Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eviniz pis denildiği için evde bakım aylığımız kesildi!?

Gülhan Yücel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2 Ağır engelli kardeşime bakiyorum.Ve evimde 6 adet kedim var beslediğim.Yeni adrese geldiler aynı sene içinde 3.kez tahkikata.Butun odaları gezdiler tek bir odayi göstermedim için evim pis denilip dosyam red oldu.Benim 10 yıldır aldığım bir maaşdı bu...Neyse itiraz ettim 3 ay sonra tekrar geldiler.Bu sefer eve baktıktan sonra merkeze çağırdılar biraz soru ve muhabbet derken bana evraklar imzalattılar.Dosya heyete gidecekmiş.Onaylanirsa maaşlar nisanda yatarmış.Şimdi uzun lafın kısası tam 5 aydır eve hapsolduk resmen 2 kere eve bakıldı. İlkinde red oldu temiz olan evimde kedi besliyoruz diye anladigim kadariyla.Birde bayan memur çok anlayışsızdı tartışmıştık ondan sanırım.İkincinde olumlu oldu itiraz edince.Ama tam ekim ayından beri maaş alamadık.Geri iadelerini istiyorum.Hakli olduğumu biliyorum istemekte.Evde bulamadık diye kesmişlerdi ev taşıdığımı bildikleri halde.Ben bu durumda ne yapmalıyım

@Gülhan Yücel
başka yerde kedı besledıgınızı yazmışınız.hastaya ii bakmak lazım ortamın temiz olması lazım.o kadar kedı olunca ıster ıstemez temizlik tam olmaz.kedıden pire geçme durumu hastalık bulaşma durumu olabilir o yüzden böyle davranmış olabilirler.görevli gelen heyet evi ve hastayı hastanın yaşadıgı yeri görmeye uygunluguna bakmaya gelir.odayı göstermemekle yanlış yapmıssınız.kedıler bahane olmasa bile odayı göstermemenız haklı ıken haksız duruma düşmenzıe sebep olmuş bide heyettekı ıle tartısınca tuzu bıberı olmus.
yenıden baglansa bıle arada alamadıgınız maaşları alabılecegınızı sanmıom.uygun olmadıgı için kesıldı dıe rapor tutarlar bişi edmezsınız.kısaca işiniz zor

Kediden pire geçmedi 10 yıldır şimdi mi geçecek.10 yıldır evd3 bakım alıyordum.Kedilerimin kumu var tuvalet için ve emin olun çok temiz hayvanlar.Suyunu mamasını ver çekil akşama kadar kimseye bi zararları yok.Ben sizinle aynı düşünmüyorum. Engelliye bakmaya engel bir durum değil ki bu.Ve ben evimi yeni temizlemıştim onlar geldiğinde.Sırf kedilerim bahane biliyorum.Madem evim pis şimdi niyekusur bulamadılar merak ettim doğrusu

Zorro

Lafta ülkede herşey var zaten.

O yüzden aile bakanlığı değil, engelliler bizzat meclise girip engellilerbakanlığı alıp, bütçeden kendilerinede %10 pay istemelidir. 60 sandalye temsil hakkı almalıdır. Engelli sadaka değil, hakkı olanı almaya ihtiyacı vardır. Buda ancak dediğim gibi büyük oy potansiyeli ile gerçekleşir.

Kesilmesine neden olan durumlar mevcut olmuş olabilir. bunun bir çok nedeni vardır.
kardeşlerinizin engel durumu, hanedeki gelirler, bakılan kişilere hijyenli ortamın sağlanamaması vs. vs. kardeşlerinizin engel durumu hayvanlarla yaşamaya müsait midir? siz zaten iki ağır engelli birine bakıyorsunuz, kedilere bakmakta zor olur. görevlilerle tartışma nedeniniz nedir? sonuçta görevliler görevini yerine getiriyor.

Atipik psikoz her ikiside ve 10 yıldır bakiyorum.Hijyen konusuna gelince benim evim hastane değil adı üstünde ev.Temiz olması yeterlidir.Ayrıca ağır engelli kardeşimin tuvaletini sürekli tutamaması ve etrafı pisletmesi ne demek bilirmisiniz.İlaçlarını kullanmıyor çok inatçı bu konuda.Ve benim durumumun nasıl olduğunu artık tahmin edersiniz.Kedilerime gelince onların sanıldığından aksine çok temiz hatta kendini temizleyen varlıklar olduğunu söylememe gerek bile yok.Önlerine mama ve suyu koy yeterli.Onlarla bütün stresimi atıyorum.Eve gelen memur aksi huysuz biriydi.Benim odama da bakmak istedi göstermek istemedim orası benim odam.Sırf tek bir odayı göstermedim diye kedileride bahane ederek evime pis dedi.ALLAH biliyor ya temizliğini bitirmek üzereyken onlar geldi .Ama ne hikmetse evim pis oldu bende bunu anlamiyorum

Anladığım kadarıyla devletimize para lazım. Memurlarda devletin memuru olduğuna göre tabiki devletin kasasını düşünerek davranacak.Benim cebimi düşünecek halleri yok.Ben o raporları alırken neler çektim ALLAH biliyor.Bahane lazım onlara maaşlar çok geldi haklılar. Vekillere bakanlara para lazım.Engelliler yarım insanmı ki 1460tl maaş veriliyor.Neden bir asgari ücret kadar verilmiyor bende bunu anlamıyorum.Engellimi bakım merkezine atsam 3000e yakın para ödenecek oraya.Ama ailesi bakınca 1460tl para.Çok adaletsizce bir işe gitsem daha fazla para kazanırım. Ama ben buna rağmen çabalıyorum kardeşlerime bakıyorum.Sunların yaptığına bak.Engelli olan ev hijyenik olmaz.Altina kaçırır,abdestini yapar kokusu kalır. Temizlik yapıyorum sabahtan akşama elimde viledayla yapışık yaşıyorum resmen.Ama buna rağmen evime pis diye bahane bulan anlayışsız memurlara pabuç bırakmadım itiraz ettim.Tekrar geldiler ve bu sefer bi bahane bulamadılar.Sozlesme imzalatıp hesap no sordular.Demek ki neymiş evim pis değilmiş.Bunun için inat ettim ve kamu denetime şikayet ettim bu olanları cevap bekliyorum.Olmazsa idare mahkemesine gidicem.Sizlere sormakta ki amacım bu tür bir haksızlık başınıza geldimi. Geldiyse naptınız.Geriye dönük ödeme yapıldımı size.Hani gelir durumu aşıldığında vatandaştan geri iade istemeyi biliyorlar.Benimde bizlerinde geriye dönük isteme hakkı olduğunu düşünüyorum. Magdur edilen bizleriz cunku

Gülhan Yücel

Sen bakma bu densizlere kardeşim. kraldan çok kralcılar ülkesi burası.. Kusura bakma elimizden bişey gelmiyor. Kolay gelsin temennisinden başka..

Arkadaşa, önerebileceğiniz bir sivil kuruluş örgütü falan yok mu ey forum ahalisi? Hukuki destek sağlasınlar, yardımcı olsunlar yasal yoldan mücadele şart!..

Sagolun kardeşim anlayan anlıyor ama anlamak istemeyen de bir bahane buluyor böyle
öncelıkle mesajına göre cevaplar yazıldıgı için alayışsızlıkla suçlamanız yanlış k.sahin inde cevap veren bizlere densiz diye hıtap etmesı yanlış.mesajınıza sizin yazdıklarınıza göre cevap vermemız suçmu cevap isteyen sizsiniz.önceden bişi denmemesı hiç bir zaman denmeyecegı anlamına gelmez.10 yıl değil isterse 100 yıldır alıor olun maaşı.yılda enaz 1 kere kontrole heyet gelır.her gelen heyet aynı kararı vermez .kedıler pıs olmayabılır sız sevebılırsınız bende severım ama gelenlerden sevmeyen olabılır hasta ıle aynı yerde olmasını uygun görmeyebilir.kaldı kı konunun kedı oldugnuda sanmıom. göstermedıgnız odadan dolayı ve tartısmadan dolayıdır.heyetın evın tamamını gezmeye incelemeye yetkısı var.gelen heyet belkıde kardeşlerınızı oraya kılıtledıgnızı düşünmüşte olabılır göstermedıgınız için.niçin şüpheye yer verıonuz kı.görsünler odayı getsınler.gösterseydınız bunları yaşamazdınız.kısaca ellerınde yetkılerı var.ayrıca ebm için gelen heyettekıler genelde ılıman olup yardımcı oluolar.burda sıznde sakın olup onlara yardımcı olmanız gerekıodu.

Ben sizinle aynı düşünmüyorum. Öncelik hastanın sağlığı ve bakımı olmalıdır.Sonra eve bakılmalı. Bir olayda polis bile arama emri olmadan rızasızca evin her yerine bakamıyorsa kanunen.Memurlar içinde aynısı geçerli olmalı.Devletin memuru diye pohpohlayıp,tepemize çıkarmanın manası yok.Madem yılda birkez bakma hakları var bizlerin evine sorarım sizlere 2008den bu yana maaş alan tanıdığımızın evine bir kez bile tahkikata gelmemeleri ne kadar doğru???Bu memurlar neden bize yılda 3 kez geliyorda başkalarına yıllardır uğramıyor.O gün kardeşlerimi gördüler neden illaki benim odama bakmaya ısrar ettiler.Temiz olan evime sırf kedi var diye kimse pis diyemez tamammı??
Hasta kardeşlerimi kimse benden daha çok düşünemez ve sevemez.Devlette dâhil.Sosyal hizmet uzmanlarının hepsi öyle demedim.Burnundan kıl aldırmayan dediğim dedik anlayış yoksunları da var kimse kusura bakmasın.10 yıldır bakmışım ben kardeşlerime şimdi mi bakamaz oldum.Kedi ev hayvanıdır 10 da olsa 20 de olsa temizdir.Aşısı yapılmış 10 yıldır bizimle yasamış sorun olmamış şimdimi olacak.Sizde birilerini koruyacaģım devletin kanunlarına arka çıkacağım diye saćmalamışsınız üzgünüm.Evin temiz olması ayrı kedi olması ayrı.Evinde kedi olmadığı halde pislik içinde yaşayanlara uygulasınlar kanunları.Bizim gibilere değil.

Kardeşim siz bunlara aldırmayın. Bunlar her şeyden anlarlar. Fetoş zekalılar, ancak böyle abuk subuk hukuksuz şeyleri savunur; Yatak odanızı bile görmek ister bu tipler.

Evinizin mahrem olmayan odasına ve görüşme yapılan yere kamera koydurun bir dahaki kontrole geldiklerinde. Ne olur ne olmaz. Burası Türkiye' dir. Kirli olduğunu iddia edenden kanıt istemezlerde sizden evinizin kirli olmadığını kanıtlamanızıda beklerler mi beklerler mahkemede. Burası hukuk cenneti bir vatandır.

k.sahin kardeşim benim kızdığım nokta biz bakıcıları dikkate almamaları.Yahu maaşı hadi kestiniz bari haber verin.Biz belki sadece bu maaşla geçiniyoruz. Kesmeden önce bi uyarın ya..İki kez kapıma geldiler ve bi daha gelcez aman evden ayrılmayın bizi bekleyin deyip eve hapsedip gidiyorlar ve asla gelmiyorlar.Ben maaşın kesildiğini maaş çekerken öğreniyorum.Nasıl bir sistem bu.Bir kadın bir erkek geliyorlar şanslıysan kadın kadına geliyorlar.Evimde hiç mi mahremim yok benim.Sergi sarayı gibi gezdirecekmiyim her geleni.Üç kuruş para alıyoruz diye 3 ay eve hapsolduk onları mı bekliycez.Bulamazlarsa maaşlar kesiliyor yargısız infaz.Bumu adalet bu mu engelli hakları..Bu kaçıncı yahu.Geçen seferde 2022 maaşları kesildi evi taşıdık diye.7 ay maaş ödemediler.İtiraz ettim çabaladım ödemediler.Kamu denetime şikayet ettim maaşları geriye dönük ödediler mecburen.Ama zengin olan akrabamın oğlunun maaşını kesmediler bir türlü o kadar uyarmama rağmen.Ne zaman mahkemeye vercem dedim.O vakit haksızca maaş alan akrabamın maasınıda kestiler.Tutuştular tabı.Buyrun size adalet

Tekrar gelmişler hesap no istemişler
İnşallah olur
Hayırlı olsun

Gülhan Yücel

Ama sizde sapı samanı birbirine katmışsınız...
Akrabanızla sizin sorununuz ne alaka? Siz zenginlik-fakirlik, müneccimi/ müfettişimisiniz ayrıca? Onun tespit merci, yetkilisi siz değilsiniz! Çok ayıp...

Ortada bir haksızlık varsa kızarım.Sırf parti olarak onlardan diye imtiyaz tanınıp,ihtiyacı olmayan varlıklı ailelere maaş bağlanıyorsa elbette ki kızarım.Ben kaç kişi gördüm engelli ve ihtiyaç sahibi.Sırf babadan yada anadan sgklı diye engelli maaşı bağlanmayan..Ama bakıyorum ki evi arsaları arabaları olanların maaşları bağlanıyor.Akrabam olmuş yada olmamış hiçbir önemi yok ayrımcılığa karşıyım.Sırf a partili diye bu kadar ayrımcılık olmamalı.Bence bu maaşlar her engellinin hakkıdır.Fakir veya zengin hiç farketmez.Ama fakire vermeyip,zengine verilirse kimse kusura bakmasın

Bana özelden yazmayın çok rica ediyorum.Cevap yazmıyorum.Bir diyeceği olan burdan yazsın.Akrabama acıyıp üzülenler var şaşırdım.Merak etmeyin trilyonun arsaları 2 spor arabası ve 3 dairesi var dubleks.Onlara hiçbişey olmaz merak etmeyin.Olan garibana oluyor.Fakire garibana maaş bağlamak zor geliyor vakıflara..Tepkim bunadır. Bizi bilen bilir bilmeyen kendi gibi bilir ne diyeyim.Arkadas demişki siz onları şikayet ettiniz onların ahı yüzünden maaşlarınız kesildi diye hariçten gazel okumuş.Zorro kardeşim ben o kesilen maaşları toplu halde aldım.Şimdi ki maaslarıda alıcam İNŞALLAH.. Vicdanım rahat Haksızlık yapan birileri varsa ben değilim.Haksızca iki kuruşluk maaşlara göz koyup bağlatandır.Garibanlar bizim gibi gerçek ihtiyaç sahipleri alamazken,mal varlıÄ£ını saklayıp alanlar utansın.

Siz yanlış hedefe yöneliyorsunuz. Bir usulsüzlük varsa bu usulsüzlüğü yetkili yapmıştır ve bu da suçtur. Akrabanız zurnanın son deliğidir. Eğer gerçekten iddialarınızda haklı iseniz.

Size şartsız şurtsuz her engelliye bakım hizmeti verilmeli hususunda katılıyorum. Sonuçta sgk zengin diye kimseye ayrı hizmet vermemezlik yapamıyor. Zenginde olsa fakir de olsa eşit yararlanmalıdır, hastane hizmeti gibi. 20 kişiye 60 bin kişilik cami yapılmışsa el insaf yani. Engelliye gelince kılı kırk yarmak akıllara ziyan tutum. Evde hane başı gelir hesaplaması zulümdür. Fakirlik kriteri ile de örtüşmemektedir. Bir insanın yaşama maliyeti 3000 liralara yakındır.

Ayrıca bir sakatın asıl maliyeti 4000 bin lira üzeri falandır. Yani siz bakmasanız devletin ödeyeceği aylık rakam budur. 4500 TL dir.
67 bin kişilik cami yapıp içine 100 kişi sokamıyorsan. O zaman engelliye gelince prosedür- yok gelir şartı- şurtu koyuyorsan yanlışsın arkadaş. İnsan hayatından kutsal bir şey olamaz. Bomboş cami olmasa da olur yani.

Dolayısı ile siz bir hizmet veriyorsunuz. Karşılığını çok eksik alıyorsunuz. Tek kişiye baksanız alacağınız ücret asgari ücreten az olmamalı ve sigortanız yatırılmalıdır. Olması gereken budur.

Noktasına virgülüne kadar katılıyorum.Ortada eşitsizlik var ve engelliye verilen üç kuruşta bile gözleri var.Kriterler çok saçma.

Yahu akrabanız engelli çocuğuna şimdi bakım parası alamıyoruz diye bakmaz.zengin bile olsa farketmez.

Gülhan Yücel
bazılarına yılda 1 bazılarına daha fazla bazılarına hiç gelmıolar orası dogru. siz benım dedıkelrımı yanlış yorumluonuz.başka örnek verıonuz.ben kımseyı pohpohlayıp başa çıkarmıom dedıgm yetkılerı var.yetkısı olanda bunu ıster kullanır ısterse esneklık gösterır burda ev sahıbı bakıcının tavırları çok önemlı sonucta heyettekılerde ınsan onların sızler bızler gıbı problemlerı olabılır.sizede sıkıntısı olanlar denk gelmıstır belkı toplam 10 15 dk ıdare edebılırsınız durumu neyse siz burda bana boşuna tepkı verıosunuz yaşadıgmız tecrubelerden de bahetmıstık.

k.sahin
hakaret etmedne konuş.ne o fetoş zekalı falan demeler sen kendıne bak.yaşadıgmızı bıldıklerımızı söylemek suç mu.cevap yazmasak nıe cevap vermıo derler cevap verrık fetoşcu oluruk..

Amacım kimseyi kırmak değildir Arkadaşlar.Hepinizin fikri benim için değerlidir.Mka.kardesim sizi yanlış anladım o zaman.Kusura bakmayın bende biraz ters çıkmışım üzgünüm.

Zorro kardeşim 2022 maaşı kesildi sadece evde bakim alıyorlar zaten.Ama engellinin bakıma muhtaç olmadığınıda biliyorum çünkü son derece temiz ve kendine bakan biridir.Ama ailesi raporu yükseltip evde bakim almaya başladılar.Halbu ki engelli sadece çok konuşuyor yani kişisel bakımını kendisi yapıyor.Dışarda gezip gelebiliyor.Senin benim gibi.Raporu nasıl aldıklarını biliyorum ama ben artık karışmıyorum.Gunahıda sevabı da onları bağlar.Ben kendi işime bakıyorum.Yani 2022 maaşını almalarıda haksızlıktı ben o vakitler vakıf müdürünü uyardım onlarda gereğini yaptılar zorlada olsa.Bu seferde evde bakım için oyun çevirdiler de bende uğraşamam artık dedim bıraktım.

@-mka
Farazi yorumlarınızı kendinize saklayın. Senaryo yazmak bilgi değildir. Ortaya sesli düşünceyi, üzerinize alındığınıza göre hukuksuzluğu savunuyorsunuz, itiraf ediyorsunuz demek ki fetoş sempatizanlığınızı!. Kendisine bakacak olan sizsiniz. Mecazlarda, Hakaret makaret yoktur. Sen bize önce kişilerin mahremini(yatak odasını) görme yetkisinin olduğu iddianı, nereden hangi kanun maddesinde dayandırdığını, hangi üst akıldan icazet aldığını göstermelisin. Anayasa ya aykırı kanun da olmaz ayrıca. Onun için afaki işkembei kübra düşüncelerini kendine saklamalısın. Fitne fesada mahal vermemelisin.

Sapkın senaryo vari uyduruk düşünceler yukarıda alenidir. Ve @mka nicli şahsa aittir.
kedı olunca ıster ıstemez temizlik tam olmaz.kedıden pire geçme durumu hastalık bulaşma durumu olabilir o yüzden böyle davranmış olabilirler

Kedi profösörümüsün? Sizin köye Senaristmisin? Nesin de git eşine..

@Gülhan Yücel

Hanımefendi suçlamalarınızı kanıtları ile birlikte ilgili kuruma sunun TCK md.278. Aksi iftiracı konumuna düşürür sizi.

Heyet Doktormusunuz kafanıza göre hastayı değerlendiriyorsunuz ayrıca? Bir heyet hiç bir ağır engeli olmayana o raporu veremez. Azını verir (gözden kaçmış der yırtar) ama kesinlikle fazladan oran vermez. Verirse suç işlemiş olur. Çok ciddi ithamlar bunlar...

k.sahin
yorumum farazı değil.hukuksuzlugu savundugumda yok.fetoş sempatızanı demeye de hakkın yok..gösterılmeyen odanın yatak odası oldugunu nerden bılecek gelen heyet.heyetın evı ınceleme yetkısı var engellıye uygun olup olmadıgına daır.fıtne fesadlık etmıom.banada geldı heyet yaşadıgımı anlattım.sapkın senaryo uydurmuom.bilmeden desteksız atıp suçlamada bulunuon
kedi profu değilim bazı şeyleri bilmek için prof olmaya gerek yok.ayrıcayok fetocu yok prof yok senarıst deme hakkını nerden alıon nerden bilion yoksa müneccımmısın.belkıde prof olan sensın hemde ordınaryus prof. zaten işimdeyım sataşıp laf atan sensın

Hala bakıcının yatak odasına girebilirler diyor. Hani kanun diyorum? ''Yetkileri var diyor''. '' Kedilerde pis temizlik olmaz, hasatalık var, pire var diyor''. Sen kedi uzmanımısın diyoruz? Sonra da ben kedi uzmanı değilim. Senaryo da yazmıyorum diye inkar ediyor.

Kadın yukarıda yazmış ya; ''bana ait odama bakmak istediler'' Bakıcının kaldığı odadan sanane be adam? Mahreme giremezsin. Bunu savunamazsın.

Arkadaşlar kedilerle hiç yaşadınız mi?
Peki onlardan uyuz ve kuduz disinda bir hastalık bulasmadığını biliyormusunuz.Kaldı ki benim kedilerim iç dış parazit aşısı olmuş son derece sağlıklı kedilerdir.Yani ne pire nede başka bisey bulaşmaz.20 tanede olsa evde pire ve hastalık bulaşmaz.Ama bir insandan insana çeşit çeşit hastalık bulaşır.İnsan bir hafta yıkanmasın bakalım leş gibi kokar.İnsanlar etrafına çöp atar ,yakar,yıkar geçer,ama hayvanlar öylemi.Suyunu mamasını ver ve çekil kenara.Eve tuvaletini bir yapmaz gider dışarda yapar yada kumuna..Yani kediler yeryüzündeki en temiz canlılardır. Bilimsel olarakda kanıtlanmıştır.Surekli kendini yalayan temizleyen varlıklardır.Agizlarinda yani dilindeki bir madde bakteriye karşı yokedici bir etkiye sahiptir.Arastırın ve kedilerin evde yasamasının ne kadar doğal bir olay olduğunu korkacak hiçbirşeyin olmadığını anlayacaksınız.Ha birde en guzel tarafı insana mutluluk veren bir hoşlukları var.Sevdikçe rahatlıyor ve mutlu oluyorsunuz.Psikolok gibi insana çok iyi geliyor deneyin derim

k.sahin

kedılerın hastalık saçıp saçmayacagı için alim olmaya gerek yok.mutlaka dısarı çıkıodur ve kedıler çöplüklerde gezmeyıde sever neyse bu ayrı konu kedı temz dıyek.oda meselesıne gelınce göstermeme yerıne odam ama engellıelre bakmak için erken kalktım oda dagınık 2 dk bekleyın düzenleyım dıebılırdı.gelen heyet ne bilsin gerçekten ne odası orası.sende kalkmıssın ben illa mahreme girsin dıomusm gıbı yorum yapıon. çok mu zor 2 dk bekleyın demek.neyse konu burda kapansın.

Gereksiz bir tartışma bence.
1. Yeniden başvurulur.
2. Itiraz edilir.
Netice: olumlu veya olumsuz sonuç alınır. O kadar.

Üst Alt