Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evimin önündeki engelli park levhası sökülmüş!?

kkader

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Benim bir sorum olacak size evin önündeki engelli park levhası kaldırılmış aracım engelli aracı değil yürümekte zorlanıyorum ve park yeri bulamıyorum levha sökülmüş tekrar koyulması için nereye başvurmak lazım nereyi aramam lazım bilgilendirirseniz çok sevinirim [/FONT]

kkader

Bulunduğunuz bölgedeki belediyeye başvurun, yardımcı oluyorlar. Yasal bir zorunluluk olmasa da Belediyeler bu konuda Engellilerin taleplerini geri çevirmiyor. Sadece levha değil, yolda boyama ve koruma bandı da yapabilirler.

kardelenn

Darbeye karşı hareket eden dubaları yola civiliyorlar.

2017-11-01-engelli-vatandaslarimiza-arac-park-yeri-olusturuldu.jpg

kkader
Aracım engelli aracı değil demişsiniz, siz engelli misiniz, engelli sağlık kurulu raporunuz var mı ?
Yürümekte zorluk çekip çekmediğinizi değil, resmi olarak engelli misiniz onu soruyorum.

kkader

Ben engelli aracı diye yorumlamışım. Engelli aracını geçtim, engelli park kartınız yoksa engelli park yerine aracınızı koyamazsınız.

Genelde bedensel engellilere park kartı veriliyor.Benim %87 raporum var ve sadece Havalimanlarında kullanabiliyorum.

Sugaremro

Engelli park yerlerinin kullanımı ile ilgili "Engelli Park Kartı" uygulaması var. Özel AVM ve Havalanı gibi noktaların ayrı kuralları olabilir. Ama Devlet'in engelli park alanları ya da Belediye'den evinizin önündeki engelli park alanı talebi için sadece engelli park kartı geçerli.

StratoS

evet bunu biliyorum bende yaptırdım binanın önüne bende farklı araç parketmemesi için düşünmüştüm malesef buda çözüm değil:) normal araçlar bu şekilde de park ediyor

kardelenn

Eğer sizin için yapılıyorsa, yani siz talep ettiğiniz için alan yapılıyorsa, Belediye ile görüşerek, bir reklamcıdan gidip plakanızdan bir tabela yaptırıp, Engelli park yeri levhasının altına sabitleyebilirsiniz. Belediye izin verirse elbette sıkıntı olmaz.

StratoS

evet ben yaptırdım ama elbette bana özel değil:)binamın önünde cadde kenarı, engelli park yeri amblemi yapıldı onu da yaptırsak boş insanlar göre göre yine park ediyor çözüm olacağını düşünmüyorum

kardelenn
Bahsettiğiniz engelli park yeri cadde üzerinde ise engelli olmayan kişilerin buralara park etmesi kesin olarak yasaktır.
Park edenlere 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61/1-o maddesine göre trafik para cezası kesilir ve yer işgal edilmeye devam edilirse araç çekilir.
Bu durumlarda polisi ararsınız ceza yazılır. Bu bir kaç defa tekrarlanırsa artık oraya park edilmeyeceğini anlarlar.

Ufukalp

kaç defa oldu kaç defa çağırdım ilk başlarda gelip aradılar çektirdiler ceza yazdırdılar ama artık çok üzerine düşmüyolar bende park eden araçların resimlerini çekip cimere atıp polislerin gelip ilgilenmdiğine dair mail atıyorum ama onların gelip çekmesi zaman alıyor

kardelenn

Yolda bir Trafik Memuru görürseniz, durun. Kendisine durumu anlatın.Genelde Cep telefonlarını veriyorlar. Wp'dan park eden aracın resmini atın, adres ile birlikte...

Çektirmese bile ceza yazar. Bu şekilde biraz uğraşırsınız ama eninde sonunda oraya park etmemeyi öğrenirler...

StratoS

öğrenmiyolar her seferinde farklı araç park ediyor cadde üzeri olduğu için:) polislerde çok umursamıyor

kardelenn

Bir açık öğretim yapabilirsiniz. Harç ve ücret almıyorlar. 3. üniversite olarak Ben 2. sınıftayım, yıllar çabuk geçiyor :)

Ben engelli park yerlerinin bedensel engelliler tarafından kullanılması gerektiğini düşünüyorum.Bu güne kadar hiç engelli yerine araç park etmedim ve mecbur kalınmadıkça da edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Allah'a şükür bedensel bir engelim yok ve yürüyebiliyorum.Yürüme engeli olan birinin hakkına girmemek lazım.

Sugaremro

Abi zaten mevzuat öyle ama düzgün uygulanmıyor. Engelli Park kartını Trafik Şube Bedensel engelli ve hatta bedensel engelli ve bu alanı kullanması gereken kişilere veriyorlar.

Ama o park kartına kim bakıyor, kim sorguluyor belli değil. Polis memuru dile, park kartı olmasa bile, engelli aracı ise (ÖTV'siz alındıysa) ceza kesmiyor.

Sugaremro
Öyle zaten, engelli park kartı gerekiyor. Ama adam örneğin sadece şeker hastası, aracın önüne engelli kimlik kartını koyup gidiyor. StratoS 'un dediği gibi sorgulayan da yok. Adam köydeki yatalak ninesinin üstüne ÖTV muafiyetli araç almış, gelmiş burada bile engelli park yeri avantajını soruyor densiz.
Benim de bedensel bir engelim yok, engelli park yerine de park etmem. Bu bir kültür ve bilinç meselesi.

Üst Alt