Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evin tüm onarımını biz yaptık ama şimdi evden çıkartmak istiyorlar?!

bırgulruzgar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ACİL YARDIMLARINIZA İHTIYACIM VAR EŞİMİN DEDESİNİN EVİNDE 10 YILDIR OTURMAKTAYIZ BURAYA GELDİGİMİZDE ESKİ YIKIK BİR YERDI BİZ YAPTIK ETTİK VE DEDE HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU ŞİMDI KAYIN VALIDEM YANİ EŞİMİN ANNE ANNESİ OLACAK KADIN BİZE EVİMDEN CIKIN BEN EVİ SATICAM BABAMIN EVİ DİYOR NE YAPMAMIZ GEREK LÜTFEN YARDIM 😭

bırgulruzgar

İsterseniz evin değerinden fazla harcama yapmış olun, yıkık dökük viraneyi lüks ve konforlu hale getirmiş olun, tapu kiminse ev onundur. Harcama yapmış olmak sizi hak sahibi yapmaz. Dedenin malı varsa eşi ve çocuklarına kalır. Satıp mirasçılar arasında pay etmek için de, oturmak için de tahliyenizi talep etme hakları mevcut.

Bize yaptıgımız masrafları versinler cıkalım yoksa evden cıkmayıp nasıl yaptıysam öyle yıkmasınıda bilirim evin degeri iki katına cıktı ve şu anda evin degerinden düşük satılıyor

Evet haklısınız
Masırafları ödesinler
Gerekirse mahkemeye veriniz

Ara yolu bulup anlaşmaya bakın derim. Çünkü anlattığınız durumda sizin yasal hiç bir hakkınız yoktur. Büyük ihtimalle kira kontratınız da yoktur, ki bu durumda sizi çıkarmaları çok kolay.

Eğer elinizde kira kontratı yoksa ve yaptığınız masrafları kiradan düşmedi iseniz yapabileceğiniz bir şey yok.

Sizi güle oynaya çıkarırlar ve hiç bir şey talep edemezsiniz.

Eğer eve zarar verip çıkarsanız,, bir o kadar da o konuda masraf yaparsınız.

Yeni yasalar çok değişti.

Ben kendim ev kirasında oturuyorum ama işyerim var ve orada da kiracım duruyor.

Yani... hem kiracıyım hem de kiracı sahibiyim. O nedenle bu konulara artık çok aşina olduk.

Öyle her kafanıza eseni yapamazsınız ne yazık ki.

Eve yaptığınız masrafı isterseniz, onlar da sizden ev kirasını ödediğinize dair belge isterler.

Eğer belge sunamazsanız, 10 yıl kira bedeline sayılır yaptığınız masraflar.

Her halükarda siz daha zararlı çıkarsınız. O nedenle fevri hareket etmeyip, iyi düşünün.

Bu işler artık eskisi gibi değil.

Bu işin mantığını ben koymadım.

Mantık mantıksız da gelse, ülkemizde böyle bir gerçek var.

Hem başkasının kiracısı hem de kendim kiracı sahibi olduğumdan dolayı yıllardır bu konularda çok cebelleştik.

Çok yanlış uygulamalar var, mantıksız olaylar da oluyor ama işin realitesi bu.

Bu arkadaşın yapabileceği bir şey yok.

::

(Ben şimdi oturduğum evi kiralarken bir çok masrafı vardı ama biz en baştan ev sahibi ile konuştuk ve yapılan tüm masrafları kiradan düştük. 2 yıl hiç kira vermedim. Fakat sanırım bu arkadaşlar bunu yapmamışlar. 10 yıl da az bir zaman değil. Dedelerine ne kadar kira verdiler bilinmez ama bu miras işleri böyledir. Şimdi hiç hak talep etmeleri imkanları yok. Tabii, ellerinde herhangi bir sözleşme yok ise).

Konu yanlış anlaşıldı herhalde ben kiracı degilim 3 dereceden torunuyum ve dedem bana arsa ve bir odaydı evi verdiginde ve şu an ev şato gibi eve 10 yıl tadilat yaptım icrimisil davası actılar dava düştü hic bir talep edilemedi sonucta cıkmadı şimdi tekrar uğraşıyorlar bu defa emlakcıya verdikleri icin evin degeri arsa olarak satışa cıktı ben neden evimi arsa satışından kaybedeyim atıyorum 250 bin evin degeri 80 bine gidicek nerde bunun adaleti

Hâlâ evim diyorsunuz ama o mu dedi al burayı şato gibi yap diye ?

Zaten davayı biz kazanmıştık

Aynen dediginiz gibi neyse ben konuyu kapatayım arkadaşlar konuyu başka yerlere taşıyorlar herşey icin teşekkürler

@b@ğımsız
Ben kiracılar demedim ki. Arkadaş yıkarım falan diye diretince "büyük ihtimalle kira kontratınız da yoktur sizi oradan çıkarmaları çok kolay olur" dedim.

İster kira mukabilinde kalıyor olsun, ister karşılıksız, taşınmazın verasetle intikali ya da mirastan dolayı satışı söz konusuysa çıkmaktan başka çaresi yoktur. Kiracı olsa da olmasa da bu böyle. En azından kiracı olsa kontratı öne sürerek çıkma talebine karşı gelebilirdi.
Evde hak iddia edilmesi ise tamamen hükümsüz.

Üst Alt