Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenince Evde Bakım maaşım eşime geçecek mi?

HAYAL_X

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben ortopedik engelliyim şuan bakıcı maaşı alıyorum yakında evlenicem bakıcı maaşım annemden eşime geçermi.?

eşiniz sosyal hiz.müracat edip bakım maaşını kendi üzerine alıcak dilekçe vericeksiniz bu konuyla alakalı evlendim bana eşim bakıyor maaşın eşimiz üzerine geçmesini talep ediyorum diye yazdığınız zaman evlendiğinizde eşiniz alıcak o maaşı.

Evlenince eğer evinizi ayırırsanız aylık gelirinizin yeniden hesaplanıp maaşınızın eşinize bağlanmasını talep etmeniz gereklidir.

Annem evde bakım aylığı alıyor. Evlenince bakıcım olarak eşimi gösterebilir miyiz?

Merhabalar.ben özürlü bakım maaşı alıyorum yani doğrusu anneme veriyorlar.evlenince eşime geçer mi ? 2.cisi memur kadrolu memur olursam annemden kesilir mi? Saygılar

evde bakım maaşınız annenizden eşinize geçer kuruma bir dilekçe vererek bakıcı değişiklği yapmak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır yalnız engelli bakıma muhtaç olduğu için bu maaş verilmekte herhangi bir işe girer iseniz kurum maaşınızı kesecektir çünkü bu maaşı engellinin başkasının yardımı olmadan hayatını idame ettiremeyeceyi için vermekte

Ama özürlüler sınavına girdim diyelim kazandım hala ben bakıma muhtacım özrüm düzelmiyor daha ayrıntılı açıklarmısınız? Saygılar

Evde Bakım maaşında sigortalı olması, yani işe girmesi kesilmesine sebep değildir.Önemli olan gelir kriteridir. Hanede kişi başına düşen gelir, ki eşinizle ikiniz yaşayacaksanız memur olduğu takdirde iki kişiye bölünecek alacağınız maaş ve, 449 TL'yi geçmemeli kişi başına düşen gelir. % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli raporuda varsa ve bakıma muhtaçlık kriterlerine de uyuyorsa sorun olmayacaktır çalışması.Tabi birde eşinizin bakıcı olduğunuzdan, bakımını aksatmayacağınız konusunda heyeti ikna etmeniz şart..

http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Üst Alt