Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlendiğim halde aynı evde kalırsam, bakım aylığım kesilir mi?

Edeb-i sever

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli üye arkadaşlar...
Merak ettiğim bir sorumu ararken bu siteye ulaştım... Bana faydalı olacağından da zerre kuşkum yok...
Altı yıldır yatağa bağımlı olarak hayatını sürdürmek zorunda kalan anneme bakıyorum. Elbetteki annem, başımın tacı, gözümün nurudur; fakat maddi yetersizlikler olunca insanın eli mahkum bakım aylığı bağlattırmak zorunda kaldım kendime ve yaklaşık 3 yıldır alıyorum.

Şuanda İstanbul'da ikamet ediyoruz ve Bilecik'e taşınmayı düşünüyoruz. Evlenme planlarım var, ev alma planım da ayrıca. Annemi, diğer kardeşlerime ( 4erkek + bir kız-okuyor-) bırakmak istemiyorum... Evlensem de annemle birlikte yaşayacağım. Bu durumda bakım aylığım kesilir mi... Veyahut ikametimi eşimin yaşadığı yerde gösterip, ben annemle kalmaya devam etsem nasıl olur? Var mıdır böyle bir uygulama, dışarıdan bakıcısı gibi gözüksem mesela...

Bilgisi dahilinde yorum yazanlar olursa sevinirim, teşekkürler şimdiden...

Siz 1 ay içerisinde, adres, kişi sayısı değişikliği, bakıcı değişikliği ve gelir değişikliğinden hangileri olursa bildirin, hanede kişi başına düşen gelir 486,85 TL'yi geçmezse diğer şartlarının uyup uymadığına yönelik karar eve gelecek olan memurların insiyatifinde. Her halukarda bu değişikliklerden bir yada bir kaçı olacak. çünkü İl dışında olamaz bakıcı, ikametiniz annenizle olmalı ya annenizi kardeşlerinize bırakacaksınız ve bakıcı değişikliği yapacaksınız kardeşlerden birine, bu durumda yine kişi sayısı değişikliği ve sizin geliriniz varsa hane dışına çıkmanızla birlikte olacak gelir değişikliğini bildirmelisiniz, yada yanınızda götüreceksiniz, bu durumda da aldığınız evi, yine kişi sayısı değişikliğini, gelir değişikliğini vs. bildiren bir dilekçeyle kuruma başvuru yapmalısınız...

Teşekkür ederim KKLEBEKK, detaylı yorumunuz için...
Bakalım o günlere biraz daha var, sadece merakımı gidermek için danışmıştım; ama sayenizde merakımı da giderdim, bilgimi de edindim. :)

Üst Alt