Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenip şehir dışına gelin gidiyorum. Nikahtan hemen sonra maaş kesilir mi?

busbus1

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
benim kasim gibi dugunum olabilir ben ayligi gidip kendim mi kestirmeliyim yoksa onlar kendileri kesermi?

busbus
en güzeli resmi nikahı kıyınca bildirin.düğün ayrı nikah ayrı .devlet resmi evrakla ilgilenir. siz nikah kıyıp düğünü daha sonra yaparsanız devlet ona bakmaz resmi nikaha bakar.

bilenler sizi iyi bilgilendirse iyi olur.tam olarak vakif degilim ama...
maas gesilirken evlenen kiz cocuklarina 3 maas ceyiz parasi verildigini biliyorum.
SGK kurumuna giderek danisin en iyisi.herseyi onceden sorup ogrenin.
prosedurleri dogru uygulayin ki basiniz agrimadan namusluca is olsun.
mutluluklar dilerim size...

GRAHAM BELL
konu çeyiz parası değil.engellı maaşını soruyor.çeyiz parasının verildiği dogru

Merhaba nasipse Ben de evleneceğim çeyiz parası nasıl veriliyor Ben Yeni duydum Ben de faydalanmak istiyorum

Benim ki biraz farklı, yurt dışı olursa evlilik tazminatı alabilirim diye düşünüyorum. Tazminatı nikahtan önce, alma şansım var mıdır? sence @mka:)

Nurtan
hayırlı olsun.evlenıon demek.verilen tazmınat değil .çeyiz parası.kısaca sen evlenıon senden kurtuluyok al şu parayıda sus dıolar.ha boşanır ya da eş vefat ederse yenıden evlılık yapma durumunda bi daha vermıolar.o ödeme bi sefere mahsus.
devlet resmıyete bakar nıkah olmadan vermezler ya nıkah etmez evlenmezsenız dıe

-mka

Ben iş yerinden ayrılırken alınan evlilik tazminatından bahsetmiştim. Çeyiz parasını napayım? 🙂

busbus.

vakfa birsey bildirmene gerek yok. evlenip sehir disina ciktiginda zaten ayligin durdurulacak. ayligin durdurulduktan sonra tasindigin sehirdeki ikametgahinin bağlı bulunduğu vakfa yeniden başvurursunuz. şartların uygun bulunmazsa aylık bağlanmaz. eğer şartların uygun bulunursa aylık tekrar bağlanır. ayligin bağlanırsa alamadigin aylıkları da toplu alırsın.
evlilik, nikah aylık kesme sebebi olamaz. ancak muhtaçlık şartların değişirse bunu da inceleme sonucunda tesbit ederlerse ayligin kesilir. evleniyorsun nikah yapıyorsun diye bildirime luzum yok.

Üst Alt