Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek benim için çok zor bence..

Konular
152
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar bu halimle ben evlenemem bence. Beni sevecek bir bayan varmı diye düşünüyorum ama bu devirde çok zor.
Tabii kısmet işi birazda bu iş, ama birde görünenler var yani ben bu halimle onu sevmekten başka hiç bişey veremem ona.

Şuanki devirde paran varsa herşey olabilir ama bende de para yok, zaten parayla olacaksa evliliğim hiç olmasın bence. Bence para herşey ama, hiç bişey..
Benim seven bir eşim olsun, birde çocuğum olsun başka bişey istemem ben. Huzurum yerinde olsunda para olmasada olur.
Sağlıcakla kalın arkadaşlar...

Arkadaşım çok karamsarsın. Durumun nedir? Yani seni bu kadar karamsarlığa iten şey ne?

Para, mal mülk çok önemli şeyler. Mutlu olmak için gerekli ama yeterli değil. Bazı insanlar "benim için para, mal mülk önemli değil." derler ama bil ki yalandır. Önemli olan seni olduğu gibi sevecek bir insanla karşılaşmaktır. Bu karşılaşmayı kolaylaştıracak şey kimi zaman yakışıklılık ve güzellik kimi zaman da mal mülk paradır. Güzel ahlak, iyi huyluluk, sağlam bir insan olmak gibi şeylerin bakıcısı çok ama alıcısı yok gibidir. Herkes "iyi insan, güzel insan, efendi insan" der ama herkes de parası olan, malı mülkü olan insanlara saygı duyarlar. Onlar cazibe merkezidir. Ama her malın bir alıcısı vardır bunu da unutmayalım, bizİ de mutlaka alan çıkıyor:), bu hep böyle olur.

Seni seven bir eşin olur ama rahat yaşamak, bir ailenin doğal ihtiyaçları ve işte ev araba gibi şeyler sözkonusu olunca sevgi de bir yere kadar gider. Yani iki gönül bir olunca samanlık seyran olmaz. Bunlara itiraz edenler de olacaktır, hatta ben bile bu yazdıklarıma itiraz yönünde çok güzel şeyler yazabilirim ama bunlar bu hayatın acı dolu gerçekleridir ey engelli kardeşim!

Kaderimse çekerim.
Arkadaşım kendi ellerinle aklınla yazmışsın kaderimse çekerim diye.
Kaderden kaçış yoktur, neyse kader yaşanılır.
Evlilik ALLAH'ın emri RESÜLALLAH S.A.V efendimizin sünneti Cennet'inde yoludur RABBİMİZ bir ayetinde evlenecek kullarımın herşeyi ben kefilim demek istemektedir. O yüzden herşey nasip kismet bizler yüreğimizdeki umutları her daim sıcak ve canlı tutmak mecburiyetindeyiz. Unutulmamalı ki, RABBİMİZ yaşatmayacağı birşeyin hayalini kurdurmaz. Her kulunun kaderinde birini yazmıştır. Seninde ömrünün yarısı vardır. Vakit nedir bilinmez, er yada geç çıkar karşına hayırlısı ile inşALLAH. Karamsar olma, umudunu yitirme umudun ALLAH olsun gerisi boştur. İnsanlara kanma, aldanma. Paramı, belasını versin paranın. Para ile ev alırsın, araba alırsın, eşya altın vesair alırsın ama huzur alamazsın. O yüzden para bir araçtır ama hiç bir aklı selim sahibi insan PARA EVLİLİK İÇİN ARAÇTIR diyemez. RABBİM yerdeki karıncanın rızkını vermeye kadir ise elbette kullarının da rızkını nimetini kismetini vermeye kadirdir. Ondan umut kesilmez, herşey gönlünce olsun. Unutma, karamsar olma...

Merhaba, geçmiş olsun.
Yazdığınız durumlardan geçmiş birisi olarak, ki kızlar peşimde koşuyorlardı. Benim için de evlenmekle iş bitmiyor. Esas sorun ondan sonra başlar. Ben de hiç evlenmemiş biri olarak hastalığım nedeniyle evlenme olayını bir kenara bırakmak zorundaydım.
Kederli'nin söylediği gibi iki gönül bir olunca samanlık seyran olmaz.
İnşallah sizi seven biriyle karşılaşırsın. Evlenmesen bile aşık olmak bile tekamülünde önemli olacaktır.
Olmazsa da sabret kardeşim, zaman herşeyin ilacıdır. O ilaçtan nasiplenmiş biri olarak.

evlilik bana da çok uzak gibi duruyodu ama öyle değilmiş.kalbim mutlu ben mutluyum iki aile de hayır dedi ama biz geçen hafta yıldırım nikahıyla herkesden gizli evet dedik..
aşk heyacan demek.. ve umudunu hiç kaybetmemek demek bence vee halen çok seven kalpler çok saf temiz aşklar var..
o yüzden herkese mutlu aşklar diliyorum..

arkadaş ım herşey bitti fıstığı yeşilmi kaldı bırak düşünme bu gibi şeyleri allah herşeyin hayırlısını versin de kaderini yaşa elbetteki her insan oğlu evlilik gibi kutsal bir duyguyu tatmak yaşamak ister ama kısmet meselesi zeynep arkadaşında dediği gibi hiçbelli olmaz bir bakmışsın seninde kapını çalmış takma kafana
bak kendimdende örnek vereyim 2010 da evlendim eşim sağlıklı biriydi yani herhangi bir engeli yoktu ailesi karşı çıktı biz kaçarak evlendikzamanla o para denen ve yeryüzünde şuanda herşeyden kutsal olarak görülen şey aramıza girdi ve şuanda ayrıldık boşandık ee hani nerde aşk nerde sevgi e ben seviyorum aşığımm derken atatürk resimli kağıda aşıktım :D evlenen ne halt etmiş allah büyüktürrrr inan buna ççıkmadık candan hiçbir zaman umudunu kesme umudunu kesmek allah katında bile günah sayılır bu dünyada çok süprüzler var buna da inan bu süprizli şeylerden çok karşılaştım çünkü senşunuda unutma umudunu kesmişsen töbe allahın büyüklüğündende şüphe duyar sayılır o yüzden kardeşim umudunu kesme ve günü yaşa gerisini allaha bırak inş birgün o duyguyu yaşarsın sağlıcakla kal

zeynepp18;

senin kadar cesaretlisini bulmak zor bu zaman da

umocuk,
teşekkür ederim :)
seviyorum ve sevgimin arkasında durdum. şu an yaşamam gereken bu. geleceği kimse bilemez nolucak..

Üst Alt