Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek evde bakım aylığının kesilmesine neden olur mu?

seckinulkerman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar engellilerin evlilik durumunda bakım parası kesilir mi adres değişikliği olmaksızın yurtdışında çalışan eş ve türkiyede hiçbir geliri olmayan eş . bu durumda adres değişmeyecek aynı yerde ikamet edilecek olan engellinin bakım parası kesilir mi?

nasıl bir evlilik yapacağınızı anlamadım ama evlilik durmunda evde bakım kesilmez aksin daha iyi olu sizin acınızdan

ben türkiyede eş yurtdışında olacak banada ablam bakacak bu durumda kesilir mi onu öğrenmek istiyorum

Öncelikle evlendikten sonra evlendiğinizi en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildireceksiniz. Siz bildirim yaptıktan sonra tekrar gelir durumunuz gözden geçirilecek. Kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lira altındaysa aylığa devam, aksi takdirde aylığınız kesilir.
Eşler birbirine kanunen bakmakla yükümlü olduğundan eşinizle aynı hanede kalmasanız bile eşinizin gelirleri de gelir hesabına dahil edilecektir.

ama eş yurtdışında yaşayacak bir süre orda çalışacak orada kazandığı ele alınır mı? Türkiye ile hiçbir ilgisi yok ve geliri yok sgk sı yok .benimde gelirim yok bu durumda ne olur?

bakın eşinizin Türkiye ile ilgisi değil, önemli olan T.C. vatandaşı olarak evde bakımm aylığı ödenen sizin resmi eşiniz olması. Siz T.C. Devleti TMK hükümlerine göre evlendiğinizde (resmi evlilik yaptıgınızda) eşiniz sizin aynı kanuna göre bakmakla yükümlü yakınınız sayılacak. Ve TMK hükümlerine göre eşiniz, evde bakım aylığı gelir hesabına dahil olacak. Oradaki şartlarıyla incelemesi yapılır. SGK'Lı olup olmaması sorun değil. Orada çalışacakmış ve bir geliri varsa sizin geliirnizle birlikte dikkate alınacaktır.
Siz resmi olarak evlenince bu evliliği kuruma bildirin kurum gerekeni yapacak ve size yol gösterecektir gerekli belgeler konusunda.
Ha geliriniz 510,45 lira altında olursa aylığa devam.

yurt dışından biriyle evliliğiniz T.C. Devleti İlgili Kanun hükümleriyle onaylanıyor ve o kişi Türkiye tarafından eşiniz sayılıyorsa o kişi eşiniz olması sebebiyle siz buradaki haktan yararlanırken gelire dahil edilecektir.i bunda anlaşılmayacak ne var?

melek hanım %82 ozurlu birbireyim ve yetim aylığı alıyorum annem babamın maaşından feragetedip babsının maaşına geçecek,ben tek başıma kalırsam maaşın kaçda kaçını alırım yuzdelik olarak

Haksız bir paranın peşindesiniz bunu hak edip alamayan okadar engelli arkadaşımız varki. Ve siz bu parayı nasıl alabilirimin peşine düşmüşsünüz. Belliki calışma gücünüz yerinde hakederek almanızı tavsiye ederim. Aksi halde ilerde sıkıntı yaratılabilir bunun örneklerini çok duyduk ve gördük...

seckinulkerman
eşiniz çalışacak. TMK hükümlerine göre eşinizden dolayı gelirinizi hane gelirine dahil ederler. il müdürlükleri bu şekilde hareket ediyor. yeni yönetmelik yayınlanmadığı için ben de net konuşamıyorum. BİMER aracılıgıyla bilgi edinme kapsamında sorup resmi kanaldan cevap bulmaya çalışın lütfen.

kazancı fadime
sorunuz yetim aylıklarıyla alakalı oldugundan şu forumdan sorup cevap bulmaya çalışın lütfen:Dul ve Yetim Aylığı

Üst Alt