Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evli çiftlerin aynı anda 2022 ve evde bakım maaşı alması..?

KOZANLIM

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bende yeni evlendim, Eşim ve benim bakım maaş larımızı annelerimiz ayrı ayrı alıyor.2022 maaşımızıda biz alıyoruz.Şimdi ne yapmalıyıız.Eşim ve ben birbirimize bakıcı olarak maaş alabilirmiyiz.

Merhaba benimde bir sorum olacak arkadaşlar ve özellikle KALEM hanıma.Eşim ve ben engelliyiz adres değişikliği yaptık...Aynı ilçede başka bir mahalleye taşındık.Adres değişikliğini bildirirken,İkimize bakıcı olarak da kapı komşumuz olan evli ablamı bildirmeyi düşünüyoruz.Ablamın ailesi 3 kişilik. Enişte ssk emeklisi...Bizde 2 kişiyiz ve ikimizinde 3 aylık özürlü maaşımız var.

1.sorum, Ablamın ikameti bizde olmadan bakıcı olabilirmi...

2.sorum, İkametini bize aldırırsam gelirimiz kaça bölünür. 2 ye mi 3 e mi, yoksa 5 e mi bölünür...

Öncelikle adres değişikliğini bildirme sureniz en geç 15 gün içinde olmak zorunda bu süreyi asla geçirmeyin ve yeni adresnizi il/ilçe sosyal hizmetlere 15 gün içinde bildirin.
1. Ablanız kapı komşunuzmuş zaten. 7/24 saatlik bakım hizmetini aksatmaksızın saglamak için size gelebilecek yakınlıkta yani. Bu konuda sorun çıkacagını sanmıyorum. Fakat son söz heyetindir. Bakım hizmetleri degerlendirme heyetinin kanaati, ablanızın ikiniz için de 7 gün 24 saatlik bakım hizmetini aksatmayacagı yonunde olumlu olursa ablanız bakıcı olur. Bu konuda sosyal hizmetleri ikna edin kafi. Sorun çıkacagını duşunmuyorum. Ablanız rahatlıkla her ikiniz için de bakıcı olabilir. yeter ki ikiniz için de bakım hizmetini verebilecek yeterlilikte oldugu konusunda ikna etsin. Bu durumda bakıcı değişikliğini de talep edersiniz.
2. Ablanız gelir hesabına dahil edilmez. Sizin tek geliriniz 2022 aylıklarıysa sorun yok bu konuda rahat olun. Alınan 2022 aylıkları aylık olarak hesaplanır. Bu da kişi başına düşen aylık miktar olan 400 TL'yi geçmez zaten. Yani kısacası sadece eşiniz ve sizin geliriniz hesaba katılır.

Teşekkür ederim ilginize Melek hanım...Bakıcı olarak Ablam uygun görülmez ise Eşimi gösterebilirmiyim aceba bakıcı olarak.Kendim için sadece.Eşim benden biraz daha iyi durumda...Ama daha önce kendisi için bakım alınıyordu, şimdi kendisi bakıcı olamaz derlermi aceba...

Eşiniz de evde bakım aylıgı alıyorsa bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunmuş demektir. Böyle durumda ablanızı bence bakıcı olarak önerin her ikiniz için de evde bakım aylıgı alınsın.
Eğer eşiniz evde bakım aylıgı artık almıyorsa bakıma muhtaçlıktan çıkmışsa elbette sizin için bakıcı olarak önerebilirsiniz. Bu konuda heyet, sizin bakım hizmetinizi yapabilecek yeterlilikte bulup olumlu kanaat bildirirse eşiniz de bakıcınız olur.
Ama başta dediğim gibi eşiniz de evde bakım aylıgı alıyorsa bırakın her ikiniz için de ablanızı bakıcı olarak önerin.
Eşinizi evde bakım hizmeti almamaması durumunda önerin sadece. Böyle bişi söz konusu değilse bence önermeyin. her ikiniz için evde bakım aylıgı alınması maddi açıdan sizi rahatlatacaktır çünkü.

Teşekkür ederim Melek hanım...Tavsiyeniz üzere Adres değişikliğini ve aynı zamanda Eşim ve Kendime Bakıcı olarak Komşumuz olan Ablamı bildirdim heyeti bekliyoruz artık hayırlısıyla gelirler biran önce inşallah...

öncelikle allah mutluluk versin bir uzunn ömür ..bakıcı maşşı her şarta oluyor dayın sağlamsa gerisi boş kimleri biliyorum ki evine dahi gelmeden bakıcı alıyo kimler varki ihtiyacı olduğu halde alamıyo..sosyal hizmetlerde tandığın varsa her türlü olur..iyi günler

sevgili adem.aldığına emin olduğun kişilerin isimleri ile birlikte valiliğe bir dilekçe ile iletmeni tavsiye ederim.bu tür davranışlarımız bu şerefsiz kişilerin bizim hakkımızı yemesine neden oluyor.haklarında soruşturma açılmasına yardımcı olmalısın..

Üst Alt