Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evimi kiraya verirsem bakım maaşı kesilir mi?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
Suan bos olsn evimizi kiraya versem bakım aylığı kesilirmi

sonbahar.44
alacak oldugnuz kıraya baglı.aldıgınız kıra mıktarı sınırı geçirmezse bişi olmaz.bizimde kirada evimiz var ve ebm alıom.
mısal 500 tl ye kıraya verırsenız eve gire gelir 4000 tl ise + 500 : 4500 tl olur evde 4 kişisiniz dersek 4500 /4 : 1125 bu durmda maaşa bişi olmaz çünkü gelrınız ebm sınırı olan 1402 den az.kısaca kıra ile birlikte gelirlerinizi toplayın evdekı kişi sayısına bölünce çıkan sonuç 1402 den azsa bişi olmaz eşit ve fazla ise kesılır

Eşyam var babam benim evime gitmiyor ben evimde durmak istiyorum burda kalacağım diyor,eşyalı vereceğim için 800 e vereceğim kiraya,evde bakim kontrole geldiği zaman diğer evinize gidiyormusunuz dedi yok dedik yani kirami nr durumda hic bisey sormadılar

sonbahar.44
ebm den gelenler 2022 lerden daha esnek ve ılıman oluolar sebepte gelır sınırı yuksek ve her şey gelır hesabına girmio ama 2022 her şey dahil edilio siz ebm deilde 2022 alıo olsaydınız ev boş olsa bile gelir hesabına dahil edilirdi.
konuya dönecek olursak verdiğniz kıra mıktarını gelırınıze ekelyıp evdekı kişi sayısına bölün çıkan sonuç 1402 den az ise heç bişi olmaz eşit ya da fazla çıkarsa ebm kesılır.
ebmde bakıcının imzaladıgı belgede hanedekı kişi sayısında azalma ve artma gelırdekı değişiklikler artma ve azalmayı kuruma bildirecegım dıo.bildirim etmezse bakıcı ve geliride geçerseniz aldıgnız maaş kesılır ve fazladan aldıkalrınzı faizleyle geri alırlar.

Üst Alt