Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
eşiniz sosyal hiz.müracat edip bakım maaşını kendi üzerine alıcak dilekçe vericeksiniz bu konuyla alakalı evlendim bana eşim bakıyor maaşın eşimiz üzerine geçmesini talep ediyorum diye yazdığınız zaman evlendiğinizde eşiniz alıcak o maaşı.
evde bakım maaşınız annenizden eşinize geçer kuruma bir dilekçe vererek bakıcı değişiklği yapmak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır yalnız engelli bakıma muhtaç olduğu için bu maaş verilmekte herhangi bir işe girer iseniz kurum maaşınızı kesecektir çünkü bu maaşı engellinin başkasının yardımı olmadan hayatını idame ettiremeyeceyi için vermekte
Evde Bakım maaşında sigortalı olması, yani işe girmesi kesilmesine sebep değildir.Önemli olan gelir kriteridir. Hanede kişi başına düşen gelir, ki eşinizle ikiniz yaşayacaksanız memur olduğu takdirde iki kişiye bölünecek alacağınız maaş ve, 449 TL'yi geçmemeli kişi başına düşen gelir. % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli raporuda varsa ve bakıma muhtaçlık kriterlerine de uyuyorsa sorun olmayacaktır çalışması.Tabi birde eşinizin bakıcı olduğunuzdan, bakımını aksatmayacağınız konusunda heyeti ikna etmeniz şart..