Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evinde bir çalışan ya da emekli varsa 2022 engelli aylığı alamazsın!

Kalem

Emektar Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
0
25 Ocak 2013’te yürürlüğe giren 2022 Yönetmeliğine göre, yaşanılan hanede tek bir sigortalı çalışan ya da emekli varsa; kolay kolay hiçbir engelli, yaşlı ve engelli yakını 2022 aylığı alamaz. Alıyorsa da durumu yeniden incelendiğinde aylığı kesilir. Bu durumda olan binlerce kişinin aylığı tehlikede!

İsterseniz haneleri kişi sayısına göre değerlendirelim, bir tek çalışanın olduğunu ve sadece bu kişinin geliri olduğunu varsayalım ve duruma yakından bakalım. Durumun vehametini görmek açısından bir örnek üzerinden gidelim ve örnek bir hikaye yazalım. Karakterimizin adı % 50 özürlü sağlık kurulu raporuna sahip Murat olsun.

Murat, 18 yaşını doldurmuş, iş bulamamış, hanesinde ailesiyle yaşıyor. Murat sigortalı değil. Üstünde kendine ait aylık 119,61 lirayı geçen bir geliri yok. İsteğe bağlı prim yatırmıyor ve 5510 Sayılı Kanun, 60/1 (g) kapsamında Genel Sağlık Sigortalı değil. 2022 aylığı hak sahipliğine engel bir durumu yok yani. Eğer aksi olsaydı bu durumda Murat’ın muhtaçlığı araştırılmadan, 2022 aylığı talebi reddedilecekti.

Murat’ın 2022 aylığı hak sahipliğine engel bir durumu olmadığına göre devam edelim.
Evet, bunda da Murat’ın hanesindeki kişi başına düşen aylık gelire göre muhtaçlığı sorgulanacak. Eğer Murat’ın hanesinde kişi başına düşen aylık gelir, 119,61 Lirayı geçerse Murat 2022 aylığı alamayacak/kesilecek. Sadece bu da değil. Eğer Murat’ın hanesindeki tüm harcamaların aylık ortalaması, hanenin aylık gelir ortalamasını geçiyorsa aradaki fark da gelire eklenecektir.

Diyelim ki Murat’ın hanesinin aylık gelir ortalaması 500 Lira, hanenin aylık harcalama ortalaması ise 600 Lira. Bu durumda aradaki fark, gelire eklenecek ve böylece hanenin aylık gelir ortalaması 600 Lira kabul edilecektir. Yönetmelik böyle söylüyor çünkü.

Ama biz örnek hikayemizde harcamaların da gelirin altında olduğunu varsayacağız. Çünkü yapmak istediğimiz şey hanede tek bir çalışan varsa, Murat 2022 aylığı alabilir mi alamaz mı? Tüm diğer kriterleri olumlu sayıp sadece bu açıdan bakacağız meseleye.

O yüzden Murat’ın evi kira olacak. Hanede araç olmayacak. Tarla, arazi, dükkan, bankada para, servet, burs, yardım, herhangi başka bir aylık da söz konusu olmayacak bu hanede. Bunlar ayrı bir yazı konusu.

Evet, Murat’ın hanesinde sorgulanacak tek bir kriter bıraktık o da sadece hanesinde çalışan bir yakınının olması. Bakalım bu durumda Murat 2022 aylığı kaç kişilik bir hanede alabilecek?

Murat’ın kimsesi yok. Sadece annesiyle yaşıyor. Annesi dul aylığı alıyor. Bu durumda Murat, 2022 aylığı alamaz, alıyorsa da aylığı kesilir. Çünkü hanede 2 kişiler ve kişi başına düşen aylık gelir 119.61 Lirayı geçiyor. Murat’ın 2022 aylığı alması için 2 kişilik bir hanenin aylık gelir ortalaması, 238 Lira’yı geçmemelidir. Dolayısıyla bu hanede asgari ücretle çalışan olmaması lazım.

Murat anne ve babasıyla yaşıyor. Babası pazarcılık yapıyor ve ayda 400 Lira kazanıyor. Murat aylık alamaz alıyorsa da aylığı kesilir. Çünkü 3 kişiler ve kişi başına düşen aylık miktar, 119,61 Lirayı geçiyor. Murat’ın 3 kişilik bir hanede aylık alabilmesı için hanenin aylık gelir ve harcalamarının ortalaması, 357 Lirayı geçmemesi lazım. Bu hanede asgari ücretle çalışan olduğunda Murat aylık alamaz.

Murat’ı 4 kişilik bir hanede düşünelim. Bu hanenin aylık gelir ve harcalamalarının ortalaması 476 lirayı geçmemelidir. Bu hanede bir kişi asgari ücretle çalışsın Murat aylık alamaz. Evde bir kişi çalışacaksa o da 476 Liradan az bir parayla çalışıyor olmalı.

Murat , 5 kişilik bir hanede olsun ve hanede bir sigortalı çalışan olsun. Murat aylık alamaz, alıyorsa da aylığı kesilir. Bu evin harcamalarının ve gelirlerinin aylık ortalaması 595 lirayı geçmemelidir. Diyelim ki bu hanenin aylık harcamaları 600 lira, geliri 500 lira tespit edildi. Aradaki fark gelire eklenir ve hane gelir toplamı 600 Lira kabul edilir. Bu durumda kişi başına düşen aylık gelir 119,61 Lirayı geçtiğinden Murat bu hanenin şartlarında aylık alamaz.

Murat’ı 6 kişilik haneye yerleştirelim. Bu hanenin aylık gelirinin ve harcamalarının ortalaması 714 Lirayı geçmemelidir. Diyelim ki bu hanede 700 liraya çalışan biri var. Fakat aylık harcamaları 750 tespit edildi. Aradaki fark gelire eklenir ve bu durumda kişi başına düşen aylık gelir 119,61 Lirayı geçeceğinden Murat aylık alamaz.

İsterseniz biz 10 kişilik ailede yaşatalım Murat’ı böyle olmayacak. Bu hanenin gelirlerinin ve gider lerinin aylık ortalaması 1190 Lirayı geçmemeli. Bir kişi çalışsın burada, o da yaşlı babası olsun. Hadi aylığı da 900 olsun. Hanenin harrcamaları da 1190 lirayı geçmesin! Bir de harcamaları yüksek tutup aradaki farkı gelire ekletmeyelim. Dolayısıyla bu hanenin gelir ve giderinin aylık ortalamasını 1190 liradan az tutalım ve hanede bir çalışan olmasına rağmen Murat şu 2022 aylığını alsın artık diyelim.

İşte Muratlar için 2022 Yönetmeliği böyle diyor!

640x480_3526selcuk_erdem_karikaturleri_0586.jpg

verieln örnek tamamen benimkiyle aynı. babam emekli maaşı alıyor 800 küsür. doğalgaz elektirk mutfak su v.b giderler çıkarınca bana ne kalıyorki? kalsa dahi almam. zaten yeterince yük oluyorum onlara. aile ve sosyal politakalar bakanlığımız çok güzel şeyler beceriyorlar helal olsun. orda burda 3 çocuk yapın diye millete öğüt veriyorlar ama şu yaptıkları haksızlıkları görünce böyle bir dünyaya çocuk getirmek için iyi düşünmeli insan.

ne yazacağımı bilmiyorum artık saçmalıyorum arada oda hep bu yönetmelik yüzünden piskolojim bozuldu.şimdi buraya çok şey yazarımda neyse suçlu duruma düşmüyüm.engellilerden başka herkese maaş verirler artık hemde her ay .bi engellilere maşı çok görüyorlar sonrada oy istiyorlar yüzsüzlük değilde ne bu

2022 maaşı alan kişi bakıcısının nüfusuna kayıtlı ayrı evde yaşıyor ayrı evde ikamet ediyor,artı o evde hiç kimsenin geliri yok sadece bakıcısı maaş alıyor bide 2022 maaşı alınıyor,bu durumda 2022 maaşı kesilirmi..

kalem apla harcamalar gelirden fazlaysa ör:500 gelir 600 lira harcamaysa evde 5 kişi yaşıyorlarsa 500/5=100 harcama 600 dü 100 lira fazlalık var bu fazlalık olan 100 lirayı 5 e bölücegiz degilmi yanlış anlamadıysam uygulama kulavuzunda böyle diyor 100/5=20 119 tl muhtaçlık kıstasının altında oldugu için gelir dikkate alınıyor bu 100 dü bu ailenin muhtaçlık geliri 100 lira olarak kabul ediliyor degilmi

kalem apla yanlış hesapladınız galiba

uygulama kulavuzuna bi bakın tekrar

MertAta;

Arkadaşlar bu nasıl bir zulümdür, doğalgaz bilmem elektrik su zaten bunları benim 2022 maaşımla ödüyorduk, babam emekli olsa da, 35 yaşından sonra ben babamdan para mı alacağım, ben birey değil miyim, ben insan değil miyim? Ne yapacağız bu saçmalıkla ilgili, bu tamamen engelli insanların ev hapsini devam ettirmeye yönelik bir projedir, çünkü para olmadan dışarı çıkılmaz, evinde otur kuru ekmeğini çorbanı iç tamam sana ne lazım gezmek marketlerde kafelerde

UnFeeLinq;

İyi de bunlar diyorlar ki biz Avrupa birliğine gireceğiz Avrupalılar engellilere ayda milyarlar veriyorlar bunlar verdikleri 300 tl nin hesabını yaparak mı Avrupa birliğine girceklermiş

Paranoya hesabım doğru ablam.
Uygulama kılavuzunda hanenin toplam aylık geliri bulunmuş ve kişi sayısına bölünmüş.
harcamalar toplamı bulunmuş ve kişi sayısına bölünmüş. Buna göre hesap yapılmış.
Ben kısa yoldan hesap yaptım:)
Şöyle anlatayım sana.
5 kişilik bir hane.
Bu hanenin toplam geliri= 600 lira çıkmış. Yani hanenin tüm gelirlerinin toplamı bu.
bu hanenin toplam harcamaların aylık ortalaması da= 600 lira çıkmış.
Burada ben 500 ve 600 lirayı kişi başına bölmedim.
hangisi yuksek? Harcamalar mı? gelir mi? harcamalar yüksek çıktı o da 600 lira.
İşte ben de şöyle hsapladım: 600/5= 120 lira çıktı. kişi başına düşen aylık miktarı geçti kesilir.

Uygulama kılavuzunda ise o hesap şöyle:
gelir için: 500/5= 100 lira kişi başına düşen miktar.
harcama için: 600/5= 120 lira.
120 lira 100 liradan yüksek olduğu için aradaki fark gelire eklenir gelir olur 120 lira:)
ve aylık kesilir.

hesaplar bu şekilde yani.

arkadaşlar şu an maaş alanlar için büyük bir tehlike yok fazla üzülüpte yıpratmayın kendinizi. cuma günü babam sydv ile görüşmüş. benim aile durumum orta seviye. maaş kesmek öyle kolay değil demişler içi rahat olsun demişler. zaten kesilirsede on binlerce kişinin maaşı kesilecek onuda o zaman düşünürüz. yeni başvuranlar için durum gerçektende vahim çok zorlaştırdılar

Mertata ablam senin ikametinin baglı olduğu vakıflar yogunluktan dolayı hade bu sene içinde sosyal inceleme yapmadı olabilir bu.
Lakin her vakıf sosyal incelemeyi kendi karar alır. hepsi aynı anda ne karar alacak, hangi vakıf ne zaman yeniden inceleme yapacak bilemeyiz.
unutma sadece sen değil butun ulkedeki engelliler için düşünmek zorundayız. artı senin bile garantin yok ablam.

Yönetmelik ne diyor?
Her yıl yeniden sosyal inceleme yapılacak ve durumlar yeniden degerlendirecek diyor mu?
evet, diyor bunları.
Şimdi bu sureçte tum vakıflar "hurraaaaaa! butun daha once aylık alanları hemen degerlendirelim dese neredeyse binlerce aylık kesilecek.
Bunu da yapabilirler mi şu an? hayır sanmıyorum tabi ki.
seni 1 sene bekletirler.
başka yerde birazını.
başka yerde birazını.
once parçalayarak azaltarak yapılır.
Aksi icraat yapılacaksa yazsınlar!
karar alınsın! mevcut aylık alanlara hiçbir işlem yapmayacagız yeni yönetmeliğe gore degerlendirmeyecegiz desinler hadi!
genelge yayınlansın tüm vakıflara!
Öyle rahat edebiliriz ancak.
ne bilecez biz her vakfın ne işlem yapacagını?
Kaldı ki genelge de çözmez.
ortada yönetmelik var.
bu yönetmeliğe göre senede bir aylıklar gozden geçiirlecek.
vakıflar yapmayacak mı? hade yapmadı.Neye göre peki?
Kanaate göre mi? peki bu kanaat nereye kadar? kesin mi?
Yok ortada boyle bir şey de.

Yeni aylık alanlara bu işlem yapılacak. Bu şekilde aylıklar baglanacak. senin durumunda binlerce kişi aylık alamayacak tabi. O halde yeni aylık baglanacaklara yeni yönetmelik hükümlerini niye işletiyorlar?!!!!
Binlerce kişi aylık alamayacak bu yüzden!!!

Peki eski aylık alanları nereye kadar kaç sene idare edecekelr bilen var mı?
eski aylık alanların durumunun incelenmesini siyaseten düşünüyor olup azar azar kesecek olmalarını düşünmek çok mu zor yoksa?

kanmayın lütfen!
hade senin durumun bu sene idare edildi ya diğerleri?
ya sen?
kaçs ene bu kesildi keislecek kaygısını yaşayacaksınız!
üüzlmeyin hesabı yapamam artık ben!
Üzülüyorsanız uzulun!
Ama bilin gerçekleri de, hakkınızı arayın tepkinizi koyun!
Bu yönetmelik binlerce kişiyi magdur edecek çunku!

Kalem;
Bu zırvalıklar neden şimdiye kadar yoktu da neden şimdi çıktı bunlar, zaten engelli maaşı denilen maaş 1982 anayasasıyla engelli insanlara bağlanmadı mı? O zaman ki yönetim engelliye maaş bağlarken, sadece engelli oldukları için bağlamışlar kör topal, sakat kim varsa maaş bağlanmışlar, çok az da olsa o döneme göre en azından birey olarak bu kişilere maaş verilmiş, saçma sapan şeyler yok ailede çalışan varsa maaş yok, yok hanede bilmem kaç kişi varsa bilmem ne cart curt bilmem ne bana ne onlardan kardeşim ben birey değil miyim? Yani durum 1982 yıllarından daha kötüye gidiyor o zaman en azından birey oldukları için komik rakamlarda olsa maaşları var ama şimdi hepten maaşı kesmenin peşindeler, inanın ki deseler ki artık yarısını vercezm paramız yok kabul ederim ama hepten maaş kesmek, hiç bir suçu olmayan insanların sırf babasının emekli maaşı var diye sırf abisi çalışıyor diye maaşlarını kesmek, evdeki özürlü kardeşini döven abiler var, aynı evde yaşadıkları halde özürlüye yemek vermeyenler var ama özürlünün kendi parası olsa en azından aç kalmaz gider parasını çeker evde yemek vermiyorlarsa gider dışardan simit alır. DEdiğim gibi 80 lerde en azından saçma sapan yok hanede bilmem kaç kişi var yok ev bilmem nasıl gibi saçma sapan şeyler uydurmadan bütün engellilere ufak da olsa maaş verilmiş, şimdi kökten kesmek istiyorlar peki sonunda ne olacak yahudilere yapıldığı gibi engellileri gaz odalarına mı alacaklar

ALlah aşkına birileri bu utanmazlığa dur desin ya rezillik ya okudukça sinirlerim tepeme çıkıyor, şimdi bu nasıl bir hesap yani bunlar giderleri gelirden çıkarmadan mı hesap yapacaklar, bir evde 3 kişi yaşıyorsa en azından 500 tl gider olur diyelim mutfak, doğal gaz elektrik, o eve giren para ise 750 tl diyelim, geriye 250 tl kalır. Yani şimdi giderler düşülmeden mi bu hesap yapılacak

abla ben olayın tamamen farkındayım çok iyi takip ediyorum özellikle senin yazdıklarını.bilmiyorum şu son günlerde çok kafama taktım bu maaş işini belkide kendi kendime terapi yapıyorum biraz olaya olumlu yönünden bakarak.ama şu konuda kesinlikle haklısın babamda aynı şeyi söyledi . bu adamlar hadi tembel uğraşmak istemiyorlar her sydv aynı değil her an bir inceleme başlatılıp bir yandan aynı durumda olan 2 engelinin maaşı kesilirken diğeri almaya devam edecek taki inceleme yapılana kadar.

Mertata, ablam. siz uzuluyorsunuz da ben uzulmuyor muyum?
Uzuntuyu geçtim kaç gundur sinirden çıldırıyorum. Biraz duruluyorum. yeni aylık alacakların durumunu incelerken hesap yaparken çıldırmaya başlıyorum!
Bu ne rezalet ya!

kendisinin geliri varsa hade aylık yok.
kendisinin yoksa hanesine bak atasını soyunu sopunu hesapa kat. geliri fazlaysa aylık yok!
geliri yetmezse harcamalara bakın! Aman harcamaları yüksektir belki! Bu da gelirin gostergesidir aman ha!
Aha harcamaları yuksekse onu dikkatebal!
Bunlar da olmadı arabasını evini banka hesap herşeyini kontrol et!
119 lirayı geçen kişi başı bir gelir buldugunda kes!

Soruları cevaplarken yazarken artık yazılarım karıştı sözüm karıştı dilim karıştı!
Bunca hesap kitapla verilen aylığa ben yuh derim!!!

Binlerce insan bu hesaplar acaba sınırı aştı mı diye soracak ona buna?
Kim evinin harcamalarını gelirini neyi varsa her şeyi hesaplatır boyle kim!!
Kimler boyle korkudan 3 kuruş geçerse aylığım kesilir mi diye gelip tek tek sorar kim!!

Kimler bu duruma düşürüldü bu kadar bu ulkede kim!!!
Engellilerden başka?!!!!

Bu vatandaşlar ne bilsin hesabı kitabı çoğu.
Geçecek ona buna soracak bunlarım var . şunlarım var. şu hesabı yap hele bir gardaş. sınırı geçecek miyim?

reva mı bu işkence insanlara yahu?
rezillik bin para anlatamıorum sinirden gordugum rezillikleri!
Koskoca adamlar, kadınlar, gençler gelip evinin her şeyini hesaplatmak zorunda mı!!!
YUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! bin kere yuhh bu işlemleri yaptıranlara, sorumlulara!!!!!!!!!!!!!!!

Kalem;

Bakın şu sitede güzel tekerlekli sandalyeler var ama biz alamıyoruz, demek ki gelirimiz yok, daha neyini gelip araştıracaklar ya utanma yok mu bunlarda

Fatma Şahin denilen o kadın o masadan kalkana kadar ve o yönetmelik geri çekilene kadar her yerde bunun haberini yapacağız, bazı yönlerden onlara hak veriyorum tabi ki suistimal edenler vardır, zengin oldukları halde kendilerini fakir gösterip her türlü sahtekarlığı yapanlar elbet vardır, onlar ayreten araştırılmalıdır ama bu yönetmelik tamamen elinde üç kuruş parası olan engellileri aç bırakmak için çıkarılmış bir yönetmeliktir, direk engellinin bireylik haklarına bir aşağılamadır, sen birey değilsin 35 yaşından sonra git baban baksın sana, sanki adamı çok seviyorum da ben adamın evine mahkumum, çok meraklı değilim yani burda kalmaya, adam 30 yıl önce kocamn bir ev yapmış diye benim suçum nedir gelip eve bakcaklarmış yok böyle rezillik, ev büyük olabilir ama insanlar evin duvarlarını yiyemezler değil mi

hatac dikkat et isim vererek yazma yoksa siyasilere hakaret ettiğin için başın yanabilir Allah korusun

buda türkiye ye yakışacak bir davranış 2022 engelli aylıkları 3 ayda değilde ayda verilsin derken şimdi onuda engellinin elinden almak için çalışıyorlar :) gülermisin ağlarmısın midyata pirince giderken evdeki bulgurdan oluyoruz ya zaten türkiye gibi bir ülkeden de engellilere bakış açısı daha iyi olacak engelliye pozitif ayrımcalık olacak diye düşünmek boşa beleşe aklını meşkul etmek demek insanın aklınada şöle birşey geliyo nasıl olsa recep tayip amcanın oy derdi gibi birşey kalmadı nasıl olsa 3 dönemdir löp löp indir göbeyi yağ bağlattı artık engelliye neden olumlu yaklaşayımki diye düşünüyor galiba nediyelim ALLAH daima garibanın yanındadır ben yüce yaradan ALLAHIMA güveniyorum garibana düşküne zarar verecek şekilde uzanan ellerin dillerin önünde olur
olmadı zaten baktıkki yapacak birşey yok hakkımı yiyen ......n ( anladı herkes onu ) :D

destiny07;
Ben korkmuyorum bu insanlardan ne yaparlarsa yapsınlar bütün tv kanallarına e-mail attım, bimere de bol bol e-mail attım

KaRe;
Avrupa topluluğuna gircekmiş bir de bunlar

kalem apla yanlış hesaplıyorsunuz ben tekrar baktım benim dedigim gibi çıkıyor harcamaların fazlalıgını bölüyorlar

sizin dediginiz dogru apla yanlış okumuşum kusura bakmayın

sorun değil ablam:) kafa mı kaldı hepimizde. hesap yapa yapa bi hal olduk. hata yapabiliriz tabi ki.
Ama inanın hesap yaparken çok titiz davranmaya çalışıorum.

kalem apla sizin dediginiz çok dogru evde 1 emekli olması 2022 aylıgı almaya engel teşkil ediyor hanede en az 7 kişinin yaşaması lazımki 2022 aylıgı alasın emekli aylıgı en az alan kişi 800 küsür alıyor en düşük emekli aylıgı

paranoya;

Bu nasıl bir saçmalıktır böyle, yüzbinlerce insanın aldığı aylığı pat diye kesecekler 10 yıldır alıyorduk bir sorun yoktu da şimdi bu nasıl bir vicdandır da giderler gelirden çıkarılmadan hesaplama yapıyorlar, insanlar sokaklarda dilensinler mi istiyorlar, 1980 lerde engellilere bir birey oldukları için maaş verilmiş de şimdi bu nasıl bir saçmlıktır 700 tl maaşla üç kişi bir evde yaşayamaz, ya ben kendi paramla markete gidip ekmek peynir alıyorsum ALlah rızası için bu vicdansızlığa birileri dur desin ben ne yaparım, bizim peteri zaten sevmiyorum, ben bu yaştan sonra adamdan paramı isteyeceğim, nasıl olur da tekerlekli sandalyedeki insanların üç kuruş paralarına utanmadan göz dikerler

Bunlar engellileri ne olarak görüyorlar, engellilerin onurunu 2 para ettiler, 40 yaşındaki Ahmet şimdiye kadar marketten tekerlekli sandalyesiyle alışverişini kendi yapıyordu ama bundan sonra yapamayacak babasından para isteyecek

büyük beddua ediyorum kim ne derse desin allahim şu son aylarda biz desteğe kalkınmaya iğtiyacı olanlara piskolojik ve ekonomik bunalima sokan bu hükümet ve onun yartakcilarini en ağır düşkün duruma düşür yarrabi sen bu sorumsuz düşüncesiz insan dışı uygulamaları yapan ve yaptıranlarin gözlerini gerçekten kör etki görmedikleri gerçekleri hiç göremez olsunlar kulaklarını sahır etki hiç duymadıklarını duymasinlar ellerini kollarini tutmaz hale getirki hiç dost eli tutamazsinlar benim piskolojimi bozdular beni insan yerine koymadılar sende onlari kiyamet gününde insan olarak değil birer iblis şeytan olarak yargıla allahım.......

yazıp çiziyoruz ama bi degişen olacakmı kalem apla

ist01;

Ben kıyamet gününe dinlere inanmasam da seni destekliyorum, ağzına sağlık, bu gericilere oy vererek kendimiz ettik kendimiz buluyoruz

ya arkadaşlar diyelimki 800 tl eve giriyo 3 kişi yaşıyo mutfak harcaması faturlar dikkate alınıyordu 300 tl mutfak 100 tl fatularar 300 tl ev kirası 700 yaptı 100tl 3 e bölünecek.. hesap böyle yapılıyor du 2012 de.. şimdi nasıl yapılıyor benim gibi izzah ederek yazın.. kaafa karıştırmayın harcamalar düşülmeden gelir kişi başına bölünürse hiç kimse aylık alamaz. herkezin kestirmesi lazım 110 tl diyelim 330 tl 3 kişi bunlageçinemez aç kalır ve ölür 6 ayda acından ölmeyen engelli varsa demekki gelirini saklıyordur. DOĞRUMU? OZAMAN O ENGELİLİ HAPSE ATMAKLAZIM DEVLETİ DOLANDIRDIGI İÇİN

ögretmen-;

Arkadaşım zaten sorun da burda giderler gelirden düşülmeden hesaplama yapılacakmış zaten bu durumda 1.5 milyon insanın hepsinin maaşının kesilmesi gerek benim babamın 755 tl bağkuru var, peki mutfak, doğalgaz, elektrik su bütün bunlar çıkarıldığında geriye birşey kalır mı? Engelli insanların maaşlarını kesmek için insanda biraz utanma olması gerek, bakın sitede ne güzel tekerlekli sandalyeler var ama benim alacak param yok, belediye veriyor bana tekerlekli sandalye

ögretmen-;

En düşük ev kirası 400 tl falan normal kiralar da zaten 700- 1500 tl arasında değişiyor.

ögretmen-;

DEsteğin için çok teşekkür ederiz, verdikleri üç kuruş para yani insanda biraz utanma olur, eğer bunlar bu maaşı keserlerse engelli insanlar aç kalırlar, sokağa çıkamazlar sonuçta gidip bir cafede çay simit almak için de para lazım engellileri tamamen eve hapsetmek tamamen toplumdan soyutlamak istiyorlar ama mücadele edeceğiz, yalnız ben Tayyib'in olanlardan haberi var mı bilmiyorum; çünkü Tayyip hiç hesap sormadan bu paralı yıllardır veriyor, neden şimdi böyle yapsın, ben olayın tek sorumlusu olarak Fatma ŞahiN'i görüyorum çünkü kılavuzu o yayınlamış.

benim kızımın maaşını kestiler hemde gelirimde yoktu sigortamda yokyu bu devlete güvencem hiç olmadı ve hiçbir zaman olmayacaktır.o dosyayı inceleyen komisyon
sydv deki memurlar çok iğrenç insanlar hele bu antalya kepezde olanlar asla acıma duyguları yok ve adam seçiyorlar bu kadar basit.hükümet mükümet boş yandaşa devam vesselam

Üst Alt