Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evis'de oran gözükmediği için SGK emeklilik müracaatını kabul etmiyor..?

SEYHANCANCAN

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
Merhaba;
vergi indirimim Ankara dan onaylandı. İlk gelen mesajda tebligatınız gönderildi yazıyordu.
Bugün yeni bir mesaj geldi. tebligatınız şu tarihte otomatik olarak okunmuştur mesajı geldi.
Evisde dereceye girdiniz yazıyor ancak oran belirtilmediği için sgk emeklilik başvurumu kabul etmiyor.

Bu aşamada ne yapmam gerekiyor. Beklemeye devam mı etmeliyim*
?

E tebligat ile vergi indirimi yazım geldi aslı henüz gelmedi ve buğun sigortaya gidip emeklilik başvurumu yaptım.

Hayırlı olsun, Ankaraya gidip gelmesi raporun ne kadar sürdü?

20 Şubatta vergi dairesine başvurdum.
2 nisanda evisde maliyeye gönderildi yazısı çıktı.
20 mayısda ankarayı aradım ve aynen onaylandığını öğrendim.
10 hazıranda evisde dereceye girdiniz yazısı çıktı.
20 haziranda e tebligat işyerime eletronik ortamda geldi ve sgk emeklilik başvurumu yaptım.
20 ağustosda ilk maaşımı alabileceğim bilgisi verildi.Yani inşallah bir aksilik çıkmazsa.

Yani 6 ayda maaş alabilecek duruma geliniyor.Tabi herşey normal şekilde yolunda giderse...

Hayırlı olsun, işlerin normal yürümüş hali buysa, işler halen düzeltmemiş demektir.

Ben 12 haziranda kuruldan raporu alıp vergi dairesine verdim. Evisde eski raporlarımın kayıtları var, yeni rapor sistemde henüz yok.

*Sizin hesaba göre Ankara'dan raporun onaylanıp dönmesi tam 4 Ay..

Peki 20 haziranda SGK ya başvuru yapınca iş yerinde çalışmayı kestiniz mi?
*Bu süreci biraz daha anlatabilir misin?
*Bağlı olduğunuz SGK ya mı yoksa İstanbul daki gibi Unkapanı namı gitmek gerekiyor? Hangi evraklar lazım. SGK kontrol şerhi düştü mü? Normal emekliliğe kaç seneniz vardı...

Sgk ya başvurduğum gün görevli memur işten çıkışımı KOD 8 emeklilik nedeniyle olarak yaptırmamı söyledi. İşten o gün ayrıldım. Muhasebecimiz çıkışımı yaptı.

En son işyerin hangi sigortaya bağlı ise o sigorta müdürlüğüne başvuru yapıyorsun. Yani ben öyle yaptım ama kesin kural bumu dur onu bilemiyorum.
Zor bir süreç. Dediğim gibi herşey yolunda gitse bile maaş bağlanması 6 ayı buluyor.
Benim ilk maaşım için sigortadan 30 ağustos tarihi verildi. Başvurduğum tarihten o güne kadarki süre için toplu maaş alacağım.

20 hazirana kadar zaten İş yerinde çalışıyor olmanız gerekiyor.

Yani 20 haziran - 30 Ağustos arası yani iki ay 10 gün boş geçmiş olacak.

Başvurduğum tarihten itibaren toplu maaş alacağım. 2 ay 10 günlük
Bu arada e devlette emeklilik kaydım bugün göründü. Maaş tutarım görünmüyor henüz.

Hayırlı olsun, Allah ağız tadı ile emekliliğinin tadını çıkartmayı nasip etsin.

Teşekkürler. Bakalım sorunsuz şekilde bağlanacak mı maaşım..Açıkcası ilk maaşı almadan ümide kapılmak istemiyorum.
Gelişmeleri yine yazacağım. Umarım hakkı olan herkes bize verilen bu haktan faydalanabilsin.

Ümitsizliğe kapılma e devlete düşünce iş bitiyor. İlk önce ek ödemen ğözüküyor ek ödemeni Erdoğan beye yazarsan maaşını hesaplar nokta atışı yapıyor.

Mustafa bey hiç birşey boşa geçmiyor . Vergi indiriminiz onaylandıktan sonra işten işten çıkabilirsiniz. E devletten tahsis telep formunu doldurun . Başvuru tarihiniz bu olucak.Beklemenize gerek yok.

Arkadaslar sgk dan kagıdım geldi.Emekli olmuşum.Site kurucularına, üyelere destek olan herkese çok teşekkür ederim.

zekiş....yani eviss de dereceye girdiniz yazısını görünce işyerime gelmesini beklemeden tahsis talep formunu doldurabiliyormuyum erken emeklilik müracatı için?..teşekkürler..

Üst Alt