Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Evlenirse düzelir" ekseninde ruhsal hastalıklarının "erkek" açısından değerlendirme

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
632
Reaksiyonlar
357
"Evlenirse düzelir" ekseninde ruhsal hastalıklarının "erkek" açısından değerlendirme

"Evlenirse düzelir" ekseninde ruhsal hastalıklarının "erkek" açısından değerlendirmesi.

"Evlenipte hastalığı düzelen/iyileşen varmı"

Evlenince kimse değişmez/sorunlu biri de düzelmez
Siz de her konuyu buraya acmakla hata yapıyorsunuz bence çünkü burası hukuk sitesi degil, sgk uzmanlik sitesi de değil.
Bu konuyu açmanıza sebep sorunuzun cevabini da ilk cümlede verdim.
Sizin hakkinizdaki izlenimim de cok detaylara takıldığınız yönünde. Ama yazilanlari da kaale almıyorsunuz şöyle ki hoşunuza giden doğru gitmeyen yanlış ya da kisinin yorumunu begenmediyseniz hemen siz yazmayin diye posta koyuyorsunuz. Hayat böyle değil, bir cok farklı kisinin oldugu bir forum sitesinde bir soru soruyorsaniz, gelebilecek her türlü yoruma açık olmanız lazim.
Bence evlenmek icin öncelikle toplum içinde iletişimi güçlü biri olmaniz lazim. Nedenine gelince, esiniz size hayır diyebilir, sizinle ayni fikirde olmayabilir, sizin sevdiğiniz bir seyden hic hoslanmayabilir. Bu tür sorunlarda kriz yonetiminiz var mi?
Hadi evlendiniz esinizle araniz iyi diyelim, kayinaileniz ile de iletisimde olacaksiniz, komsularla da, akrabalarla da.
Evde bir sorun ciksa, ev sahibinizle bir sorun yaşadığınız zaman bunu tatli dil ile çözebilecek misiniz?
Hatirladigim kadariyla hizmetli olarak çalışıyordunuz, is yerinde insanlarla aranız nasildir?
Amacim kirmak degil basta sordugunuz soruya, sizin konulariniz ve yorumlarinizdan yola cikarak izlenimimi paylasmak. Mesela bir önceki konunuzda ki yorum yazmadim.orada, doktor size aspergersin bile dememisken bunu insanlara sormussunuz. Sizin muhatabınız isin uzmanı olan bir hekimdir, burada insanlar yazdiklarinizdan teshis koyamaz, o yetkinlige sahip degiliz çünkü. Umarim yazdiklarimi dikkate alirsiniz, eger bir es adayiniz varsa da mutluluklar dilerim.

Gül'e katılıyorum.Hastalıkla evliliğin bir bağlantısı olamaz. Sonuçta evlendiğiniz kişi de bir insan, birini iyileştirmek için evlenilmez. Bunu eskiden çok derlermiş. evliliğin bir şey düzelttiği görülmemiş.😉

Evlenilcek kişi bilinçli ve sorunlara karşı duyarlı olucaksa , yardımcı olmayı alışkanlık haline getirip bundan keyif almaya çalışıcaksa olur. İleriyi görebilmek çok önemli bunu karşı taraf güzel bir şekilde yaparsa bence gayette güzel olur.

gul2011
Bu sadece bir soru. Bu arada evleneceğim eş adayımda yok. Ben sadece((("ruhsal hastalıklara" ait "erkek hastalar"))) hakkında görüşleri almak istemiştim başka da bir niyetim yoktu.

PARANTEZ İÇİNE DİKKAT LÜTFEN...

Nurtan
Şimdi bu şekilde diyen tek tüktür.

"Evlenirse düzelir demek saçmalığın daniskasıdır" yani sen düzeleceksin diye kadının ve çocuğun hayatı mahvolacak tüküreyim ben böyle zihniyetlerin saçmalığına bak! Bi yerde okumuştum çokta doğru " kadınlar erkeklerin rehabilitasyon merkezi değildir" .

Erkekler değerlendirsin denilmiş de bundan direk etkilenecek olan kişi hemcinslerimiz.:))) Bu tür ilişkilerde olan kadına olur,
kadın, adamı iyi edemese de; adam, kadını net deli eder.

selda*

Yok onda hiç sıkıntı yok Erkekler değerlendirebilir kadınlar da değerlendirebilir

Konumuz
Erkek hastalar
İsteyen yazar

Psikoljk rahatsızlığa sahip milyonlarca kişi evli. Birçoğuda bekar halinden iyidir eminim. Birde bu evlilik anlaşarak ve bilerek isteyerek sonradan planlanmış birşey olursa bence dahada güzel olabilir. Sonuçta bayan bilicek bu sıkıntılı şurda şöyle burda böyle sıkıntı olabilir idare eder miyim diye. Kimse kimseyle zorla evlenmiyor. Neden kadına yük olmak gibi baktınız olaya anlamadım ? Herşeyi anlatarak evlenmek ayrı , acaba beni istemez diyipte gizlemek ayrı...
Bu arada evlenirse düzelir kısmı biraz abartı olmuş. Evlilik iyi gelir mi olarak cevap verdim ben. Ve birçok psikiyatri hastasına evlilik iyi gelebilir. Ama hasta olduğunu bilicek ve ona göre hareket edicek aynı şekilde kadında adamın durumunu bilip idare edicek...
Birde psikiyatri hastalarının da çeşitleri var yani kimisi evlenmese daha iyidir kimisi evlenirse enazından soyunu devam ettirir bi eksiklik hissetmez.

Sadece "soru" sormanız ve bunu sirf meraktan sormus olmaniz bile bence bir sorundur. Ben cevabı isime yaramayacak, gerçekten sorduğum soru ihtiyacim olan soruna çözüm olmayacaksa gelecekte olası muallak bir duruma meraksa bence soru gereksizdir.
Yukarıda bir yorumda kadın erkeğin durumunu bilerek hareket ederse olur minvalinde bir sey yazmış
Kimse her koşulda sonsuz anlayışta olamaz, evlilik iki kişilik bir "hayatı idare etme ve doğru iletisim sanatidir" bence !
Yani eşim yanlış davransa bunu ona rahatça soylemeliyim ve o da ustune duseni yapmali ama her konuda uyarmak ya da anlayış göstermek istemem. Hayat yeterince zorken nir de zor kosullari olan birini düzeltmeye calismak yorucu olur.

gul2011 bu sizin görüşünüz. Hatta evet sorunu olmayan birisi sorunlu birini istemez genelde bunada hak veriyorum herkese. Ama hiçmi psikiyatri hastasıyla evlenen sorunsuz bayan yok? vardır dünyada en az milyonlarca. Her psikiyatri hastalığı hayatını devam ettiremiycek kadar kötü değil. Ben bayan olsaydım sorunlu birini bulur evlenirdim demiyorum kesinlikle. Ama kader bazen kesiştirebilir belki sorunlu birini bile isteyebilir kişi yardım etmek için veya ne bileyim sonradan öğrenmiştir. Böyle yollarada sapabiliyo insanlar.

Bayan, evleneceği erkeğin hastalığını biliyorsa ve evlenmeyi kabul ettiyse ne demişler "hastalıkta ve sağlıkta" yanında olmalı destek olmalı. Aynısı karşı taraf içinde olmalı.
Ha bireyler ilerde bunu bir sebep gösterip ya da koz olarak kullanabilir art niyetli davranabilir karşı tarafa hayatı zindan edebilir, yapmayan da yok değil. İşte o zaman konu başlığının muhatabı olan erkek bir kez daha yıkılır hayat ona bir gol daha atar. Bunu iyice düşünüp tartıp sonuçlarına razıysa evlenmeli.
Düzeleceğine kötüye de gidebilir belli olmaz.

Toplumda söz sahibi olmalı evini idare edebilmeli konusuna değinilmiş, bu konuya gelince adam zaten kendi içinde hastalığıyla savaş veriyor siz ondan konuşkan atılgan mükemmel bir figür bekliyorsanız yanılırsınız. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar.
Toplumun ruhsal hastalıklı birine olan bakış açısı değişmediği empati kuranların çok az olduğu sürece erkeğin mükemmel bir eş figürünü çizmeye çalışması daha bir zorlaşıyor.
O zaman da kadının fedakarlığı devreye giriyor. Kaç kadın ya da erkek vardır böyle onu bilemem.

Limooon
Sizin görüşünüzü gercekten beğendim
Elbette hayatta her sey olabilir, kimin basina ne gelir bilinmez. Nasipte varsa yollar elbet kesişir, hani derler ya kader aglarini örünce hic bir sey önünde duramaz.
Buna katılırım.
Ben yorumumu yazarken tek taraflı kendi üzerimden düşünerek yazmamistim aslinda, bir cok kadin hikayesi dinledim, duydum, okudum. Yıllar icinde o kadar farklı insanla tanistim, konuştum ki, sadece ülkemiz insani da değil farkli.milletlerden de kisiler tanıdım. Yabancılar kisileri oldugu gibi kabul ediyor ben de öyle biriyimdir (yorumlar da bu yönde). Ama ülkemizde bazi seyler idealize ediliyor, sağlıkli olmak üstünlük gibi mesela. Ben böbrek nakilliyim ve hayatımı gayet "normal" yaşadım hasta moduna girmedim ama is evlilige geldiğinde bu gercegi göz ardi edemem. Evlenecegim insan da bunlari bilmeli elbette. Fakat saglikli da olsa hastaligi olan biri de olsa, "yuvayi dışı kus yapar " diyerek kendi sorumluluğunu da bana yuklememeli. Herkes ustune düşeni yapmali.
O yüzden şahsen psikiyatrik hastalığı olan biriyle yapabilir miydim bilmiyorum, kontrol edilebilir bir seyse ve kisi de kendi hayatini idame ettirip duzgun bir iletişim halindeyse olabilir. Ama hem evli olup hem de herseyin sorumluluğu bendeyse ben zaten yalniz yasayan herşeyin sorumlulugunu almis biriyim.
Kadinlara gelince, bir cok kadın evliyse bosanmamak icin elinden gelen tüm çabayı gösterir. Bosanmalarin sebeplerinde temelde yatan sebep cogunlukla erkeklerdir. Bunu erkekleri suclamak icin demiyorum, gozlemlerim bu yönde. Hukuki davalarda da ya aldatma ya erkegin ailesi ön siralarda.
Sonuc olarak, konunun ana temasina dönecek olursak, elbette psikiyatrik sorunu olan evlenmesin diyemem. Ama bu rahatsızlıkları kadin bilse bile her konuda tahammul.etmek, alttan almak, erkegi idare etmek zorunda değil. Evlilik iki kisilikse, her ikisi de esit derecede sorumluluklarını yerine getirmeli diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun sizede... Ama ben şahsen şizofreni olup cinlerim vs olmasaydı sadece sesler duyup halis görseydim bende psikiyatri hastası birini tercih ederdim birbirimizin halinden anlardık. Raporlu raporluyla evlensin bence en güzeli... Tercih meselesi ise tabi... Öbür türlü denk gelirse uyuyosa herkese oda olur.

Bazı psikolojik rahatsızlıklar mesela yalnız kalmaktan da oluşabilmektedir ve hastalığa sahip bu kişinin bu durumu da hastalığının ilerlemsine yol açabilir. İnsanın en büyük imtihanlarından hatta ilk 3'te olan şeylerden biri de onun yalnız kalması, yalnızlığa mahküm edilmesidir diye düşünüyorum. Mesela benim sosyal anksiyete rahatsızlığım var ağır değil çok şükür ama sosyalleştiğim ölçüde kendimi daha iyi hissediyorum. evlenmek demek de hayatı paylaşmaktır. Yakında ben de nasipse evleneceğim. Bu konu görecelidir genelleme yapmamanızı tavsiye ederim. Size iyi gelmeyen şey, bir başkasına çok iyi gelebilir...

Hem olumlu hem olumsuz etkileri olabilir. Sizin ve evleneceğiniz kişinin nasıl bir karaktere sahip olduğu ve sizin evlilikten ne beklediğiniz , evleneceğiniz kişiye neler verebileceğiniz , sağlıklı bir evlilik hayatı yaşayabilecek ruhsal durumda olup olmadığınız gibi gibi bir çok etken var.
Eğer evleneceğiniz kadından annenizin sizin hastalığınızdan dolayı size gösterdiği sabır ,şefkat, fedakarlık kısacası kendisini size adama durumunu evleneceğiniz kadından da bekliyorsanız hata yaparsınız, hiç bir kadın veya erkek birisini sırtında taşımak kahır çekmek için evlenmez.
Şunu çok iyi idrak etmek lazım anneniz veya kız kardeşiniz gibi kendisini size adayacak bir kadınla evlenmeyeceğinizden emin olmak lazım.

evlenince kendi sorunlarını hastalıklarını unutursun
kafana ev geçim derdi eşinin cocuklarının hastalıkları başka olaylar dolacak
hayatına pek çok kişi eklenecek
kendinle yanlız kalmaz cok düşünemessin
diye söylelen cümle

Saçma sapan, cahilce bir düşünce bana göre. Bu düşünceye karşı 7 sinde ne ise 70 indede aynıdır benim görüşümde. :)

banada demişlerdi evlenirsen hanımın seni düzeltir

Kadınlar sorduğunuz türde erkeklerin rehabilitasyon merkezi değildir.Evlilik kimseyi düzeltmek için yapılmaz.Evlenince hanımın seni düzeltir demek çok bencilce bir yaklaşım.Nedir hanım? Bir meta mı? Nesne mi? Kapsülde ilaç mı?
Kızın açısından düşünebilirsin. Kızını bunun için vermek ister miydin?
Hanımın bile isteye gelirse o ayrı bir konu

Evlenirse düzelir diye bişeyi ilk defa duydum, saçmz bence :)))

Bahtsızbedevi18

Cinlerim var derken cinlerim vardı evet şuan sadece şüphesi var.Zaten benim evlenmem imkansıza yakın. Anca bi hafıza sıfırlama gibi bişey olursa ona girersem triplerimi unutursam belki evlenirim. Ama böyle iyi yaa relax relax yaşlandırıcam ve bir görev tamamlama gibi hayatımı sonlandırıcam inşaallah...

Limooon

Çevrenizde evlenipte "rayına giren" düzenini sağlayan oldumu hiç. Benim tanıdığım var aynı mahalledeyiz.

Aile düzenine girdi.

İlaç veya iğnede kullanıyor bu arada.

ayDÜNYAvazo

Benim çevremde ağır ruhsal hasta yok. Psikolojk bunalıma girip ailesi dağılan biliyorum bikaç tane... Benim demek istediğim hastalığı stabil giden birisi herşeyin hesabını yapıp evlilik hakkında olumlu veya olumsuz düşünebilir. Durumların farkında olmak çok önemli...

Evlenirseniz daha bile kafayı yerseniz.
Evlenirseniz daha bile bozulursunuz.
Evlenirseniz daha bile delirtir sizi.
Kendileri akıllı değil ki bizleri düzeltseler.
Evlenmeyin evlenmeyin evlenmeyin

yaşın gençse mesleğin ve çalışıyorsan kısmette biri varsa geç kalma evlen aksi halde daha kötü olabilirsin.

Üst Alt