Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenen kızın Yetim maaşını Anne alabilir mi?

leaderboy

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Eniştem 9 yıl önce vefat etti. Pirim günü vardı eksik olan günler tamamlandı ve maaş bağlandı ablama. En büyük kız olan yiyenimi geçen evlendirdik. Ablama maaş verilirken her çocoğun ayrı ayrı belirli bir tutarı var. Evlenen yiyenim maaşı doğal olarak kesildi. Kesilen bu maaşın anneye verilmesi gerekiyor mu ? gerekmiyor mu ?

OturanBoğa

Bende aynı şekilde biliyodum resmi nikah olunca maaş direk düşer. Aynı durum olan kişilerin aldığını iletince sormak istedim. Detayı tam olarak nereden öğrenbiliriz.

Vefat eden kişinin dul eşine yüzde 50, aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise sigortalı olarak çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle SGK Kurumundan emekli aylığı bağlanmamış olması şartıyla yüzde 75 oranında aylık bağlanır.

Sigortalı olarak çalışmıyorsa, kendi sigortalılığı nedeniyle emekli maaşı almıyorsa, aylık bağlanmış başka çocuk yoksa evlenen kız çocuğunun aldığı %25 hisse anneye verilerek %75 olur. Tabi evlenen çocuk sgk dan çeyiz parası olarak 2 yıllık maaşını aldıysa 2 yıl sonra annenin maaşına ilave edilir.

Üst Alt