi kızım 92 oranı hanımın teyzesi 70 oranı bunların ikisinede evde bakım maaşı alabilirmiyiz.bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

İkisinin raporunda da 'ağır özürlü' ibaresi varsa, ve hanede kişi başına düşen gelir 540,47 TL'yi geçmiyorsa alabilirsiniz. İkinci engelli 2 kişi sayılıyor kişi sayısını hesaplarken.
Bunlara uyuyorsanız gerisi eve gelen heyetin insiyatifinde siz başvurunuzu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne yapın...

http://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/49185-ozurlu-evde-bakim-hizmeti-muracaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

"Ek Madde 7- (Ek: 1/7/2005-5378/30 md.; Değişik: 6/2/2014-6518/21 md.)Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, resmî veya özel bakım merkezlerinde bakım hizmeti ya da sosyal yardım yapılmak suretiyle evde bakımına destek verilmesi sağlanır. Hanede birden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli bulunması hâlinde, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının hesaplanmasında birinci bakıma ihtiyacı olan engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engelli iki kişi sayılır.

İlgili Kanun ek madde 7 için bkz:Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü |

benim toplam gelirim 1500 tl evde toplam dört kişiyiz birde kıredi çektim ev aldım birsene oldu bir sorun olurmu

Sorun olmaz merak etmeyin. Ben bununla ilgili küçük birşey anlatayım: 'Konya Aile ve sosyal pol. bak. il müdürlüğüne buradan engelli çocuğu olan bir abimiz gidiyor. Ev aldım bir sorun olur mu diye, ve şu yanıtı alıyor 'Neden sorun olsun, biz kaloriferli evde oturmasını neden istemeyelim, isteriz ki en iyi şartlarda yaşasınlar' Keşke her alanda her kurumda bu kadar hassas olsalar. Sorun çıkma ihtimali artık çok düşük eski senelere nazaran, diğer şartlarınız tamamsa sadece ev için iptal etmezler. Ederlerse de itiraz edersiniz.

bir mersinde babamın oturdugu ev var benim üstüme birde antalyada kıredi çektim ev aldım birde motorum var 1500 tl maaş almaktayım inşallah olur.şimdiden çok tşk ederim saygılarımla.

merhabalar
benim evde 4 kişiyiz kızım%92 ağır özürlü YAŞ( 3 )annem %70 ağır özürlü YAŞ( 59) gelirim toplam 1500 tl kızım için bakım maaşı bağlandı ama annem için heyet eve geldi herhangi bir ilaç kullanmıyor diye red geldi ihtiyaçlarını eşim karşılıyor çünkü zihinsel
engelli annem için bakıcı maaşı bağlanması için tekrar ne zaman başvurabilirim bana tavsiyeniz ne olabilir.saygılarımla

bakım kriterlerini bir inceleyin dikkatle önce:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
heyet bu kriterlere göre bakıma muhtaçlığı degerlendiriyor.

NOT kısmında yazılanları dikkatle okuyun. eger A,B,C,D bentlerinden en birinde tam bagımlı, en az ikisinde kısmen bagımlı kabul edilirse bakıma muhtaç kabul edilir.
o yüzden not kısmında yazılanları dikkatle okuyup kendinizce degerlendirme yapın.

eger bakıma muhtaç oldugu yönde bir kanı oluşmuşsa sizde il müdürlüğüne itiraz edersiniz.

bir de mümkünse size gelen red yazısını buraya kopyalayın. kimlik bilgilerini silerek. ben de bir okuyayım.

banyosu yemeği özel ihtiyaçlarını hanım karşılıyor daha bakıma muhtaçlık nasıl olsun zihinsel... ilaç kullanmıyor böyle bir sebeple red geldi.

o zaman il müdürlüğüne gidersiniz. itiraz dilekçesi yazarsınız. dilekçeniz için orada size yardımcı olurlar. burada yazdıklarınızı onlara da anlatırsınız. il müdürlüğü dilekçenizi değerlendirir ve gerek duyarsa size farklı personelden oluşan bakım hizmetleri degerlendirme heyeti gönderir.
öncelikle gidip itiraz dilekçenizi yazıp teslim edin il mdüürlüğüne. dediğim gibi dilekçe için yardımcı olurlar size.

tmm öyle yapalım tşk ederim allah razı olsun...emeğinize sağlık.

Üst Alt