Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evimi satarsam 2022 aylığı ve elektrik desteği hakkım kesilir mi?

bekone

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
5
İyi günler arkadaşlar kaymakamlık bulunduğumuz ilçede sosyal konutlar yapmıştı kira ödeyerek tapu sahibi oluyoruz ana parayı ödeyen tapuyu alıyordu bende öyle yaptım ana parayı 40,000 binlirayi ödedim tapuyu aldım ama ben bu evi satacam işte bu satıştan sonra benim aldığım elektrik yardımı 2022 maaşım vede bakım ayligimda herhangi bir kesinti olur mu acaba

bekone
[FONT=Calibri]
[SIZE=2][FONT=arial]2022aylığı gelir hesabında hanenin hem yıllık gelirlerinin aylık ortalamasıhesaplanır hem de yıllık harcamalarının aylık ortalaması.harcamalar gelırden fazla çıkarsa aradakı fark gelıre eklenır
bu durumda evi sattıgnız ücretin yıllık ortalaması alınıp gelıre dahil edilir.2022 gelir sınırnı geçemzsenız 2022 maaş kesilmez.sınırı geçip 2022 maaşınız kesilirse elektrik yardımıda kesilir çünkü elektrık yardımı 2022 maaşı alanlara verılıyo.[/FONT][/SIZE][/FONT]

-mka

Evin satış parası 100 bin lira civarı ve ben bu parayı hiç gormeyecem abimin banka hesabına yatacak direk (ayrıca abim ile ben ayrı kalıyoruz ) herhangi bir sorun olmaz herhalde demi

engellileri böyle çıkmazlara sokan siteme yazıklar olsun nalet olsun ....
böyle giderse bende üzerime olan arabayı devredecem....

ulan verdikleri 3 kuruş para istiyorla ki tuttanacak dalımız çöpümüz olmasın nalet olsun beeee.....

Evini biran önce sat.eger evde o oturmuyorsan evin rayiç bedelinin 120 de biri 12 aya bölünerek ve emsal kira bedeli aylık gelirine eklenir.maaşın sıkıntıya girebilir.para senin hesabında olsa da, faiz geliri elde etmedigin sürece bir sıkıntı olmaz.

bekone
abini ikameti aynı evde değilse bişi olmaz.hane gelirine bakılıo.ama senın durm farklı tapu senın üzerine oldugu için satış parası sana ödendı görunur.abime verdım dersende madem abıne o parayı verecek kadar durumun ıı deyip maaşı kesebilirler.

bedrettini
kiraya vermezse sadece degerının 120 de 1 i gelire dahil edilir.satarsa elıne para geçmiş görünecek.satsa bi türlü satmasa bi türlü

-mka

Abim İstanbul da kalıyor ben Sivas da yani aynı evde gözükmüyoruz evde benim ile beraber 2 çocuğum ve eşim kalıyoruz yani toplamda 4 kişiyiz. Bu evler engellilere yapılmıştı yani ucuz evler bunlar tapu fiyatı 39 binlira yani dediğim gibi satışta bana herhangi bir zararı olabilir mi cuma günü satışı yapmayı düşünüyorum

bekone
kardeşinle farklı yerde ikamet etsen bile değişmez çünkü tapu senın adına.öncekı mesajda dedıgm gibi sen parayı istediğin kadar ben alamdım de.devlet resmi belgeye bakar kıme verırsen ver satışı sen yaptıgın için para senın gelrınde görünür.tapuda 39 bin görünse bile senın sattıgn elıne geçen mıktara bakarlar.normalde 39 bine ev yok. engelilere bi hak tanınmış ve kullanmıssın.bide bunun belli bi sene satmama durumu varmı.

-mka evlerin satışında herhangi bir sorun yok satışı düşük göstersem nasıl olur acaba

bekone
kardeş düşük ya da yüksek göster ne gösterırsen göster o göstereceğın mıktar sana gelır olarak görünür.

-mka bugün satışı verdim evin ve dediğin gibi kesildi yardım param ve elektrik desteğim bakım parası kesile bilir mi acaba

Maas kesilirse elektrik.yardimi da kesilir .

bekone
evde kaç kişi ıkamet edıo ve eve gıren gelır ne kadar.kaç paraya sattınız. büyük ihtımal kesılmez

-mka evde eşim ben 2 çocuk gelir olarak sadece bakım aylığı başka herhangi bir gelirim yok Annem Babam vefat etti . Evi 100 bin liraya sattık ama dediğim gibi parayı ben 1 kuruşunu görmedim açıkçası

bekone

tek ebm maaşına göre 2022 alırsınız ama 100 bine satılan evden elde edılen para var sız görmesenızde sızn adınzıa satıldıgı için o sizn gelır hesabınıza dahil edilir. yapmanız gereken tek şey .bi 3 5 ay bekleyip 2022 için yeniden başvuru etmenız.başvuru sonucu gnee gelrıelrınzı bıldırmenız istenır para sizde olamdıgı için bişi çıkmaz ve baglanır dıe tahmın edıorum

Üst Alt