Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenirsem evde bakım maaşı ve 2022 maaşı kesilir mi?

Yasin422

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben evlenmeyi düşünüyorum %92 engelliyim. Evde bakım maaşı ve 2022 maaşı alıyorum evlenirsem iki maaş yada biri kesilir mi evlendikten sonra ailemle birlikte kalacağım. Bir iş bulursam ikiside kesilsin çalışmak istiyorum iş bulamazsam ne olur maaşlar kesilir mi
şimdiden teşekkürler

Yasin422
gelır sınrını geçmezsenız bişi olmaz. zaten gene aynı evde kalcakmıssınız bişi olmaz.sadece 2022 de şöle bi sıkıntı olur eşinizin geliri.çalışmıo olsa bıle üzerine ev arsa araç vs kayıtlıysa etkıler

-mka

Yani 2 maaşımda kesilmez mi ben bir yola gireceğim inşallah doğru karar vermem lazım. Bizim aile de 5 kişi yaşıyor, evlenince 6 kişi olacağız. 2021 Yılı 2022 maaşı kişi başına düşen gelir sınırı 852, 57 TL olarak belirlenmiştir. Yani bu sınırı aşmazsak hem 2022 maaşı hemde Evde bakım maaşı alabilirmiyim bana net ve doğru cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler

Yasin422
her iki maaştada şartlar net evlenırsen ya da evlıysen bu maaşları alamazsın demıo.raporun var mı gelir sınırını (bu yıl için 852-2022, ve 1700 tlyı ebm geçionmu)bunlara bakıolar.bunlar varsa başvuru sonucu eve heyet gelıp evde arastırma edıolar bılgılerın dogru olup olmadıgına daır. dogru deilse baglanmıo dogru ıse bağlanıo.siz zaten alıonuz ve eve bi kişi daha katılacak. o kişinin gelirleride hane gelırne eklenıp yenıden hesap yaparlar sınır geçılmıosa bişi olmaz

Yasin422 farz edelim kesildi evlenmekten vazmı geçeceksiniz merak ettim soruyorum yanlış anlama olmasın

bilgeadam Vazgeçmeyeceğim tabi ama şuan çalışmıyorum iş arıyorum, ne yazık ki bulamıyorum. Çalışmadan evlenirsem maaşlar da kesilirse nasıl geçinceğim bu yüzden sordum

% de 92 raporun varmış peki doktor dan izin alman gerekmiyor muydu ben şizofreniyim kanunen yasak benim evlenmem ama bir yerde duydum gelinle damat tarafı isterse doktor onayıyla da olursa olabiliyor muş

Yasin422
hanedekı kişi sayısı artıo avantaj olur gelır hesabında.sınırı geçmezsenız ve istenılen raporlar var ıse maaşlara bişi olmaz.burda adına ebm baglanan engellı sızmısnız yoksa aileden birimi .

2022 maaşını ben kendim alıyorum Evde bakım maaşını da annem alıyor

Yasin422
annenız sizin engelınızden size baktıgından dolayı alıyor.evlenınce aynı evde ikamet ettıgınız sürece bişi olmaz.gelir artmıyo kişi artıo.

Üst Alt