Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evli ablam evde bakım başvurusunda gelire dahil edilir mi, bakıcım olabilir mi?

Ali eren

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba.

22 yaşındayım ve hiç bir hakkımı bilmiyorum. evde bakım aylığı almak istiyorum.

annemle birlikte yaşıyoruz. ( babam rahmetli oldu, kardeşlerim evlendi ) annemin babamdan gelen yaklaşık 1850 lira geliri var ev kendimizin. konuları okuduğum kadarıyla çok az miktarla kişi başı gelir seviyesini geçmiş oluyoruz

%85 ağır hastane raporum var. iki bina yanımızda ablam oturuyor, tabi ikametlerimiz farklı evde olmuş oluyor.

benim öğrenmek istediğim ablamı annemle benim oturdugumuz eve ikametini alıp bakıcı olarak belirtebilir miyiz bunu kabul ederler mi. yoksa kontrol oldugunda siz evlisiniz bu evde nasıl ikamet olursunuz mu derler.

Ali eren hanede 2 kişisiniz. annenin aylık 1850 TL geliri var. Bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçiyor. evde bakım aylığı gelir şartlarına uygun olmadığından dolayı bağlanmaz.
ablanın evi yakınmış. evli ablanın sizde ikamet etmesine ve sizde yaşamasına kimse ikna olmaz. kaldı ki evli ablan evini bırakıp sürekli sizde kalmaz. sadece ikamet değişikliği yapmak işe yaramaz. ablan hem ikametini size aldıracak hem de sizle yaşayacak. bu durumda bile eşinden dolayı geliri olacagından yine sınırı geçersiniz.

hane geliri yüksek olduğundan 2022 aylıgı da alamazsınız.

diğer haklarınız için şu linki inceleyiniz:https://www.engelliler.biz/forum/di...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt