Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenecegim kişi bakım ücretimi alabilir mi?

kırıkkalpler

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba benim %98 agır engelli raporum var suan annem bakım ücreti alıyor fakat sevdigim insanla evlenmek istiyoruz evlendigimizde anneme verilen ücretin kesilecegini biliyorum bu ücret eşime geçecekmi nasıl bir yol izlemeliyiz ve sadece bakım ücretinden mi yararlanabilecegiz maas alabiliyoruzmu onunda %50raporu var işitme engelli.. lütfen bilgilendirin:confused::confused:

Maaş derken 2022 ayligiysa gelir durumuna göre alabilirsiniz, bakiciniz da eşiniz olabilir

merhaba maaş degil evde bakım ücreti ben maaş almıyorum ve bu konular hakkında bilgim yok

yani ben maaş eşimde bakım aylıgı alabiliyormu ?

Gerekli şartlar uyuyorsa alabilirsiniz ailenin gelirine gore kaç kişi yaşıyorsunuz tüm gelirler neler ev araba neyiniz varsa yazın birisi hesaplar mutlaka

Evlenince aileden ayrılacagım için geliri söylememe gerek yok galiba ama benim üstüme arabam var baska mal veya para yok

Evet ahmet bey sadece ben ve eşim

Hiçbir gelirimiz yok fakat benim adıma bir arabam var

Araba gelir sayilmiyor ticari olmadikca.
Bal gibi alir esin maasi.
Esin engelli 3 aylik maas bile alir.
Ama evlilik ne zaman?

Allah nasip ederse nisan da evlenecegiz çok saolun insallah hayırlısı olur

kırıkkalpler kirada oturacaksınız demi ? eşiniz hem bakıcı maaşı alabilir hemde 2 kişi engelli olduğunuz için 2. engelli raporu olan kişi 2 kişi sayılır yani evde 3 kişi yasıyor gibi hesap edilirsiniz o şekilde 2022 maasını da alabilirsiniz

Üst Alt