Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenmek istiyor musunuz?

xertanx

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
8
Merhaba hepimiz engelliyiz, engelli olmayanlar da aday. Evlenmek istiyormusunuz , evliliği nasıl bakıyorsunuz, Türkiye'de engelli insanların evlenmesi biraz daha zor. Bu konuda düşünceleriniz nedir?

Ekonomik özgürlüğü olan her engelli evlenebilir herşeyin başı sağlık tabi paran varsa

60-80 bin tl kazanmadığım sürece tabi ki hayır. Hem her engelliin evlenmesi doğru değil çocuğa geçmesi muhtemel bir hastalık varsa evlenmemek her zaman daha iyidir.

Evlenmeyi bırak kedi (😻)bile beslenmez bu maaşla .😁

Down sendromlu kişilerin çocukları bile normal doğabiliyor ekonomik özgürlüğü elde ettikten sonra ilk işim evlenmek olacak tabi bana ve hayatıma uyumlu uygun kişi bulabilirsem hatta dondurma dükkanı açıp beraber işletme gibi hayalim var ailemden bunun sözünüde aldım yeterki uygun birini bulabileyim En ideal olanı aile olmak onun ayakta olmasını sağlamak hayatta herşey zor çünkü en zoru ise boş boş oturup yerinde saymak o yüzden sizde bunun için çabalayabilirsiniz.

Evlenmek isteyen çok ama evlenen yok.
Bu dünyanın nasıl düzeni bu.

@xertanx,
Zor kardeş zor bana göre tabiki.

@Breh43,
Down Sendromlu olanların %99 u KISSIR.
Down Sendromu, Otizm olanların da evliliği yasak.
Biraz önce belirtiğim gibi %2 bile hastalığın çocuğa geçme ihtimali varsa çocuk yapılmamalıdır.

@aydünyavaz,
Otizm derecesine göre değişir. Kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor musun ? Yanında kimse yokken kendine yada çevrene zarar veriyor musun ? Evlendiğin kişiye sabredebilecek misin falan otizm çok değişken fakat hastalığın çocuğa geçme ihtimali varsa ben olsam çocuk yapmaktan çekinirim.

Her insanın hayalleri umutları vardır. Herkes sevmek sevilmek ister yuva kurmak ister. Bak bile yıllardır hep hayalini kuruyorum. İnsanoglu oldugımla yetinmeyi lükse kaçarsa tabiki yetmez. Bak, ben bekarım emekli yim ama halen çalışıyorum yalnız yaşıyorum. Niçin hayallerimi gerçekleştirmek için

@xertanx,
Türkiyede evlilikler çok zor, engelli olmak buna daha da zorlaştırıyor, ama dengi birisini evlenip yuva kurabilirsinz tamamen nasip işi bence..

@Polmiks, internette 1 ay önce otizimli bir adamın oğlu doktor oldu diye tebrik ediyorlardı aklımda kaldı bence aile kurmalıyız yarın oburgun ailemiz bu dünyadan gittiğinde anlicaksiniz ailenin ne demek yuvanın ne anlama geldiğini şuan çoğunuzun kafası bu konuda rahat ama ilerleyen dönemlerde aile olmayınca yalnız kalınca anlicaksiniz en kotu aile ailesizlik eğer iletişimde fazla sorun yasamiyorsaniz ekonomik yönden idare edicek kadar geçim sagliyorsaniz aile kurmayı deneyin derim.yanlız başına yaşamak çok sıkıcı ve anlamsız ama ailen varsa daha etkin olabiliyorsun hayatta dolayısıyla sosyallesiyorsun ben eğer biraz anlasabilcegim birini bulursam bunu denemeyi düşünüyorum hatta bununla ilgili plan ve hayallerimde var.

@Breh43,

En doğrusu bana görede. Bende 6 buçuk yıldır kamu da çalışmaktayım. Zaman ne gösterir bilmiyorum.

@aydünyavaz, Saunada bu konuda sanırım sakın vs dicekler sakın aldanma kimseye yarın oburgun biri çıkarsa karşına affetme aile kurduğunda hayatın bile düzeltebilir endişelenebilir ve kaygılanabilirsin fakat biraz olsun içinde aile kurmayı başarabiliriz düşüncesi duygusu varsa sakın pes etme eğer bunu yapmazsan yaslandiginda bakım evini boylarsin buradaki çoğu insan hasta ama gene idare edilebiliyor çoğu şeyi aile kurmayı yada aileyi idare etmeyi neden başaramayalim.

Benim yaşım küçük daha 22 yaşındayım ama evet evlenmek isterdim hemde sağlıklı birisiyle ama ben hastayım

Kuculde cebime gir 😄 bu forumda herkes hasta, hastayım demeyende gizliyor o yüzden soylemeyenlerde var inanma sakın senin ne hastalığın vardı.?

@seda73838, kuzum sen kadın oldugun için ülkemizde kadınlara çalışma zorunluluğu ama calisip bisiler üretmeye başlayınca daha iyi hissediyorsun genelde sen bilirsin hastalığa olumlu yansıyor 4 sene önce 3 yıl ilaç kullanmadan çalışmıştım idare edebiliyordum çalışmak iyi geliyor hastalığın seyrine bence sende denemelisin bir meşkale ve ugraş kafaya en iyi gelen şey

@Breh43,
Abi peki evlilik konusu hakkında soracağım benim sağlıklı biri bulma olasılığım yüzde kaç sence?

@seda73838, Türkiye'de kadınlar erkek konusunda daha şansli erkekler daha çok bisiler olsun diye ugrasiyor ve kadınlar daha çok talep görüyor aralarından seçip güzelce ayiklarsan düzgün birini bulma şansınız artar ama herşey nasip tabikide sosyallestikce kısmet daha çok artıyor.

@seda73838, Ama bak suda var hastalar şöyle kotu böyle kotu diyorlar dimi sakın inanma dışarda 25 30,lu yaslardan sonra pek sağlıklı insan yok sadece idare eden işlerini iyi yapan yada yapmaya çalışan insanlar var o yüzden hasta olması seni endişelendirmesin Allah denginle karşılatirsin daha iyi bu senin için

@seda73838, Bak sana gozlemlerimi anlatayım ne hasta kibar gecinmesini bilen merhametli iyi insanlar var hasta olupta zaten suda var her evde psikolojik ilaç kullanan insan var denemeyen kullanmayan kalmadı zaten içini bu konuda ferah tut. Bende sağlıklı olsun istiyorum hatta ailemle konuştum dondurma dükkanı açmak istiyorum dedim onlarda olur dedi önemli olan aile kurabilecegine inanmak ve başarmak için çabalamak hasta yada sağlıklı farketmiyor çaba kısmı çok önemli ne sağlıklı insanlar var çatır çatır kesip biciyo aldatıyor yada evinde huzuru yok ne engelli insanlar var hastalıktan sokağa çıkamıyor ama sorsan geçimli yada mutlu buradaki ince çizgiyi anlaman lazim ona göre eş adayını seçmen lazim

Valla genetik diyorlarda su var alimden zalim, zalimden alım çıkıyor bu dünyada o yüzden Allah'ın taktirine bırak kesinlikle öyle doğacak diye birşey yok. İnsanlar bı kactane örnek görünce hemen öyle olcakmis gibi düşünüyor ama aslında işler o şekilde ilerlemiyor ben çok örneğini gördüm yeminle gerçeklerle bir değil

Üst Alt