Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlendim. Evde bakım maaşı başvurusu ve çocuğum için bildirim prosedürü..?

seven06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaslar ben 10 yıl önce ayrıldım eşimden fakat 3 yıl önce cocugumuz elim bir kaza sonucu felc kaldı ve biz 15 gün önce tekrar evlendik birkaç sorum olacak arkadaslar.1: cocugum evde bakım maası alıyor ve bunu kuruma nekadar zamanda bildirmemiz lazım.2: bende %92 agır engelliyim fakat daha önce evde bakım için müracat etmedim.kuruma evlilik için müracak ederken eşim benim evraklarımıda verip benimde bakımıma girebilirmi?

seven06 çocugun için evde bakım aylığı alıyormuşsunuz. çocuğunuzun bakıcısı kim, evde bakım aylıgını kim alıyor? çocugunuz için bakıcı değişikliği mi düşünüyorsunuz? yani annesinin mi bakıcı olmasını istiyorsunuz?

10 yıl önce ayrıldığınız eşinizde 15 gün önce evlenmişsiniz. hanede kişi sayısı değişikliği olmuş. hanedeki bu kişi değişikliğini en kısa sürede aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirin. kişi sayısı değişikliğinin en geç 1 ay içinde kuruma bildirilesi gerekiyor.

sizin için de evde bakım aylıgı baglanmasını istiyormuşsunuz. engeliniz nedir?

cocugumun bakıcı maasını annesi alıyor kalem hanım.evde 8 kisiyiz ve gelirimiz 1040 bürüt bagkurdan malül maası alıyorum,evde bakım maası 930 birde cocugum 3 ayda bir 1540 engelli maası alıyoruz.toplam eve giren toplam para bu birde ev kira baskada hiçbir gelir yok..
ben [FONT=&quot]Ankilozan spondilit hastasıyım sol akcigerim alındı ve sizofreni hastasıyım %92 agır özürlüyüm daha önce evde bakım için müracat etmedim tek yasıyodum ama simdi evliligi bildirirken esimin benimde bakımıma girmesini istiyorum.bilmiyorum nasıl olur...[/FONT]

ha sen tek yaşıyordun. çocugun annesiyle kalıyordu ve annesi çocuguna baktıgı için evde bakım aylıgı alıyordu.
şimdi sen de evlenince eşinin kaldıgı haneye gittin ve hep birlikte yaşamaya başladınız. toplam sekiz kişsiniz. doğru mu anlamışım hepsini?
buraya kadar doğru anladıysam devam edeyim.
bu durumda haneye katılan sensin. ayrıca emekli oldugun için gelirin de var. bu durum da hem seni hem de gelirini en geç 1 ay içinde bildirmeniz gerekir. hemen bildirimi yapın bu hafta.
evde bakım aylıgı açısından geliriniz uygun merak etme. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL üstüne çıkmdıkça evde bakım aylıgı kesilmez.
eşin senin adına da bakıcı olabilir. senin için de başvuru yapsın.

çocugun kaç yaşında? bu sorumu hemen cevapla. 18 yaş altı mı?

NOT: alınan evde bakım aylıkları evde bakım aylıgı gelir hesabına dahil edilmez.

18 yasında kaza deniz kazası gecirdi c5 boyun kırıgı ve suan 20 yasında.
esim sosyal hizmetler uzmanına sormus oda olmaz demis senin ne işin var ikinçi bir engelliyle demis esimse o benim cocuklarımın babası ve hasta onada bakmak istiyorum ve cocuklarım babasını istiyor cocuklarımın basında olsun yeter demis görevlide cocugunun maasına zararı olur demiş.buda benim kafamı cok karıstırdı.

onların ne haddine! senin için de bakım aylıgına başvurabilir eşin. bir bakıcı 2 kişiye aynı anda bakım hizmeti verebilir. ama bakamayacak durumdaysa haneden başka bakıcı olabilir tabi.
çocugun 18 yaş altı sandım. ama değilmiş. bu durumda 2022 aylıgında da sorun çıkmaz. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstüne çıkarsa 2022 aylıgı kesilir. sana da evde bakım aylıgı baglandıgı takdirde sınırı geçmiyorsun. emekli aylıgı ve 2 evde bakım aylıgına göre hesap yaptım tabi. hanede 8 kişisiniz ve bunlardan başka gelir yok di mi?

yok hiç bir gelir kalem hanım.500 tl ev kirası veriyoruz yakıt elk su vs binlirayı buluyor.ha birde belediye 6 ayda bir gıda paketi yardımı yapıyor baskada bisey yok malesef.

8 kişilik hanede 1040 TL emekli aylıgı ve 2 evde bakım aylıgı maaşına göre hesap yaptım 2022 aylıgı için. sınırı geçmiyorsunuz bu şartlarda. evde bakım aylıgı açısından ise geir gayet uygun.
kişi ve gelir değişikliği bildirimi yaparken evde bakım aylıgına kendiniz için de başvuru yapabilirsiniz.
evde bakım aylıgı için rapor ve bakıma muhtaç olma kriterleri de uygun çıkarsa evde bakım aylıgı baglanacaktır size. aksi durumda baglanmaz.

Kalem mrb kalem hnm cuma günü eve geldiler uyuyodum eşime uyuyosa uyandırma demisler salıgünü hesap ac kimlik ve rapor fotokopisini getir demisler ben bişey anlamadım.

seven06 olumlu sonuçlanacaktır. yani inşallah sana da evde bakım aylığı baglanacaktır:) gelişmelerden haberdar et lütfen işlemler sonuçlanınca. arada sık sık eşin maaş onaylandı mı diye il müdürlüğünü arasın.

Üst Alt