Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenip adres ve soyadı değişikliğinde 2022 süreci nasıl olmalı?

sair11

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
slmlar herkese biz yaklaşık 2 ay önce evlendik ben ve eşim 2022 maaşı almaktayız eşimin adresi ve soyadı değişti mart ayı aylığını alamadı kimliği değiştiği için eşim şuan 2022 maaşı kasım ayında kayseriye taşınıcaz ve oranın vakfına baş vurucaz eşim alamadığı maaşları toplu alabilirmi ve vakfa adres ve soyadı değişikliği için kimlik yeterli olurmu ve kasım ayına kadar bir iişlem yapmayalım diyoruz iki kez uğraşmayalım dedik bize yol gösterin bilgi verirseniz sevinirim

Kasım ayında Kayseri'ye taşınacaksanız ve bu şekilde il değiştirecekseniz ikinizin de yeniden 2022 aylığı kesilir. ama siz Kayseri'de ikametinizin olduğu vakfa başvurursanız tekrar muhtaçlığınız incelenir ve muhtaç olduğunuz yönde vakıf mütevelli heyeti karar verir maaşınız onaylanırsa aylıklarınız durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığınız aylıkları geri alırsınız.

şimdi başka işlem yapmayalım Kasım ayını bekleyelim derseniz eşiniz Kasım ayına kadar aylık alamaz.
bence eşiniz ikameti şimdi sizin yanınızda nasılsa ikametinizin olduğu vakfa gitsin başvurusunu yapsın. mütevelli heyeti muhtaçlığını inceler ve muhtaç olduğu yönde karar verir ve aylığı onaylanırsa aylığı durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığı aylıkları geri ödenir.
sonra da KSIM'DA KAYSERİ'ye taşındığınızda ikinizin de aylıkları durdurulur yine. ve yine en başta dediğim işlemleri yaparsınız.
yani iki kere işlem yapmasın derseniz eşiniz Kasım ayını bekleyecek bilin.

ayrıca uyarıyorum: 1 sene içinde taşındığı adresteki vakfa başvuru yapmayanların aylığı feshedilir. 1 yıl sonunda başvurulması halinde yeni başvuru kabul edilir ve geri ödeme yapılmaz.

biz bbir yıl beklemeyiz 2022 den başka hiçbir gelirimiz yok ev kira araba vb şeyler yok sizce bir sorun olurmu 144 aradım dedi 1 ay sonra kaldığı yerden devam eder başvursanız

ben gidemediğimden dolayı benim eşim adres deqişikliğimi vakfa bildirebilirmi yani başvurabilirmi memurlar eve geliormu adres değişikliğinde ? ve yüzde 40 raporu olan eşim benim bakım maaşını alabilirmi ve bakım maaşımı aldığı taktrde 2022 maaşı kesilirmi eşimin bakım aylığımı aldığı için ? vereceiniz cevaplar için tşkler

2022 aylığı adres değişikliğinden dolayı kimin kesildiyse o gidecek başvuru için vakfa. eger o gidemiyorsa vekalet verir vekaletname ile eşi gidebilir.
ikametinizin oldugu vakfa başvurunuzu yapınca sosyal incelemeniz yapılır. eve heyet gelir. mütevelli heyeti de muhtaçlığınızı yeniden değerlendirir. onay çıkınca aylık baglanır ve durduruldugu tarihten itibaren aylık açılır. ödemeleriniz de haziranda haziran dönem aylığıyla birlikte ödenir.
2022 aylığı baglanınca bunu evde bakım aylığı aldıgınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirirsiniz. aynı şekilde evlendiğinizi, adres değişikliğini de bildirirsiniz.
evde bakım aylığı alıyorken adres değişmişse yeni adresin en geç 15 gün içinde bildirilmesi gerekiyordu. bildirmediyseniz hemen oncelikle bunu bildirin. evlendiğinizi de soyleyin.
kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lirayı geçmiyorsa evde bakım aylığınız kesilmez.
kesileceğini de sanmıorum geliriniz zaten yok gibi.

tşkler cevaplarınız için

mrb bugün sydv gittim şehir değişikliği yaptım vakıfa bildirmek için kişi transferi istediler taşındığım şehirden yeni şehire tlf verdi memur dedi bu numarayı ara transferi onaylasınlar aradım dediler biz tlf ile kişi transferi yapamayız dilekçe ver dediler maaşı durdurup öyle transferi yapıcaz dediler ve ben nasıl bir dilekçe vereceğim bana bir dilekçe örneği verin kişi transferi için bilgi verirseniz sevinirm

Ali ne zaman taşındınız? İkamet adresiniz ADNKS kayıtlarında görünüyor mu? Eger ikametiniz ADNKS kayıtlarında görünüyorsa taşındığın yerdeki vakfın görev listesine düşer. Bu durumda taşındıgınız yerdeki vakıf memuru görev listesine düşünce hane transferi yapacak. Vakıf mütevelli heyeti de "adres değişikliği" sebebiyle aylık kesme kararı alacak. Mütevelli heyetin kararına göre de aylıgın durdurulacak.
Aylıgın durdurulduktan sonra yeni adresindeki vakıf başvurunu alabilir. aylıgın durdurulmadan işlem yapamaz.
O yüzden bu anlattıklarımı daha önceki adresinin baglı oldugu ve 2022 aylıgı aldıgın vakfa soyle. Oradakiler ADNKS kayıtlarından baksınlar. Adres değişikliği varsa ve görev listelerine düşmüşse hane transferi yapsınlar. dilekçe nerden çıktıı? buna gerek yok.
benim anlattıklarımı anlat eski adresindeki vakıf memuruna. Olmadı kendileri için çıkartılan kılavuza baksınlar ya da sorsunlar. dilekçelik işin yok senin.

Senin yapman gereken taşındıgın adres için yeni ikametgah belgesi çıkartman. Yeni adresin ADNKS kayıtlarında görünmeye başlarsa gerisini vakıflar halleder.

yeni taşındım 1 haftadır dün gittim bildrmek için aynen dediğin gibi kaç kez aradım durumu anlattım dilekçe yaz dediler e devletten baktmı adnks adres değişmiş dilekçe yazdım yarın verecem vakfa memrlar uğraştırıyr

ADNKs kayıtlarında yeni adresin görünüyormuş tamam bu kısım.
aylıgın durduruldu mu peki? bir de eşinin durumu vardı? onun aylıgı durdurulmuştu baglatmış mıydınız sonra?

devam ediyor aylığım eşimde alıyor daha devam kayseriyi iptal ettik gtmedik ankara yeni taşındık

sordugum soruya güldüm:) sizin adres değişikliğiniz daha sisteme düşmemiş ki aylıgınız durdurulsun:)

Belki de yeni adres değişikliği oldugu için vakfın görev listesine düşmemiştir. Dilekçe verin bakalım:)
ama dediğim gibi dilekçeye lüzum yoktu. ADNKS kayıtlarında adres değişikliği oldugu belli. Bütünleşik sistemden hane transferi yapmaları gerekiyor. sonra da mütevelli heyeti adres değişikliği sebebiyle aylık durdurma kararı alacak ve bu karara göre aylıgınız durdurulacak.
yoksa başvuru yapamazsınız aylıgınız durdurulmadan.

:)
evde bakım aylıgı vardı ablam. Onu da eski adresinizin oldugu il müdürlüğüne bildirdiniz değil mi? Bun agöre evde bakım da durdurulacak. Dosyanız yeni adresinizin oldugu il müdürlüğüne gönderilecek. evde bakım aylıgı hangi aşamada şu an? bildirim yaptınız mı?

daha aktif onuda yarın bildireceğiz abla sizin yazılarınızı takip ediyor ona göre hareket ediyorm :)

aylıgınızı aldınız inşallah:) vakti de geçirmediniz daha. yarın uygun:)

evde bakım aylıgı aldıgınız eski adresinizdeki il müdürlüğüne bildireceksiniz yeni adresinizi. Onlar da dosyanızı bu yeni adresinizdeki il müdürlüğüne gönderecek.
Siz bildirimi yapın yarın. sonra da gecikmeden yeni adresinizdeki il müdürlüğüne gidip evde bakım için başvurun ki dosyanız çabuk gelsin.

Bu arada hanede kaç kişisiniz?

evet aldım öyle değiştim adresi :) 3 kişiyiz hanede

iyi düşünmüşsünüz ablam bunu:9 aylıkların alınmasından sonraya taşınmanız isabet olmuş.
bu durumda evde bakım aylıgı durdurulurken 2022 aylıgına başvurabileceksiniz. ve evde bakım durdurudlugu için 2022 aylıgı baglanacak. ama daha sonra evde bakım aylıgı baglandıgında dananın kuyrugu kopacak 2022 aylıgı açısından.

3 kişisiniz. eger evde bakım aylıgı 3 kişiye bolunurse ve muhtaçlık sınırını geçerse 2022 aylıkları kesilir.

1 Ocak 2015'te muhtaçlık sınırı ve evde bakım aylıkları yeniden belirlenecek. O miktarlar belirlensin durumunu tekrardeğerlendiririz. ocagın ilk haftasında hatırlatırsın bana.

2022 yasa

ben şehir ve adres değişikliği yaptım bu ayın 15 maaşım onaylandı ama sağlık güvencem durmuş provizyon sorgulamada bu yazıyor 1106 - 60/g sigortalısı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından resen tescil işleminiz yapılmıştır. Yakınlarınızdan sağlık hak sahipliğiniz yoksa gelir testi işleminiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız gerekmektedir. ne yapmam gerekiyor

endişelenecek bir durum yok ablası rahatol:)

2022 aylıgı durdurulduktan sonra 60/c 3 GSS da sonlanıyor. bu arada sen de sorgulama yapmışsın ve SGK da seni resen 60/g gSS olarak tescil etmiş:)
ama 2022 aylıgın da yeni baglandı tekrardan. Sistem uzerinden vakıf bunu sGK'ya bildirmiştir. çok yakında SGK seni 60/c 3 kapsamında GSS'lı yapar. bu da eski yeşil kart gibidir ve primini devlet öder.
2022 aylıgın baglandıysa sorun yok yani:) arada sağlık provizyon sorgulaması yap. 60/c 3 olunca tamamdır:)
kısa sürede sorun çözülür yani:)

60/c-3 kapsamında sigortalı olanlar aktif olmş 2022 maaşı alanlar sgk yani genel sağlık sigortasındanmı yararlanıyor

Son düzenleme:
hade gözün aydın:)
2022 aylıgı alanlar 60/c 3 kapsamında GSS'lı olurlar. bu da eski yeşil kart gibidir ve primini devlet öder.

saol abla

2022 maaşı alan biri ankara atatürk hastanesinde ücretsiz tadavi olabilirmi
bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim

Üst Alt